Iphone sau Samsung: Care este mai bun? Ce trebuie să știi înainte de a-ți schimba telefonul!

iphone sau samsung

06 Jan Iphone sau Samsung: Care este mai bun? Ce trebuie să știi înainte de a-ți schimba telefonul!

În prezent, telefonul mobil a devenit indispensabil pentru toată lumea. Fie că alegi să îl foloseşti pentru a ţine legătura cu cei dragi, a imortaliza printr-o fotografie un peisaj, a naviga pe reţelele de socializare sau chiar pentru a face cumpărături online, el a devenit mai mult decât util. Majoritatea pasionaţilor de tehnologie aleg să îşi achiziţioneze un smartphone aparţinând uneia dintre cele două companii rivale – iPhone şi Samsung.

iPhone sau Samsung – Generalități

iPhone este primul smartphone care a avut în component touch-screen-ul. De atunci a devenit un simbol în ceea ce priveşte inovaţia tehnologiei. Primul model de iPhone a apărut în anul 2007, iar de atunci modelele au fost îmbunătăţite atât din punctul de vedere al sistemului de operare, cât şi al design-ului.

Primul Samsung S a fost lansat în anul 2010 şi a fost vândut nici în mai mult, nici în mai puţin, de 24 de milioane de exemplare. Compania s-a evidenţiat faţă de iPhone având un ecran WVGA mult mai bun, cu densitate de 233 de pixeli per inch.
Dacă vrei să achiziţionezi un smartphone Samsung sau iPhone trebuie sa ţii cont de următoarele aspecte care fac diferenţa între cele două.

Care e mai bun Samsung sau iPhone?

Între cele două companii și sisteme de operare există câteva similitudini, însă și mai multe sunt diferențele. Când vrei să alegi un model de top trebuie să faci un mic research și să ai în vedere unele aspecte importante, așa că citește în continuarea acestui articol o listă a caracteristicilor pe care să nu le neglijezi!

iPhone sau Samsung – Diferenţa de preţ

Apple costă mult mai mult, chiar dacă şi Samsung are smartphone-uri cu preţuri ridicate, compania produce şi telefoane cu preţ mai scăzut. Dispozitivele cu Android reprezintă 80% dintre telefoanele de pe planetă, fiind mult mai accesibile financiar.

iPhone sau Samsung – Sistem de operare

În momentul în care te decizi să achiziţionezi un smartphone trebuie să te hotărăşti care dintre cele două sisteme de operare este pe placul tău. Samsung are un sistem flexibil si uşor de customizat, în timp de iOS-ul prezintă o platformă cu multe jocuri şi aplicaţii, însă multe dintre ele disponibile doar contra cost.

iPhone sau Samsung – Design şi ecran

iPhone se remarcă printr-un ecran mare, dar cu o greutate redusă. iPhone X este mai uşor decât Samsung S9 Plus. Ambele companii au făcut schimbări în decursul anilor şi au încercat să aducă tot ce e mai bun pe piaţă, acum depinde de dorinţele fiecăruia în ce priveşte design-ul unui telefon.

iPhone sau Samsung – Autonomia bateriei

Pentru a te bucura de baterie pe tot parcursul zilei, cele mai căutate telefoane sunt cele care au minimum 2500 mAh. Samsung se numără printre companiile care promit că nu se vor descărca atunci când îţi este lumea mai dragă, însă nu trebuie să fie neglijată uzura dispozitivului și perioada sa de folosință.

iPhone sau Samsung – Stocare extensibilă

În momentul de faţă Apple nu produce telefoane cu spaţiu de stocare extensibil (card de memorie), în timp ce telefoanele Samsung au această caracteristică. Cu ajutorul unui card MicroSD se pot stoca fişiere, imagini, filme, videoclipuri, muzică și nu numai.

iPhone sau Samsung – Foto şi video

În momentul în care îţi achiziţionezi un telefon, cu siguranţă îţi doreşti ca acesta să facă poze cât mai clare, iar pentru acest lucru smartphone-ul trebuie să aibă o cameră şi o rezoluţie cât mai bună. Te poţi bucura de o astfel de experienţă atât cu iPhone X, cât şi cu Samsung S9 Plus. Ambele fac poze la cea mai înaltă calitate, iar diferenţa dintre ele este insesizabilă.

De ce au început oamenii să aleagă Samsung?

Telefoanele Samsung tind să fie mult mai populare față de iPhone. Chiar dacă majoritatea cred că Apple este o companie care deține produse mult mai calitative, următoarele argumente destabilizează puțin concepția. Posibil și tu te numeri printre persoanele care au cheltuit o avere investind în telefoanele iPhone. Ele au numeroase avantaje pentru a le achiziționa, dar Samsung are unele specificații mult mai bune.

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X

Telefonul Galaxy S9 are un ecran mult mai bun față de iPhone. Culorile sunt mai intense, iar contrastul se observă mai bine în zonele luminoase și în cele întunecate. Pe lângă acestea, luminozitatea este mai naturală.

Telefonul Samsung se încarcă mult mai rapid

Acumulatorii modelelor Samsung sunt avantaj, având o rată de încărcare mai rapidă și rezistentă la consum. Acest aspect este esențial, mai ales dacă ești mereu pe grabă și ai nevoie ca telefonul tău să fie mereu încărcat.

Fotografiile făcute cu telefonul Samsung sunt mult mai clare

Dacă ești genul de persoană care își face mereu poze și dorește o calitate cât mai bună a acestora trebuie să achiziționezi un Samsung. Pe lângă acestea, fotografiile în condiții de lumină scăzută ies mai bine. Modelele au o cameră cu diafragma f1.5 și întrece clar orice iPhone.

Luând în considerare cele de mai sus, fiecare persoană alege ce smartphone să îşi cumpere în funcţie de preferinţe si nevoi.

Sursă foto: Shutterstock.com