Siri in limba romana: Cum se foloseste aplicatia in mod util?

Siri in romana

06 Mar Siri in limba romana: Cum se foloseste aplicatia in mod util?

Apple descrie sitemul Siri ca pe un asistent personal la care poti apela in orice moment. Mai mult decat o aplicatie, este o un sistem de voce cu ajutorul caruia obtii informatii necesare despre orice iti poate trece prin minte. Pe scurt, Siri te ajuta sa iti folosesti rapid si eficient smatphone-ul iPhone.

Conecteaza-ti telefonul la Internet si pregateste-te sa fii surprins de ceea ce poate face Siri, intrucat este diferit de orice ai experimentat pana acum pe orice alt device de pe piata. Cu cat tehnologia Apple avanseaza si stabileste noi standarde, cu atat mai des vei ramane uimit de abilitatile si cunostintele lui Siri. Acesta a fost creat special pentru a fi accesibil si prompt in orice moment ii ceri ajutorul. Porneste aplicatia apasand pe butonul de Home, din pagina pentru control rapid sau spunand un simplu Hey, Siri!, daca ai un iPhone 6S sau mai nou.

Afla din acest articol care sunt secretele lui Siri si cum poti beneficia de avantajele folosirii sale:

 • Seteaza-l sa-ti vorbeasca in orice limba doresti. Este uimitor cum reuseste sa se adapteze tuturor dialectelor si accentelor din lume, iar pentru a-ti fi mai usor, poti vorbi cu aplicatia Siri in limba romana si poti selecteaza daca vrei sa auzi o voce feminina ori una masculina. Aceste schimbari se fac din setarile telefonului si faciliteaza intelegerea cu noul si cel mai bun asistent personal pe care ti l-ai dorit. Acum poti apasa butonul de Home si incepe o conversatie cu Siri, pentru a-i intelege modul de a procesa informatiile si de a-ti da raspunsuri utile.
 • Siri te poate ajuta cu o serie de functii incredibile – de la a apela persoane din agenda ta, la a trimite mail-uri si adauga evenimente in programul zilnic. Daca petreci mult timp la volan, pe bicicleta, ori cu castile in urechi, poti face setarile necesare pentru ca Siri sa functioneze perfect in oricare dintre aceste situatii, fara a te uita la telefon. De exemplu, daca telefonul este conectat la Bluetooth in timp ce conduci, ii poti dicta lui Siri mesaje si mail-uri pe care sa le trimita, nu insa inainte de a ti le citi. Mai mult, daca activezi optiunea Announce Calls (Anunta apeluri), Siri iti poate spune numele celui care te apeleaza fara a fi nevoie sa iti distragi privirea de la trafic.
 • In cazul unor trasee care par fara sfarsit, asistenul tau virtual poate sa-ti indice strazile si locul exact in care trebuie sa ajungi fara prea mult efort. Avantajul pe care ti-l ofera este ca nu trebuie sa iti tii ochiii atintiti pe telefon, cat timp ii poti spune lui Siri sa-ti gaseasca locatia si sa-ti indice drumul catre destinatie. Activarea tuturor acestor functii se face vocal, spre deosebire de alte aplicatii, care necesita introducerea destinatiei in scris si urmarirea in permanenta a traseului.
 • Abilitatile de asistent personal se dovedesc in situatii limita, precum rezervarea unei mese la restaurantul preferat, urmarirea actualizarilor meciurilor de tenis sau de fotbal, informatii privind filmele si cele mai populare evenimente din oras la care vrei sa participi. Siri poate face toate acestea intr-un timp scurt, daca ii indici clar si exact ce te intereseaza. Ca oricare alt sistem artificial, nu poate intui cu precizie ceea ce vrei sa ii comunici, iar conversatia se poate transforma rapid intr-un sir desfarsit de intrebari pe care Siri nu le va mai intelege.
 • In unele situatii, poti apela la ajutorul sau chiar si atunci cand tastatura telefonului este blocata. Pentru a utiliza sistemul, trebuie intai sa deblochezi iPhone-ul si abia apoi sa ii ceri noului tau asistent sa iti furnizeze date cu caracter personal, precum programul pentru urmatoarele zile sau ultimele mail-uri si mesaje primite. Chiar si cu tastatura blocata, acesta te poate ajuta sa afli raspunsul unor calcule grele, ale unor informatii pe care le gaseste imediat pe internet si care nu compromit integritatea datelor tale. Inainte de lansare, Apple s-a asigurat ca Siri stie cand si ce sa impartaseasca, iar functia de activare prin comanda vocala functioneaza doar recunoscandu-ti vocea.

 

Lista de comenzi vocale recunoscute de Siri in romana:

 

 1. Cat este ceasul in… (numeste un oras/ o tara/ o regiune)
 2. Cum este vremea in… (numeste un oras/ o tara/ o regiune)
 3. Cum este vremea in… (numeste un oras/ o tara/ o regiune) pe 7 zile
 4. Trimite mesaj lui… (numeste exact un nume de contact din agenda)
 5. Apeleaza/Suna… (numeste exact un nume de contact din agenda)
 6. Gaseste… (restaurant, salon, benzinarie etc.)
 7. Unde ma aflu?
 8. Citeste mesaj nou
 9. Arata imagine/poza cu… (numeste obiecte, locuri, persoane etc.)
 10. Deschide… (numeste aplicatii instalate pe iPhone)
 11. Vrei sa te mariti cu mine?
 12. Spune o gluma
 13. Care este emisiunea ta preferata?
 14. Care este mancarea ta favorita?
 15. Care este scopul vietii?
 16. Imi este somn/Sunt obosit
 17. Cine esti?
 18. Despre tine

Siri are, desigur, limitarile sale si nu poate functiona decat in anumite conditii, numai conectat la internet si avand telefonul deblocat, insa odata ce inveti sa-l utilizezi, devine o aplicatie indispensabila vietii tale de zi cu zi.