O scurtă istorie a telefonului mobil

telefon mobil

29 Apr O scurtă istorie a telefonului mobil

Telefonul mobil dacă nu ar fi existat ar fi trebuit cu siguranță inventat, nu este doar o glumă sau un simplu joc de cuvinte.

Încă de la apariția primelor prototipuri sau modele rudimentare pe piață cu toții ne-am dorit să cumpărăm un telefon mobil, indiferent de model, marcă sau preț, uneori destul de piperat, cel puțin în perioada apariției lor pe piața de profil din România.

Câți dintre noi nu își amintesc de primele modele de telefon cu taste, cu o carcasă destul de mare unde era locul bateriei și de o greutate considerabilă?

Odată cu trecerea timpului industria telefoanelor mobile s-a diversificat în așa fel încât au apărut pe piața externă, dar și la noi, o multitudine de modele noi. Disponibile practic pentru orice buzunar, inclusiv modele mai scumpe sau mai sofisticate, acestea se pot achiziționa și în rate, dacă nu există posibilitatea achitării lor pe loc.

Probabil printre cele mai dorite și cumpărate gadget-uri din domeniu se numără cele de tip iPhone sau Samsung, fiecare venind la pachet cu avantajele și dezavantajele categoriei sale: preț, actualizări mai rapide, servicii mai performante într-un timp cât mai scurt.

                                                Telefon nou, cheltuieli diverse

Achiziționarea unui telefon nou este un motiv de bucurie la început, pentru că, nu-i așa? avem în sfârșit telefonul mult dorit și abia așteptăm să ne instalăm pe el diverse aplicații necesare pentru ceea ce ne interesează să accesăm.

Deși de regulă orice telefon vine însoțit de anumite accesorii, cum ar fi căști, încărcător sau husă de protecție nu întotdeauna acestea corespund gusturilor personale și atunci începe căutarea prin magazine după acele accesorii care să dea o notă distinctivă noului nostru telefon. Și dacă pe telefon am achitat o sumă considerabilă de ce nu am cheltui de multe ori o sumă aproape egală pentru accesorii sofisticate care să îl scoată și mai bine în evidență?

Cel mai probabil vom cumpăra un nou încărcător dacă l-am rătăcit pe undeva pe cel original, vom cumpăra o husă pentru a-l proteja sau o pereche de căști de ultimă generație. Mai mult ca sigur că vechiul telefon, deși încă funcționabil, va fi uitat într-o cutie.

                                               Telefonul nou ne face probleme

După ce euforia achiziționării unui iPhone sau Samsung a trecut s-ar putea după ceva timp să constatăm că acesta are mici hibe. Cum ar fi faptul că nu toate aplicațiile funcționează în parametri normali. Sau sunt probleme cu volumul. Sau se închide brusc deși abia se terminase de încărcat. Sau, partea cea mai puțin plăcută, l-am scăpat din neatenție pe jos și fie s-a ciobit, fie s-a spart ecranul.

În acest caz vom merge cu telefonul respectiv la un service, presupunând că acesta este încă în perioada de garanție. Și dacă perioada de garanție a trecut, iarăși vom scoate din buzunar o sumă considerabilă pentru repararea telefonului.

                      De ce e mai bine să reparăm decât să cumpărăm un telefon nou

Înainte să scoatem din buzunar o sumă considerabilă pentru achiziționarea unui telefon nou, de ce nu am încerca să îl reparăm pe cel vechi care poate are doar o problemă minoră și care poate fi ușor rezolvată la un service bun? Oricum, suntem deja familiarizați cu el, e ca și o extensie a noastră, deci de ce nu? Și chiar dacă mai are nevoie de ceva îmbunătățiri, acestea se pot rezolva ușor tot cu ajutor specializat.

                                            Îți suntem de mare ajutor

Suntem un service GSM autorizat din București, dar cu centre de reparații telefoane prezente și în alte orașe ale țării cum ar fi Cluj, Brașov și Constanța. Au peste zece ani de experiență în service GSM, însă pe parcursul timpului ne-am specializat în reparații pe orice model de Samsung, iPhone și nu numai. Suntem pregătiți cu orice tip de piese pe loc, în plus timpul de reparație este undeva la jumătate de oră, foarte util în cazul în care aveți nevoie urgentă de telefon. Deloc de neglijat este faptul că oferim și garanție, un lucru îmbucurător.

Printre multiplele probleme rezolvate de către MobileFIX pot fi enumerate înlocuirea display-ului spart, înlocuirea sticlei, un update al telefonului, probleme cu încărcarea, cu volumul sau acel moment extrem de neplăcut când telefonul intră în contact cu apa.  MobileFIX GSM, un service de încredere, pe care poți conta oricând!