iPhone 6S vs. iPhone 7: Ce diferente exista intre cele doua smartphone-uri?

Alegerea iPhone-ului 6S

22 Jan iPhone 6S vs. iPhone 7: Ce diferente exista intre cele doua smartphone-uri?

Te gandesti sa iti achizitionezi un nou smartphone si oscilezi intre modelele iPhone 6S si iPhone 7? Avand in vedere ca faptul ca acestea sunt asemanatoare in foarte multe privinte, este normal sa iti fie greu sa iei o decizie de unul singur. Descopera, mai departe, cateva lucruri despre diferentele ce exista intre cele doua telefoane, pentru a putea face alegerea potrivita.

Iata ce diferente sunt intre cele doua telefoane Apple:

 

  • Design si Dimensiuni

Cea mai importanta  diferenta dintre cele doua doua telefoane este faptul ca iPhone 7 nu mai ofera posibilitatea unei conectari directe la casti, deoarece nu este dotat cu asa-numitul “jack”, care sa permita atasarea acestora. Astfel, utilizatorii sunt incurajati sa treaca la utilizarea castilor wireless atunci cand vor sa asculte muzica si sa isi incarce telefonul in acelasi timp. Inca nu este clar ce impact are aceasta schimbare asupra celor care au un astfel de telefon, dar, in timp, aceasta se va dovedi utila cu privire la performanta telefonului.

In ceea ce priveste design-ul propriu-zis, cele doua telefoane sunt destul de similare, cei de la iPhone nefacand prea multe demersuri pentru a-i schimba infatisarea. Dimensiunile celor doua telefoane sunt de 138.3 x 67.1 x 7.1 mm, insa iPhone 7 este cu cateva grame mai usor decat iPhone 6S. Spre deosebire de iPhone 6S, iPhone 7 este disponibil intr-o gama mult mai variata de culori, si anume: Rose Gold, Gold, Silver, Black si Jet Black.

  • Display

In cazul display-ului nu se observa schimbari majore intre cele doua telefoane. Ambele modele au un ecran LED de 4.7 inch si 1334×750 de pixeli, cu un screen-to-body ratio de 65.6 %. Este usor de observat faptul ca, desi a revolutionat industria telefoanelor moble cu display-ul Retina, Apple nu a reusit sa mai aduca vreo inovatie din acest punct de vedere.

Cu toate acestea, utilizatorii de device-uri cu sistem de operare iOS raman fideli acestuia, datorita calitatii lui. Totusi, in ceea ce priveste iPhone 7, luminozitatea acestuia maxima a fost crescuta cu 25%, fiind prevazut, in acelasi timp, si cu o functie ce poate potrivi mult mai bine culorile, pentru a oferi utilizatorilor o experienta cat mai buna.

  • Camera

Chiar daca inainte de aparitia celor mai noi modele de iPhone, smartphone-urile Samsung au fost in top in ceea ce priveste performanta camerelor, odata cu iPhone 6S si iPhone 7 s-a observat ca in industria telefoanelor mobile a avut loc o mare schimbare.

Diferenta intre cele doua telefoane marca Apple consta in faptul ca iPhone 7 are o camera frontala de 7 MP, pe cand iPhone 6S este dotat cu o camera frontala de 5 MP. In plus, tot in ceea ce priveste camerele, primul are 1080 p in cadrul functiei de inregistrare video, pe cand cel de-al doilea are doar 720 p.

Asadar, este vorba de o evolutie semnificativa, claritatea imaginilor si a culorilor cu care sunt realizate pozele cu ajutorul iPhone 7 fiind ceea mai buna dovada in acest sens.

Fa alegerea potrivita, in functie de nevoile si preferintele tale, astfel incat sa poti beneficia de cele mai bune functii si aplicatii! Asteptam sa contactezi service-ul MobileFix, daca ai o problema cu telefonul tau!