Curatarea telefonului mobil – cum sa tii departe bacteriile si virusii?

Curățarea telefonului mobil - cum să ții departe bacteriile și virușii

15 Oct Curatarea telefonului mobil – cum sa tii departe bacteriile si virusii?

Telefonul mobil este utilizat în mod constant, motiv pentru care îți atinge cel mai des fața, ceea ce înseamnă că orice bacterie, virus sau alți germeni se pot transfera cu ușurință pe piele. Spălarea mâinilor este cea mai eficientă metodă pentru prevenirea infecțiilor, dar ce se întâmplă în cazul telefonului mobil? Cu ce poți să-l cureți și să-l dezinfectezi, fără să-l deteriorezi? Ce substanțe sunt potrivite pentru aceste dispozitive electronice? Citește în acest articol cum să îți îngrijești corespunzător cel mai utilizat device!

Curățarea telefonului: folosește șervețele dezinfectante în locul alcoolului pur

Probabil că spirtul sau soluțiile pe bază de alcool sunt variantele la care te gândești imediat, atunci când vine vorba de dezinfectare. Telefonul tău mobil, însă, nu este waterproof și, după o astfel de procedură, poți avea surpriza ca ecranul să devină nefuncțional sau chiar ca device-ul să se defecteze. În schimb, dacă optezi pentru șervețelele dezinfectante, care au același efect, dar nu și aceleași substanțe dăunătoare în compoziție, nu vei risca deteriorarea dispozitivului. 

  • Cum să cureți petele de pe ecran

Urmele de amprentă sunt greu de evitat deoarece pielea ta produce, în mod constant, sebum. Asta înseamnă că, de fiecare dată când atingi telefonul, vei lăsa și astfel de urme pe el.

Cel mai sigur și eficient mod de a-ți curăța ecranul este folosind o cârpă din microfibră. Dacă vrei să ai rezultate și mai bune, poți utiliza apă distilată pentru a o umezi. Această metodă poate fi aplicată și pe partea din spate și pe lateralele telefonului. Atenție însă! Este recomandat să eviți să torni apă direct pe display. 

Poți încerca, de asemenea, să aplici o folie de protecție pe ambele fețe ale device-ului, pentru a-l proteja de orice urmă de murdărie. Astfel, va spori și rezistența la impact, în cazul căzăturilor sau a loviturilor puternice.

  • Cum să îndepărtezi nisipul și scamele

Nisipul sau scamele pot pătrunde în porturile mici ale telefonului și în îmbinările dintre ecran și corpul device-ului.

Cea mai bună soluție pentru îndepărtarea nisipului și a scamelor este folosirea unei benzi izolante. Poți aplica o astfel de folie de-a lungul cutelor și pe difuzor, iar cu ajutorul unei foarfece, să decupezi bucăți mici pentru a acoperi și porturile. Aderența benzii va ajuta la eliminarea oricăror elemente, care pot fi lipite pe suprafața telefonului.

Pentru orificiile mai mici ale difuzoarelor, pe care banda nu le poate proteja, folosește o scobitoare sau încearcă să cureți resturile cu un instrument cu vârf ascuțit. Astfel de ustensile pot fi utilizate și pentru alte aparate de dimensiuni reduse sau pentru zonele greu accesibile din mașină, de exemplu.

Ce NU trebuie să utilizezi pentru curățarea telefonului mobil

Există câteva metode de dezinfectare pe care nu este bine să le folosești în cazul telefonului. Deși sunt utile și au rezultate bune pentru alte obiecte personale, nu sunt benefice și pentru device-uri!

  • Servețele de hârtie

Acestea pot fi extrem de utile pentru curățarea biroului, dar ține-le departe de telefon. Hârtia se poate mărunți, ceea ce va produce și mai multe scame, care se pot lipi de suprafața telefonului. Mai mult de atât, prosoapele de hârtie pot zgâria ecranul.

  • Spirt

Deoarece multe modele mai noi de telefoane au deja un înveliș protector, alcoolul sensibilizează ecranul, făcându-l, astfel, să fie mai predispus la zgârieturi. Verifică produsul pe care îl folosești, atunci când vrei să cureți anumite suprafețe, deoarece poate păta sau dăuna. Unele brand-uri nu recomandă folosirea spirtului pentru curățarea unor astfel de dispozitive.

  • Produse demachiante

Unele produse de îndepărtare a machiajului au în compoziție substanțe chimice, care pot afecta funcționalitatea display-ului. Așadar, și acestea ar trebui evitate.

  • Aer comprimat

Telefonul tău este sensibil, așa că pulverizarea unei cantități mari de aer comprimat în porturile sale poate provoca daune, mai ales dacă este vorba despre microfon. Marii producători avertizează, în mod special, să nu se folosească aer comprimat pentru curățarea device-urilor.

Așadar, acestea sunt doar câteva metode, pe care le poți folosi și tu, pentru a te asigura că telefonul mobil este curățat și dezinfectat. Ține minte, însă, că cele mai importante lucruri rămân spălatul pe mâini și evitarea atingerii feței. Folosește, în schimb, căști sau alte accesorii, pentru a evita orice situație neplăcută.

Sursă foto: pinterest.com