5 tips & tricks pentru fotografii PROFESIONISTE cu iPhone-ul

5 tips & tricks pentru fotografii PROFESIONISTE cu iPhone-ul

11 Oct 5 tips & tricks pentru fotografii PROFESIONISTE cu iPhone-ul

Faptul ca smartphone-urile marca Apple dispun de camere foto performante este deja bine cunoscut de catre utilizatorii din intreaga lume. Asadar, indiferent de cunostintele si abilitatile tale in materie de fotografie, poti obtine cadre exceptionale, cu o simpla declansare. Cu toate acestea, daca iti doresti imagini cu adevarat spectaculoase, tine cont de cateva trucuri simple!

Iata 5 tips-uri pentru fotografii INEDITE facute cu iPhone-ul tau!

  • Portretul perfect

Unele modele de iPhone, precum versiunea 7 Plus, ofera optiunea Portrait, pe care o poti accesa din meniul camerei foto. Aceasta setare creeaza un efect de adancime, care face subiectul sa apara in prim plan si sa se distinga de fundal. Alege modul Portret, apoi selecteaza pe ecran chipul persoanei pe care doresti sa o fotografiezi si declanseaza. Vei obtine, in doar cateva secunde, o fotografie clara, deosebita, demna de un aparat foto DSLR!

  • Fotografii macro (close-up)

iPhone-ul iti permite sa obtii imagini extrem de detaliate, daca folosesti optiunile potrivite. Pentru a face asta, apropie-te de subiect, pana la 10 cm distanta. Poti fotografia orice: blana unui animal, textura unei suprafete sau trasaturile unei persoane dragi. Atinge ecranul pentru a focaliza si foloseste miscarea de slide in sus sau in jos, pentru a regla expunerea. Tot ce trebuie sa mai faci este sa declansezi! Astfel, poti imortaliza cele mai mici detalii, cu minimum de efort.

  • Fotografii excelente fara blit

Probabil ca ai observat deja acest lucru: folosirea blitului nu ofera intotdeauna cele mai bune rezultate. Lumina natura va fi, de fiecare data, elementul ce va conferi frumusete oricarui cadru. Insa, ce faci atunci cand aceasta lipseste? Vei profita de context si te vei adapta situatiei. De exemplu, daca doresti sa faci o fotografie noaptea, pe strada, cauta orice sursa de luminozitate: un banner, o reclama luminoasa, un stalp de iluminat etc. Pozitioneaza subiectul langa acea sursa, selecteaza optiunea no flash, atinge ecranul pentru a focaliza si declanseaza! Vei obtine, cu siguranta, un cadru inedit!

  • Fotografii la apus

Apusul soarelui este perioada perfecta a zilei pentru o sedinta foto. La amiaza, lumina soarelui incepe sa se diminueze, oferind superbe nuante aurii, care pun in evidenta trasaturile oricarui subiect. Asadar, daca planuiesti sa faci cateva fotografii unice, stabileste un loc in mijlocul naturii (un parc este cea mai accesibila varianta) si asigura-te ca ajungi chiar inainte de apus. Pozitioneaza modelul cu fata spre soare si experimenteaza cu setarea expunerii. Este recomandat sa alegi o expunere mai scazuta, pentru a profita la maximum de lumina naturala.

  • Fotografii in plina actiune

Daca iti doresti sa surprinzi cadre autentice, spontane, cu subiectul aflat in miscare, poti face acest lucru cu ajutorul iPhone-ului tau. Cu setarile potrivite, poti fotografia evenimente sportive, concursuri sau, pur si simplu, momentele de joaca ale copiilor tai. Selecteaza camera foto si, atunci cand declansezi, tine apasat butonul, pentru a intra in modul Burst. Acesta va imortaliza mai multe cadre, cu o viteza mare. Intra in galerie si alege fotografia preferata, care surprinde cel mai bine subiectul.

Asadar, daca detii un iPhone, aplica aceste tips-uri si experimenteaza cat mai multe variante. In timp, vei obtine rezultate extraordinare, demne de un fotograf profesionist!