Mituri și realități – ce să faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă!

telefon in apa

04 Jul Mituri și realități – ce să faci dacă ți-ai scăpat telefonul în apă!

Tuturor ni se întâmplă ca într-un moment de neatenție să ne trezim cu pagube. Destul de frecvente sunt accidentele ce implică spargerea display-ului. Te cam doare sufletul când trebuie să apelezi la servicii de înlocuire display, mai ales dacă telefonul deținut nu este unul vechi și nu era în plan să te gândești să îl schimbi.

Un alt caz frecvent este cel al telefonului scăpat în apă. Sau stropit cu apă, după caz. Ce e de făcut? Am auzit și noi atât de multe variante și idei care circulă în spațiul public. Haideți să vedem ce este realitate și ce este mit în primele măsuri luate dacă ți-ai scăpat telefonul în apă.

Panică, panică, panică… telefon la apă

Mulți trăiesc acel moment de panică încât nici nu își dau seama ce fac. Au tendința de a butona imediat, încât să fie siguri că totul funcționează. Așadar își deschid imediat după telefonul sau îl deblochează. Ajută cu ceva această abordare? Nu!

Recomandăm contrariul și anume dacă telefonul nu s-a închis deja după ce a luat apă la bord, ar fi bine să îl închideți voi. Dacă este posibil scoate componentele sale, bateria. Scoate implicit cartela SIM și cardul de memorie. Asta pentru a evita să aibă loc un scurt circuit care să ducă la pierderea totală sau parțială a datelor stocate.

Mergem la service?

De preferat. Dacă nu ajungi în timp util la una din locațiile noastre, nu uita că ai la dispoziție serviciul de reparații gsm prin curierat. Tu trimiți telefonul prin curier, noi reparăm și ți-l trimitem înapoi cu aceeași metodă. Mai multe detalii ai aici.

Poți folosi șervețele de hârtie pe suprafața sa, încât să absorbi cât de multă apă este posibil. Să lămurim și cum stă treaba cu a pune uscătorul de păr pe telefon. Ei bine acest tip de dispozitiv face și el ceva bun și anume îți usucă părul, asta nu înseamnă că te va ajuta cu mare lucru în a usca și apa de pe telefon. Căldura ajută, însă nu direcționată spre telefon. Ai putea face mai mult rău decât bine.

Cât despre metodă orezului, aceasta este la fel de ineficientă ca multe altele care circulă în mediul online. Cel puțin cei care au încercat nu au avut o mare rată de succes. Să fie vorba de calitatea sau cantitatea de orez? Noi spunem că este mai degrabă vorba de gravitatea situației, de câtă apă s-a infiltrat deja în telefon și cât de departe a ajuns la componente.

O altă metodă, un alt fail

Cum salvezi un telefon înecat? Îl pescuiești și speri să fie o salvare la service gsm profesional. Cei care au trecut prin astfel de situații frustrante și păguboase de altfel, au mai încercat și alte variante de a-și salva telefonul pe cont propriu. Metoda congelatorul se presupune a fi cea care aduce salvarea unui device stropit de apă pentru că o va îngheța. Chipurile câteva minute de ținut telefonul în congelator ar fi de minune. Ba mai mult decât atât, unii insistă și spun că procedura poate fi repetată.

Toate aceste metode sunt dăunătoare. Este posibil ca dacă telefonul tău să fi fost doar stropit cu apă urmând astfel de idei să faci mai mult rău decât bine. Sfatul prețios este să acționezi rapid, să închizi telefonul și la o distanță de maxim 48 de ore acesta să fie deja pe masa de intervenție a specialistului. Cel puțin așa te asiguri că limitezi daunele, eviți scurtcircuitele și primești o evaluare corectă.

Faci asta de obicei? Alege măsurile de precauție. Husele la ora actuală sunt dintre cele diverse, poți alege pe cele care acoperă integral un telefon, implicit porturile acestuia. Într-o oarecare măsură aceste accesorii pot proteja, pentru că până să ajungă apă în interior, trebuie să treacă și de stratul de silicon sau plastic. De asemenea, o asigurare pentru telefonul mobil te-ar putea ajuta sau caută să îți achiziționezi un model de telefon mai rezistent la astfel de incidente. Află de la specialiștii noștri ce să faci pentru a avea parte de reparații rapide și eficiente. Când telefonul tău ajunge în apă, speră să nu fie cu rezultate dezastruoase. De restul ne ocupăm noi!