Probleme cu Samsung A40 – ecranul nu afișează nimic. Ce e de făcut?

reparatii samsung

03 Apr Probleme cu Samsung A40 – ecranul nu afișează nimic. Ce e de făcut?

Dacă sunteți deținător de Samsung A40 și vă bucurați de acest tip de smartphone se întâmplă ca la un moment dat să vă amintiți de ce acest brand nu este unul lipsit de probleme. Unele defecțiuni apar din cauza modului în care folosiți telefonul, altele din cauza calității fabricării smartphone-ului. Desigur, Samsung A40 este un smartphone bun, mulțumitor de bun. Ce vă faceți însă când acesta afișează un ecran negru și nimic mai mult?

Descoperiți în rândurile ce urmează care ar fi cauza posibilă, dar și remedierea unei astfel de probleme! Desigur, recomandarea este de a merge la service gsm, pentru că din încercarea de a repara sau reseta, puteți face mai mult rău decât bine.

Identificarea problemei

Este una din cele mai incomode probleme, se întâmplă în cazul multor modele Samsung – afișarea unui ecran negru, complet, fără posibilitate de a face altceva vă poate pune într-o situație de panică. Motivele pentru care se întâmplă asta pot fi destul de variate.

În unele cazuri este chiar posibil să simțiți vibrații ale terminalului, ca și când ar urma să se deschidă, însă ecranul rămâne în continuare numai negru, nu afișează nimic, chiar dacă insistați cu butonul de oprire/pornire.

Rezolvarea problemei

Desigur că într-un astfel de caz nu sunt șanse de a mai reseta telefonul, de a mai salva ce este salvat în cardul de memorie. Dacă ați mai colaborat cu noi, știți deja, la MobileFIX totul este gândit de așa natură încât să vă avantajeze. Prin urmare, știm ce înseamnă să rămâneți fără dispozitivul mobil, cu care de altfel rezolvați atât de multe lucruri. Clauza noastră de confidențialitate înseamnă un mare avantaj pentru client, care trebuie să știe că datele din telefon sunt sub cheie (mai multe detalii aveți și aici: https://mobilefix.ro/).

Problema identificată este, să vedem acum și cum remediem. Una din explicații poate fi legată de o problemă de hardware. Veți avea nevoie de intervenție serioasă. Asta înseamnă că telefonul merge la service pentru reparație complexă. Nu uitați, puteți trimite dispozitivul prin curierat de asemenea. Detalii veți găsi și aici: https://mobilefix.ro/reparații-samsung/.

O altă cauză, o altă rezolvare – la fel de bine poate fi vorba despre un fișier corupt sau de o aplicație de la care pornește toată această situație. Cei de la service vor încerca metode diverse:

  • Verificați dacă mai există baterie, apelați numărul respectiv, ulterior încărcați telefonul pentru a-l porni.
  • Forțați închiderea și deschiderea, ținând apăsat butonul de pornire timp de 15 secunde.
  • Ștergeți memoria din telefon. Memoria cache poate fi problematică de asemenea. În acest sens va fi necesar să intrați în modul de recuperare a dispozitivului Samsung. Butonul de reducere volum, apăsat în același timp cu cel de acasă și pornit, după care trebuie apăsat butonul de volum sus. Vor fi șterse datele sau poate fi resetat din fabrică, ulterior apăsat butonul de pornire pentru confirmare.
  • Safe mode. În acest sens vor fi menținute apăsate butoanele de pornire. Atunci când apare logo-ul Samsung, deblocați butonul, în schimb va fi apăsat cel de volum.

Când nimic nu funcționează

Evident, sunt mai multe cauze și mai multe rezolvări. Depinde și ce alte probleme are acel terminat, depinde de vechimea și uzura lui. Când nimic din cele menționate nu funcționează, este mai mult decât cert că avem de-a face cu probleme de hardware. Poate că ecranul în sine are o problemă sau chiar bateria. Nu veți ști cu siguranță, până când nu veți merge la un service gsm și veți lăsa dispozitivul pe mâinile unui tehnician.

Ce să nu faceți! Așa cum a pune telefonul în orez după ce l-au udat nu vă ajută, nu este bine de intervenit când vă confruntați cu ecranul negru în cazul unui telefon Samsung A40. Preferați să nu forțați butoanele, să insistați apăsând haotic. Mai cu seamă când telefonul nu răspunde la astfel de comenzi și se instalează panica, riscați să faceți mai mult rău decât bine. Unii cred că au o problemă cu încărcarea telefonului și insista să introducă insistent cablul în mufă și ajung să strice acest portal. Așadar, vă recomandăm să luați contact cu echipa noastră oricând telefonul vostru Samsung pare să nu mai funcționeze în parametri normali.