Totul despre NFC Samsung: Ce este și cum îl folosești?

NFC Samsung Ce este și cum îl folosești2

03 Oct Totul despre NFC Samsung: Ce este și cum îl folosești?

Tehnologia NFC vine de la Near Field Communications și este o tehnologie wireless cu care vei putea transfera datele de pe un dispozitiv pe altul, dacă acestea sunt la o distanță mai mică de 10 cm. Pentru ca procesul să funcționeze este necesar ca cele două telefoane să dețină o antena și un cip NFC. Această tehnologie a fost lansată în anul 2003, iar în ultimii ani devenind din ce în ce mai popular.

1.Samsung NFC: Aplicabilitate

NFC-ul a fost conceput și ca metodă de plată având și o securitate sporită. Pe lângă acesta, tehnologia este folosită și pentru schimbul de date între două dispozitive. Cu ajutorul unei aplicații și conectarea telefoanelor prin Bluetooth, transferul de informații se realizează foarte ușor.

Sistemul NFC este folosit pentru intrarea și ieșirea din clădire a angajaților. Cu ajutorul unui simplu smartphone cu NFC, se pot stoca datele de acces, iar angajatul nu mai trebuie să poarte cardul la el.

Metoda de plată a bunurilor este o idee foarte profitabilă, astfel, mai multe bănci oferă opțiunea de plată cu ajutorul tehnologiei NFC, prin folosirea unui card microSD pentru telefoanele Samsung și o carcasă separată pentru telefoanele Apple, deoarece nu dețin compatibilitate NFC.

Stocarea cardurilor de fidelitate pe NFC este o altă variantă de întrebuințare, cu ajutorul acestui sistem nu o să mai fie nevoie să ai mereu la tine cardurile fizice din plastic, care îți vor umple portofelul fără rost. Așa se va putea proceda și cu cardurile bancare, fiind un nou pas spre tehnologie. Se va începe prin schimbarea sistemelor de gestionare și prin schimbarea POS-urilor. Această tranzacție o să fie destul de costisitoare pentru bănci, existând nenumărate procese de schimbare care vor necesita investiții.

NFC Samsung Ce este și cum îl folosești

2.NFC Samsung: Tehnic

Privind partea tehnică atât antena cât și NFC-ul sunt foarte mici ca dimensiune, fiind mai mici decât o monedă de 10 bani. Antena trebuie aplicată ori pe carcasa interioară, ori pe bateria acestuia sau chiar pe o carcasă externă pe care o vei conecta la telefonul tău.
Trebuie reținut faptul că, NFC-ul a fost gândit ca o metodă de plată, astfel nivelul de securitate este crescut, deci nu există motive de îngrijorare. Construcția acestei tehnologii nu permite o funcționare la o distanță mai mare de 10 centimetri, deoarece pentru transmiterea datelor sunt folosiți curenți foarte mici, astfel fiind nevoie ca telefoanele să fie apropiate.

3.Ce inseamna NFC la Samsung: Securitate

Securitatea la NFC Samsung diferă în funcție de modul în care este utilizată aceasta tehnologie. În cazul în care o să îl folosești pentru diverse plăți, datele tale se vor stoca ori pe SIM, ori pe telefon și în același timp criptate. Un bonus pentru securitate este că PIN-ul nu va fi exclus, el va trebui tastat.

Dacă telefonul tău va fi furat sau pierdut, nu se pot efectua plăți, existând PIN-ul. Imediat ce vei sesiza dispariția telefonului, sună la operatorul GSM sau la banca cu care colaborezi, pentru a bloca contul.

NFC Samsung Ce este și cum îl folosești3

4.Cum afli dacă ai NFC pe telefonul tău Samsung?

E bine de știut că nu toate smartphone-urile au funcția de NFC inclus, iar modelele prea vechi clar nu au. Poți verifica ușor dacă telefonul tău Samsung are funcția NFC urmând câțiva pași simpli: deschide “Setările” și caută funcția “Mai mult” pe care o să o găsești în secțiunea Bluetooth. Dacă o să găsești o setare sub numele NFC, apasă pe el și vei avea funcția activată.

O mare parte din iPhone-uri nu au NFC inclus, întrucât Apple a ales să nu integreze această funcție pe smartphone-urile sale. iPhone-urile 5, 5c și 5c nu au această funcție, iPhone-urile 6, 6 Plus și 6s au NFC doar folosind un cont Apple Pay pe care trebuie să îl plătești. La fel și pentru iPhone-urile 7, 8 și X.

NFC-ul este o tehnologie cu potențial, care te poate ajuta la multe sarcini din viața de zi cu zi. Pe lângă faptul că poți transmite datele de pe un telefon pe altul, poți face plăți, îți poți conecta căștile la telefon sau poți intra în clădire fără card, doar cu ajutorul telefonului. Sună impresionant, nu? Chiar este! În acest mod vei ușura și în același timp facilita o mare parte din activitățile tale zilnice cu ajutorul telefonului tău și a tehnologiei NFC.

sursă foto: shutterstock.com