Transfer contacte de pe iPhone pe Samsung – Află cum poţi face asta prin 5 metode simple și rapide!

06 Jan Transfer contacte de pe iPhone pe Samsung – Află cum poţi face asta prin 5 metode simple și rapide!

Urmează să îți cumperi un nou telefon şi eşti hotărât să renunţi la vechiul iPhone? Nu te aşteptai să treci la Samsung de la iPhone, eziți mult deoarece este complicat şi incomod  pentru tine şi nu știi cum să sincronizezi datele iOS la noul Samsun? Ai contactele salvate pe vechiul telefon şi vrei să le transferi pe Android? La urma urmei, ele sunt partea cea mai importantă din smartphone-ul fiecăruia dintre noi şi cu siguranţă primul lucru pe care vrem să îl facem după achiziţionarea noului dispozitiv este să le transferăm. Procesul este cât se poate de uşor şi nu necesită mult timp! Citește în continuare articolul și află cum poți face acest lucru prin 5 modalități simple și rapide!

În primul rând, trebuie să știi că Apple nu îţi permite să stochezi contactele pe cartela SIM, unul dintre principalele motive fiind securitatea. Chiar dacă cele două sisteme de operare diferă foarte mult, există cinci moduri prin care poţi transfera contactele fără probleme!

Modul 1: Transferă contactele de pe iPhone pe Samsung prin E-mail

Telefonul Android are preinstalată aplicaţia de Gmail, o modalitate foarte bună de a sincroniza contactele la noul telefon. În primul rand, trebuie să te loghezi prin intermediul calculatorului la contacte, apasă pe setări în partea de jos şi selectează export Vcard. Fişierul va fi descărcat pe calculator ca fişier VCF. Intră pe Gmail, iar în colţul din stânga selectează Contacte. În partea de sus este butonul Mai multe, click pe el şi selectează Import, după care selectează fişierul VCF. Gmail va salva şi va sincroniza automat contactele utilizând acelaşi cont Gmail.

 

Modul 2: Transferă contactele de pe iPhone pe Samsung prin iCloud

Agenda ta telefonică este şi pe contul tău de iCloud. Poţi salva toate numerele din contacte în formatul Vcard, acestea fiind uşor de transferat pe un nou dispozitiv. Procesul este foarte simplu – accesează iCloud.com din browserul telefonului Android, selectează contactele, apasă pe opţiunea de export vCard, iar contactele se vor salva.  

 

Modul 3: Transferul contactelor de pe iPhone pe Samsung cu Wondershare Mobile Trans

Wondershare MobileTrans este cea mai rapidă metodă de transfer de date între două telefoane. Poţi copia astfel imagini, mesaje, jurnale etc. Câteva caracteristici sunt:

  • Funcţionează pe iOS, Android, Microsoft şi Symbian.
  • Datele sunt transferate în original.
  • Se foloseşte cu ajutorul unui calculator.
  • Ajută la ştergerea datelor de pe telefonul vechi.
  • Procesul este uşor şi durează doar câteva minute.

 

Descarcă aplicaţia şi deschide-o pe calculator. Selectează opţiunea cu albastru, care însemnă transfer telefon-telefon. Conectează ambele dispozitive la calculator cu ajutorul cablurilor USB. Aplicaţia va detecta ambele telefoane. Mergi la panoul din mijloc si bifează secţiunea contacte. Acum, tot ce trebuie să mai faci este să apeşi pe Start. Procesul va începe, iar datele vor începe să fie transferate. Timpul variază în funcţie de cantitatea de informație mutată/copiată. Până în momentul în care transferul nu este terminat, nu deranja dispozitivele. După ce procesul este încheiat, poţi deconecta telefoanele. Ulterior, verifică dacă totul este în regulă.

 

Modul 4: Transferă contactele de pe iPhone sau Samsung cu Bluetooth

Și aceasta este o metodă de a transfera contactele pe Samsung de pe vechiul telefon iPhone. Pentru a efectua transferul este nevoie să ai totul în formatul vCard, deoarece smartphone-ul Samsung cere instalarea acestei aplicații. Începe prin a activa Bluetooth-ul pe ambele telefoane și apoi conectează-le unul la celălalt. După conectare selectează contactele pe care dorești să le transferi pe noul telefon. Le poți alege fie pe toate, fie doar câteva. După alegerea contactelor trebuie să apăsați pe butonul din colțul din dreapta de sus, va apărea o nouă casetă. Alege Bluetooth, iar procesul va începe.

 

Modul 5: Transferă contactele de pe iPhone sau Samsung cu Google Drive

Această metodă este foarte ușoară. Trebuie să descarci aplicația Google Drive pe Iphone și începe prin a te loga pe contul Google. Cu ajutorul Google Drive vei accesa Meniul și vei intra la Setări și vei selecta conținutul dorit. Este nevoie ca telefonul să fie conectat la Wi-fi și să aibă peste 50% baterie. După ce vei accesa contul Google vei avea acolo numerele contactelor tale.

 

Acum că ai învăţat cele 5 moduri de a copia contactele de pe iPhone pe Samsung, alege-l pe cel care consideri că îți va fi cel mai de folos!

 

Sursă foto: shutterstock.com