fbpx

Ai grijă de telefonul tău, dar mai ales de baterie – ce să știi despre sănătatea bateriei Samsung

reparatii samsung mobilefix

18 Jul Ai grijă de telefonul tău, dar mai ales de baterie – ce să știi despre sănătatea bateriei Samsung

Știm cu toții, inima unui telefon este bateria acestuia și dacă sănătatea sa este una scăzută, la fel vom spune și despre performanța dispozitivului. Durata de viață la cote optime a unei baterii la un Samsung depinde de mai mulți factori. Află din rândurile ce urmează mai multe despre acest lucru.

Iată ce influențează semnificativ viata bateriei Samsung:

  • Modul de utilizare al dispozitivului

Modul în care îți folosești telefonul Samsung are directă influență asupra duratei de viață a bateriei. Bateria va fi afectată mai ales dacă folosești funcții avansate, aplicații ce consumă multă energie, dacă joci mult și descarci destul de repede bateria din această cauză.

  • Modul în care încarci telefonul

Sunt cei care nu își pun telefonul la încărcat până când acesta nu se închide, ajungând deci la 0% și cei care îl încarcă prea des, nu lasă bateria să scadă de 50% că îl mai încarcă puțin. Nu este bine în niciunul din cazuri.

Modul în care încarci bateria telefonului afectează în mod direct durata de viață a acestuia. Cu atât mai mult cu cât vei folosi tot felul de cabluri și încărcătoare mai puțin eficiente, care nu sunt originale. De menționat că ce poate afecta ține de asemenea de încărcarea la temperaturi extreme.

Tot aici ar fi de menționat că și ciclurile acestea de încărcare contează. Orice baterie, fie ea de Samsung sau de iPhone, are un număr limitat de cicluri de încărcare-descărcare. În timp, performanța acesteia scade, la fel ca și durata sa de viață.

  • Expunerea la temperaturi prea mari sau prea mici

Nici prea cald, nici prea frig – bateria telefonului ar trebui ferită de temperaturi extreme altfel în scurt timp vei căuta servicii de reparatii Samsung.

Ce poți face pentru a prelungi durata de viață a unei baterii

Într-o oarecare măsură nu ai cum să schimbi această situație. Sunt și actualizări de software care pot consuma bateria, deși unele sunt binevenite pentru că optimizează modul de funcționare al dispozitivului mobil.

Printre puținele lucruri pe care le poți face se numără:

  • Evită descărcarea completă a bateriei. În schimb îți recomandăm să eviți încărcarea dacă nu scade sub 20% și să nu încarci complet, ci cu maxim 85%.
  • Dezactivează funcțiile inutile. Unele dintre acestea pot fi GPS-ul sau conexiunea wi fi când nu ești în zona în care ai putea avea una. Căutarea constantă a unei rețele la care să se conecteze afectează consumul de energie.
  • Redu luminozitatea ecranului.
  • Actualizează software-ul și nu amâna acest moment.
  • Evită supraîncălzirea.
  • Înlocuiește bateria la momentul potrivit. Dacă observi că performanța bateriei a scăzut semnificativ, consultă un service autorizat pentru a evalua starea bateriei. Dacă este necesar, înlocuiește bateria cu una nouă.

Nu uită că la service-ul nostru GSM poți avea parte de o verificare imediată pentru a determina sănătatea bateriei. Dacă aceasta se consumă destul de des, repede și inexplicabil vom examina și ce aplicații sunt mari consumatoare de energie. Pe unele poate chiar le folosești destul de rar.