Starea bateriei la iPhone – să aflăm mai multe

starea bateriei la iphone

22 May Starea bateriei la iPhone – să aflăm mai multe

Să deții un iPhone vine la pachet cu o serie de avantaje. Simți însă că bateria nu mai are aceeași stare ca înainte? Îți vom explica în rândurile ce urmează cum să verifici starea bateriei la iPhone, un preambul al vizitei la service.

Notă: recomandăm să lași smartphone-ul numai pe mâna profesioniștilor. Pentru reparatii iPhone și nu numai te așteptăm în pagina oficială cu sfaturi și prețuri.

Verifică starea bateriei la iPhone – din setări

Din setările telefonului accesează: Configurări -> Baterie -> Stare sănătate baterie.

Două valori sunt importante aici. Capacitatea maximă a unei baterii arată câtă energie va absorbi bateria, față de una nouă. De asemenea, vei vedea că dispozitivul susține performanța maximă, ce depinde de o baterie bună. Dacă este activ managementul performanței, vei vedea și un text despre această informație. Afli astfel dacă telefonul încetinește din cauza bateriei.

Verifică starea unei baterii – din aplicație

În acest sens aplicația pe care o recomandăm este CoconutBattery pentru Mac. Unii ar spune că nu este de prea mult folos. Greșit. Această aplicație ne arată detalii cu adevărat interesante despre dispozitiv. Arată numărul de cicluri de încărcare a bateriei, data și ora la care a fost realizat dispozitivul.

Asistență Apple – pentru cei mai pasivi din fire care nu ar dori să se complice cu prea multe setări, atunci poate apela la asistență. Un tehnician de la distanță te poate ajuta pe chat.

Cum știi că bateria iPhone-ului tău este problema

Ajunge să te preocupe această situație când iPhone-ul tău nu mai funcționează la fel de bine. Iată și care sunt semnele alarmante în acest sens:

  • Nivelul bateriei scade după deconectarea de la încărcător

Imediat după ce ai scos încărcătorul bateria scade. Pare ciudat. În mod normal bateria ar trebui să rămân full câteva minute bune după ce a fost încărcată. Mai ales dacă telefonul nu este folosit.

  • Încărcarea completă durează foarte mult

Altă situație, aceeași explicație. Dacă încărcarea durează mai mult decât de obicei, ar putea fi de vină cablul, încărcătorul, dar la fel de bine și bateria. De asemenea, dacă ultimele procente până când bateria este full durează mai mult, ar fi cazul să treci pe la service pentru înlocuirea bateriei.

  • Telefonul  se închide brusc

În mod evident, un semnal de alarmă că telefonul nu mai funcționează în parametri optimi se referă la faptul că smartphone-ul se închide brusc. În mod normal, bateria bună ar trebui să scadă până la câteva procente până când se închide. Schimbarea bateriei la iPhone se impune când acesta se închide chiar dacă are și 10 sau 15% baterie. Cât de mult rezistă bateria iPhone-ului tău? Acesta este un indiciu pentru tine, când să apelezi la serviciile noastre. Este însă nevoie de o verificare înainte de înlocuire, pentru ca sursă problemei tale să nu fie o aplicație care îți descarcă bateria mai repede. Sunt aplicații care rulează pe fundal și sunt des utilizate. Dacă  însă nu îți poți da seama care să fie cauza din cele prezentate în rândurile de mai sus, te așteptăm la MobileFIX. Noi îți vom spune la fix care e problema!