4 ponturi utile pentru a-ti SECURIZA datele de pe iPhone

4 ponturi utile pentru a-ti SECURIZA datele de pe iPhone

03 Nov 4 ponturi utile pentru a-ti SECURIZA datele de pe iPhone

Ti-ai achizitionat de curand un telefon cu sistem de operare iOS si iti doresti sa stii cum iti poti securiza datele eficient, astfel incat sa nu ai parte de neplaceri? Ei bine, MobileFix iti sare in ajutor. Poti descoperi, in cele ce urmeaza, cateva modalitati de-a te asigura ca datele tale sunt protejate.

Iata cum iti poti proteja datele de pe iPhone:

 

  1. Foloseste o parola complexa

Una dintre cele mai eficiente si mai simple metode de a-ti proteja datele de pe iPhone este aceea de a folosi o parola complexa in locul celei formate din patru cifre, pentru a-l debloca. Cea mai buna combinatie pe care o poti face in acest caz este aceea dintre litere, cifre si simboluri, ceea ce scade riscul ca parola ta sa fie sparta usor. De asemenea, iPhone are incorporata optiunea de a sterge tot din telefon dupa zece incercari gresite de a-l debloca. O poti seta alegand optiunea „erase data” din setarile telefonului. Avand in vedere numarul crescut al cazurilor de furt de telefoane, aceasta functie este extrem de utila.

  1. Opreste-ti notificarile

Din nefericire, nicio parola, indiferent de cat de puternica este, nu poate sa ii impiedice pe cei din jur sa vada notificarile care apar pe ecran atunci cand telefonul este nesupravegheat. Fie ca este vorba de mesaje, email-uri sau orice alt tip de date personale din telefonul tau, pe care vrei sa le protejezi si care vrei sa ramana private, acestea vor fi vizibile pentru oricine. Astfel, cu cat iti apar pe ecran mai putine notificari in legatura cu acestea, cu atat vor fi mai in siguranta informatiile personale.

  1. Opreste conectarea automata la WiFi

Telefoanele iPhone si, in ultima vreme, chiar alte tipuri de telefoane mai putin performante, au functia de a se conecta automat la retele de WiFi la care au mai fost conectate in trecut, fara a-ti cere permisiunea. Totusi, acest lucru poate fi un inconvenient foarte mare, deoarece exista riscul ca un infractor cibernetic sa realizeze o retea identica, dar falsa, cu acelasi nume, pe care telefonul tau il recunoaste. Astfel, toate datele tale vor putea fi accesate de acesta, facandu-ti device-ul extrem de vulnerabil. In acest caz, este recomandat sa opresti functia de conectare automata sau sa fii foarte atent la retelele cu care acesta intra in contact.

  1. Nu permite aplicatiilor sa iti acceseze datele

Aceasta masura este una destul de extrema, dar, daca iti doresti ca datele tale sa fie in siguranta maxima, trebuie sa o iei in considerare. De exemplu, in cazul iOS 8, exista un numar foarte mare de aplicatii care pot sa acceseze date si functii foarte importante, cum ar fi lista de contacte sau mesajele. Tot ce trebuie sa faci este sa umbli in setarile telefonului si sa dezactivezi optiunea care permite accesarea acestor date, pentru fiecare aplicatie in parte. Chiar daca nu le vei mai putea folosi pe unele, te asiguri ca informatiile personale din telefon sunt in siguranta.

Te asteptam la MobileFix, daca ai probleme cu telefonul tau iPhone. Suntem aici sa te ajutam si iti stam la dispozitie, daca doresti sa ne ceri informatii!