iPhone 6 vs. iPhone 6S: Care este diferenta dintre cele doua device-uri?

diferenta dintre iphone 6 si 6s

13 Mar iPhone 6 vs. iPhone 6S: Care este diferenta dintre cele doua device-uri?

Atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui smartphone, ai o multime de variante dintre care poti alege. Pentru a lua o decizie favorabila tie si pentru a face o investitie inteligenta, este de preferat sa cunosti care sunt diferentele intre terminalele care au fost lansate la un interval scurt de timp si care, din punct de vedere estetic, sunt aproape identice. Tinand cont de faptul ca iPhone 6 si iPhone 6s sunt doua telefoane de care utilizatorii Apple inca sunt interesati, dar si de faptul ca acestea pot fi confundate cu usurinta, in acest articol poti descoperi care sunt diferentele dintre aceste doua dispozitive.

Iata 5 diferente intre iPhone 6 si iPhone 6s pe care trebuie sa le cunosti:

1. Design-ul si dimensiunile

Din punct de vedere vizual, nu exista diferente notabile intre cele doua telefoane Apple, insa, la o analiza atenta, pot fi observate mici deosebiri. In primul rand, vei constata ca iPhone 6s este ceva mai mare decat iPhone 6 si, mai mult decat atat, acesta este cu aproximativ 11% mai greu, intrucat este construit dintr-un aliaj de aluminiu din seria 7000, lucru care il face si mai rezistent. De asemenea, o alta diferenta intre cele doua terminale consta, bineinteles, in S-ul regasit pe carcasa modelului mai nou, dar si codul de produs, care se afla in inscrisurile de sub denumirea terminalului.

2. Ecranul

In vreme ce diagonalele, nivelul de iluminare, contrastul si alte tehnologii ale ecranului sunt identice intre cele doua modele de iPhone, cea mai cunoscuta diferenta dintre aceste dispozitive este tehnologia 3D Touch. Aceasta se refera la sensibilitatea ecranului sau, altfel spus, la optiunile oferite in functie de puterea de atingere a acestuia. Mai precis, la iPhone 6s, cu o atingere usoara, aplicatiile se vor deschide in mod obisnuit, iar cu o atingere mai profunda, poti avea acces rapid la mai multe functii ale aplicatiei respective. Astfel, spre deosebire de iPhone 6, pe iPhone 6s poti previzualiza e-mail-uri sau SMS-uri fara sa le deschizi.

3. Bateria

O alta diferenta intre cele doua dispozitive se refera la bateriile acestora. Pentru ca in cazul iPhone-ului 6s era nevoie de loc pentru includerea componentelor ce fac posibila tehnologia 3D Touch, bateria acestuia este mai mica, fiind de 1.715 mAH, in vreme ce iPhone 6 are o baterie de 1.810 mAH. In ciuda acestei deosebiri, autonomia bateriei nu scade la modelul mai nou, intrucat procesorul este mai eficient si risipeste mai putina energie.

4. Functiile camerei

Optiunile de Live photos si filmare 4k ale iPhone 6s reprezinta o alta diferenta intre cele doua terminale. iPhone 6 a venit cu o camera fantastica de 8 megapixeli, astfel incat sa surprinda mai multa lumina in fotografii, insa cum era de asteptat, iPhone 6s a fost imbunatatit, aducand versiunea de 12 megapixeli, lucru care adauga mai multe detalii in imagini. Acest lucru duce, implicit, la optiunea de filmare 4k a modelului 6s, fiind atractia principala pentru cei care isi doresc filmari de calitate. De asemenea, iPhone 6s aduce in plus si optiunea Live Photos. Mai precis, atunci cand faci o fotografie, aparatul va filma automat un fragment de trei secunde si va captura cel mai potrivit moment.

5. Pretul

Desi nu este o diferenta colosala, o alta deosebire intre iPhone 6 si iPhone 6s se refera la pretul acestora. Avand in vedere faptul ca modelul 6s vine cu o serie de imbunatatiri, asa cum era si normal, pretul acestuia poate fi cu cateva sute de lei mai mare decat cel al modelului anterior.

Acestea fiind spuse, daca iti doresti sa iei cea mai buna decizie in ceea ce privestea achizitionarea unuia dintre aceste doua modele de iPhone, tine cont de aceste diferente si, in mod cert, vei face o investitie inteligenta.