Problemă de autentificare la wi-fi pe telefon – Posibile cauze și soluții pentru remedierea situației!

Problemă de autentificare la wi-fi pe telefon - Posibile cauze și soluții pentru remedierea situației!

16 Nov Problemă de autentificare la wi-fi pe telefon – Posibile cauze și soluții pentru remedierea situației!

În ziua de astăzi, este esențial să ai la dispoziție o conexiune la internet, fără fir, care să îți permită să accesezi informațiile necesare oriunde te-ai afla, acasă sau într-un alt spațiu din exterior. În cazul unui laptop, este foarte important să nu depinzi de un cablu pentru a te conecta, deoarece, astfel, îi limitezi utilitatea aparatului, care este conceput pentru a fi folosit în orice loc, nu neapărat la un birou. Așadar, cu ajutorul internetului wireless, poți lucra din orice încăpere din locuință, de pe terasă sau de la cafeneaua preferată.

În cazul telefonului, conexiunea wi-fi este și mai importantă, având în vedere faptul că acesta este un device pe care oamenii îl folosesc zilnic, atât în scopuri profesionale, cât și personale și care, datorită dimensiunilor reduse și a modelelor tot mai performante, a devenit chiar un înlocuitor al laptopului. Prin urmare, este necesar să te poți conecta cu ușurință la rețelele wireless.

Din păcate, există situații în care apar probleme de autentificare la wi-fi pe telefon, cauzele fiind multiple, iar consecința este că nu te poți bucura de funcțiile gadgetului tău, care necesită o conexiune la internet. Află, în continuare, care sunt motivele pentru care nu merge wi-fi-ul pe telefon și ce ai de făcut pentru a remedia această situație.

Cuprins

1. De ce nu merge wi-fi-ul pe telefon?

2. Cum rezolvi problema de autentificare la wi-fi pe telefon?

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre problema de autentificare la wi-fi pe telefon 

1. De ce nu merge wi-fi-ul pe telefon?

Dacă te-ai întrebat de multe ori de ce nu merge wi-fi-ul pe telefon, află că există mai multe cauze.

În primul rând, trebuie să te asiguri că telefonul tău are activată funcția pentru conectare la o rețea wireless, deoarece, altfel, nu te vei putea autentifica. O altă cauză pentru o astfel de problemă poate fi chiar rețeaua wireless, în cazul în care aceasta nu este disponibilă pentru toată lumea și ai nevoie de o parolă pentru a te conecta la ea.

De asemenea, routerul poate prezenta anumite defecțiuni, pe care le poți remedia dacă ai acces la aparat sau este posibil ca internetul sa fi fost oprit de către operator.

 wi-fi-ul pe telefon - nu merge wi-fi pe telefon - barbat cu ochelari

2. Cum rezolvi problema de autentificare la wi-fi pe telefon?

  • Telefonul

Verifică setările telefonului pentru a vedea dacă rețeaua wi-fi este activată. Chiar dacă aceasta pare să fie în regulă, este indicat să îi dai refresh. Așadar, trebuie să o dezactivezi și să o reactivezi ulterior. Dacă problema persistă, șterge din listă rețeaua în cauză și adaug-o din nou.

Pentru a elimina orice altă posibilă cauză, încearcă să conectezi un alt telefon sau un laptop la rețeaua respectivă și dacă, în cazul acelor device-uri, totul funcționează bine, înseamnă că mobilul tău este problema și trebuie să îl duci la un service autorizat, deoarece nu îl poți repara singur.

Cum rezolvi problema de autentificare la wi-fi pe telefon - Telefon
  • Routerul

Pentru a verifica dacă de vină este conexiunea wi-fi, scoate routerul din priză pentru câteva secunde, apoi conectează-l din nou la sursa de curent. Asigură-te că toate cablurile sunt introduse în locurile potrivite și verifică dacă se aprind beculețele aparatului. Acest lucru va confirma buna funcționare a acestuia.

De asemenea, dacă la autentificarea la wi-fi pe telefon a fost necesară introducerea unei parole, tasteaz-o din nou și asigură-te că este scrisă corect.

Dacă tot nu te poți conecta, resetează routerul, prin apăsarea butonului special pentru această operațiune.

Cum rezolvi problema de autentificare la wi-fi pe telefon - Router
  • Internetul

În cazul în care telefonul se conectează la o altă rețea, de exemplu la cea din locuința unui prieten sau de la un restaurant, înseamnă că dispozitivul tău de acasă trebuie reparat de către un specialist sau că internetul nu funcționează, motiv pentru care trebuie să contactezi operatorul cu care ai încheiat contractul pentru astfel de servicii.

Cum rezolvi problema de autentificare la wi-fi pe telefon - Internet

În concluzie, atunci când nu merge wi-fi-ul pe telefon, trebuie să urmezi o serie de pași pentru a elimina posibilele cauze pentru această problemă și, dacă în continuare nu reușești să te conectezi, trebuie să apelezi la un service autorizat.

Sursa foto: storyblocks.com

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre problema de autentificare la wi-fi pe telefon

De ce nu merge wi-fi-ul pe telefon?

În cele mai multe cazuri, problemele de autentificare la wi-fi pe telefon pornesc de la setările device-ului, ale routerului sau de la o posibilă întrerupere a conexiunii la internet de către operator.

Cum se deschide wi-fi-ul pe telefon?

Pentru a deschide wi-fi-ul pe telefon, trebuie să intri în setările acestuia, la secțiunea rețea și internet. După ce apeși butonul pentru activare, se va afișa o listă cu rețelele disponibile din apropierea ta, din care o vei putea selecta pe cea dorită.

Cum îți dai seama dacă routerul funcționează?

Pentru a afla dacă routerul funcționează sau nu, cea mai simplă metodă este verificarea beculețelor acestuia. Dacă luminează intermitent, înseamnă că dispozitivul este în stare bună de funcționare.