5 tips & tricks pentru iPhone-ul tau pe care sigur NU le stiai!

04 Jan 5 tips & tricks pentru iPhone-ul tau pe care sigur NU le stiai!

Daca esti posesorul unui smartphone produs de Apple stii, cu siguranta, ca acesta iti ofera numeroase caracteristici utile si interesante. Cu toate aceastea, exista anumite setari si trucuri inteligente care te ajuta sa iti folosesti iPhone-ul la maximum si sa te bucuri de el. Vezi mai jos care sunt acestea!

Iata 5 tips & tricks interesante pentru iPhone-ul tau pe care NU le-ai stiut pana acum!

 

  1. Truc pentru incarcare rapida la iPhone-uri

Probabil ca ti s-a intamplat, de multe ori, sa uiti sa incarci telefonul sau sa ai nevoie urgenta de un procentaj mai mare al bateriei. Ei bine, afla ca exista o modalitate simpla si eficienta pentru a micsora timpul necesar incarcarii. Trebuie doar sa activezi setarea Flight Mode (Mod avion), din meniul principal. Astfel, wi-fi-ul si celelalte procese care afecteaza bateria se vor opri, iar telefonul tau se va incarca mult mai rapid!

 

  1. Vibratie personalizata pe Apple

Un truc pe care nu foarte multe persoane il cunosc este legat de modul in care telefonul tau vibreaza, atunci cand primesti un apel. Stiai ca poti selecta, pentru fiecare contact in parte, un anumit mod de vibratie? Astfel, vei putea sti, in functie de intensitatea si ritmul vibratiei, cine te apeleaza, chiar daca telefonul tau se afla in buzunar sau in geanta! Tot ce trebuie sa faci este sa intri in sectiunea de Contacte, sa selectezi persoana respectiva si sa apesi Edit. Aici, vei gasi optiunea Vibratie, de unde poti alege o varianta deja existenta sau poti concepe chiar tu ritmul vibratiei.

 

  1. Filmare si fotografii in acelasi timp pe iOS

Cu siguranta, ai intampinat situatii in care, in timp ce filmai ceva anume, ti-ai fi dorit sa poti face si o fotografie care sa surprinda exact cadrul respectiv. Ei bine, afla ca poti face acest lucru. In timp ce esti in modul Video, poti apasa butonul Shutter, situat chiar langa butonul Video. Poza va fi efectuata de senzorii camerei video, astfel ca ea nu va avea aceeasi calitate a camerei foto, insa vei obtine, totusi, o imagine clara.

 

  1. Inlocuirea butonului Back la iPhone

In cazul in care ai ales iOS in detrimentul altui sistem de operare pe care l-ai folosit inainte, poti fi usor incomodat de faptul ca iPhone-ul tau nu dispune de un buton Inapoi, care sa te duca la pagina accesata anterior. Ei bine, in aplicatii precum Safari, Mail sau Mesaje, te poti intoarce cu un simplu swipe catre partea dreapta a ecranului!

 

  1. Monitorizarea somnului

Daca incerci, de ceva timp, sa te culci la o ora rezonabila si sa te trezesti fresh si energic, iPhone-ul tau te poate ajuta sa faci acest lucru. Din sectiunea Clock, selecteaza optiunea Bedtime. Aici, poti stabili de cate ore de somn ai nevoie, in medie, pe noapte. Apoi, smartphone-ul tau iti va calcula ora la care ar trebui sa te culci, in functie de ora de trezire. De asemenea, vei primi si o notificare in prealabil, care sa iti aminteasca sa iti incetezi activitatile si sa te indrepti spre dormitor.

 

Asadar, acestea sunt o parte dintre optiunile „ascunse” pe care le poti folosi pe iPhone-ul tau de acum inainte!