Totul despre gasirea iPhone-ului: Ce TREBUIE sa stii despre localizarea si urmarirea acestui gadget

Gasire iphone pierdut sau furat - localizare iphone - urmarire iphone

14 Sep Totul despre gasirea iPhone-ului: Ce TREBUIE sa stii despre localizarea si urmarirea acestui gadget

In urmă cu aproximativ două decenii, telefoanele cu fir existau în toate locuințele. Cel fix, însă, a fost și rămâne un device revoluționar pentru sfera comunicării la distanță, pentru că îți permite să porți o conversație cu cineva aflat la sute de kilometri depărtare. Cu siguranță, dacă vei căuta în podul casei sau într-o debara în care păstrezi lucruri vechi, vei găsi și un astfel de telefon și te va cuprinde nostalgia. Îți vei aminti momentele în care vorbeai din picioare și te jucai cu firul de la receptor, nu-i așa? 

Tehnologia, însă, a evoluat și au apărut telefoanele mobile, cu ajutorul cărora poți comunica la orice oră, din orice loc, prin numeroase modalități, precum messenger, e-mail și apeluri video. Dar, odată cu aceste gadget-uri, a apărut și riscul de a fi pierdute sau chiar furate, pentru că le porți mereu cu tine. De aceea, producătorii s-au gândit să găsească o soluție prin care să poți localiza iPhone-ul prin GPS. Pentru a realiza acest lucru, sunt necesare doar niște simple setări de configurare.

Găsirea iPhone-ului cu ajutorul serviciului iCloud

Sistemul de operare MAC deține funcția “Găsire iPhone”, prin care utilizatorul poate localiza orice dispozitiv din gama Apple, în cazul unui furt sau în situația în care dorește monitorizarea continuă a acestuia. “Găsire iPhone” este parte integrată iCloud, un serviciu de cloud computing, care se definește printr-un ansamblu distribuit de servicii de calcul, programe virtuale, permisiuni de acces la informații și diferite baze de date, fără ca persoana care le utilizează să știe sursa acestora, totul desfășurându-se în mediul online. Acest concept informatic, care nu are o traducere propriu-zisă în limba română, reprezintă un atu pentru user, datorită oportunității de a nu stoca documente sau aplicații în memoria internă a dispozitivului personal. 

Pentru a configura această funcție, trebuie să fi făcut ultima actualizare a software-ului device-ului și să ai o conexiune stabilă la internet și un cont Apple ID pentru autentificare. Odată ce ai activat “Găsire iPhone”, ai acces la locația dispozitivului, în caz de pierdere și la protecție, în cazul unui furt. Apărarea împotriva tâlhăriilor și a hoților de buzunare este posibilă datorită funcției “Blocare activare”, care va porni automat atunci când cea de urmărire este configurată.

Configurarea funcției “Găsire iPhone”

Configurarea funcției “Găsire iPhone” este extrem de simplă și nu trebuie decât să respecți câțiva pași în acest sens. Poți intra direct pe site-ul iCloud.com, să-ți vizualizezi toate dispozitivele. Nimic nu poate fi mai ușor de atât! Ulterior, vei observa care device este online și care este offline, numele acestora fiind în centrul barei de instrumente. Când dispozitivul este conectat la internet, va apărea un punct de culoare verde, acesta fiind de altfel simbolul internațional pentru “utilizator online”. În cazul în care gadget-ul poate fi localizat, data și ora ultimei autentificări vor apărea la informații. 

Punctul de culoare gri arată că device-ul nu este conectat în timp real la internet, dar dacă acesta a fost online în ultimele 24 ore, vor fi disponibile detalii despre dată, oră și locație. În cazul în care este afișat “Offline”, înseamnă că au trecut mai mult de 24 de ore de la ultima autentificare.

În cazul nefericit al unui furt, nu trebuie să îți faci griji, pentru că poți activa notificarea prin e-mail, iar în momentul în care se va realiza o conexiune la internet, vei fi anunțat și vei putea vizualiza în timp real locația, având la dispoziție funcția de “împrospătare” a informației. Harta afișată poate fi mutată, mărită și micșorată cu ajutorul butoanelor + și -. De asemenea, aceasta poate fi vizualizată în trei forme – Standard, Satelit și Hibrid.

Localizarea iPhone-ului și marcarea dispozitivului ca pierdut

Dacă nu ai acces online, ca să vezi dispozitivele, în cazul în care ai pierdut telefonul, poți activa o altă funcție, “Marcați drept pierdut”, pentru ca acesta să se blocheze automat. Imediat, pe display, va fi afișat un mesaj în care pierderea este anunțată și va fi pus la dispoziție un număr de telefon, pentru a fi contactat și un text personalizat, precum “Telefonul este pierdut, va rog să mă sunați, ofer recompensă”.

Aplicații pentru monitorizarea iPhone-ului

În cazul în care te întrebi dacă există alte metode prin care un telefon poate fi localizat și urmărit la distanță, să știi că, pentru acest lucru, numeroase aplicații sunt disponibile în magazinul online. Acestea permit monitorizarea mesajelor text și a apelurilor, dar și localizarea prin satelit cu ajutorul GPS-ului. Însă, fiind create de alți utilizatori, nu pot garanta în totalitate eficiență și siguranță, așa cum susțin. De aceea, este bine să utilizezi doar metodele puse la dispoziție de brand-ul telefonului tău.

Aceste informații te vor ajuta să-ți configurezi iPhone-ul, pentru a te bucura de siguranță, iar, în cazul în care ai nevoie de un ajutor suplimentar, echipa MobileFix.ro îți va sta la dispoziție. Ai grijă de gadget-ul tău, folosind mereu aplicații de încredere și accesorii de calitate. Urmând aceste sfaturi, te vei bucura de investiția ta mai mult timp.

sursa foto: unsplash.com