Resoftare Samsung: Cei 4 paşi pentru a reinstala si a face corect update unui dispozitiv mobil Android!

Cei 4 paşi pentru a resofta un telefon Samsung

06 Jan Resoftare Samsung: Cei 4 paşi pentru a reinstala si a face corect update unui dispozitiv mobil Android!

Îţi doreşti să reinstalezi soft-ul telefonului tău Samsung? Fie că vrei să revii la setările din fabrică sau te-ai confruntat cu o problemă care necesită resoftarea dispozitivului mobil, trebuie să cunoşti următoarele aspecte. Revenirea la setările inițiale duce la ştergerea completă a celor customizate şi a datelor de pe telefon. Procesul de instalare standart este cât se poate de uşor. Tot cea ce ai nevoie, pe lângă telefon, este un cablu de date USB şi un calculator sau un laptop.

Resoftare Samsung: Ce trebuie să faci înainte de a începe procesul

Pentru a resofta un telefon Samsung trebuie să ai în vedere următorii paşi:
Foloseşte cablul de date original
Scoate cardul micro SD din telefon
Fă o copie a fotografiilor, a mesajelor şi a celorlalte date importante pentru tine
Foloseşte un laptop în acest proces. În cazul în care intervine o pană de curent în timpul procesului de flash-uire
Dezactivează antivirusul înainte să instalezi driverele Samsung
Nu anula procesul de flash-uire, nu închide forţat aplicaţia Odin şi nu deconecta cablul de date
Nu conecta cablul de la calculator prin porturile USB frontale (secundare), foloseşte panoul din spate (principal)
Acum că ai ai aflat ce trebuie făcut înainte, începe procesul de schimbare a softului unui telefon Samsung.

Reinstalare soft Samsung: cele 4 lucruri de care ai nevoie și cei 4 paşi de urmat

Iată lista lucrurilor de care ai nevoie pentru a începe reinstalarea:
Un telefon Samsung
Ultimele drivere Samsung Instalate
Aplicaţia Odin3
Sistemul de operare în format ZIP
Procesul de resoftare nu durează mult și este foarte simplu. Citește și respectă următoarele etape:
PAS 1 – În primul rând, vei avea nevoie de un folder în care vei dezarhiva programul Odin. Fişierul trebuie să aibă extensia .TAR ori .MD5. Trebuie să introduci telefonul în Download Mode, să închizi telefonul şi să apeşi pe Volum Minus + buton Power + buton Home. Ţine apăsat până îţi apare pe ecranul telefonului un avertisment. Trebuie să confirmi accesul către Download Mode prin apăsarea butonului Volum Plus.
PAS 2 – Deschide aplicaţia Odin3 şi cu ajutorul cablului de date conectează telefonul la calculator. În momentul conectării, câmpurile ID:COM îşi vo schimba culoarea şi vor indica portul conectat.
PAS 3 – În aplicaţia Odin3 trebuie să apeşi pe AP şi să selectezi fişierul cu sistemul de operare .TAR sau .MD5. Câmpul AP/PDA se conectează cu cel AP, MODEM cu CP, CSC cu CSC, BL cu BL şi fişierul cu extensia .PIT în câmpul PIT. La Option trebuie bifat Auto Reboot şi F. Reset Time.
PAS 4 – Dacă totul este ok, apasă pe Start. Procesul de resoftare Android va începe. În acest timp nu umbla pe telefon, încearcă să nu mişti cablul de date şi să nu deconectezi nimic. În caz că apare mesajul Fail înseamnă că ceva nu a funcţionat, ori nu ai descărcat fişierul corect, ori s-a pierdut conexiunea cu telefonul.

Cum faci update la ultima versiune de soft a unui telefon Samsung

O metodă foarte simplă este să dai checkin telefonului tău. Vei forma în meniul de apelare al telefonului un șir de cifre. Din acel moment, va reseta conexiunea avută cu serverul Google și va face un nou update. Pentru telefoanele Samsung, care nu au root, este nevoie să așteptați câteva secunde până în momentul în care va apărea notificarea “checkin succeeded”. După ce apare, vei merge la meniu și vei aștepta să găsească un update mai nou pentru telefon tău.

Șirul de cifre şi caractere introdus: *#*#2432546#*#*

O altă metodă este “curățarea istoricului” din Google. Este o metodă destul de simplă și cu șanse mari de reușită. Este nevoie să repeți procedura de mai sus de 5-6 ori, însă vei obține un rezultat conform așteptărilor tale. Trebuie să mergi la setări, să cauți Google Services Framework, apasă pe cele 3 puncte din colțul dreapta sus și selectează “Show System Apps”. După vei merge la “Clear Data” de unde vei șterge istoricul. Vei intra iar pe Google Services Framework, iar telefonul o să repornească cu un nou update.

Resoftarea este utilă ori de câte ori ai problem cu soft-ul telefonului, ori dacă apar versiuni noi ale acestuia, când dispozitivul se blochează, atunci când navigarea este mult mai lentă sau în momentul în care este virusat. În concluzie, programul Odin este cea mai bună soluţie pentru resoftarea telefonului Samsung. Resetarea trebuie făcută doar în cazuri extreme şi nu uita că datele personale vor fi şterse! Acum că ai aflat toate metodele de resoftare, tu ce vei alege pentru telefonul tău Samsung?

Sursă foto: shutterstock.com