STUDIU: 3 din 5 oameni detin un telefon Apple din aceste MOTIVE

studiu-utilizatori-iphone-avantaje-beneficii-telefon-apple

09 Jan STUDIU: 3 din 5 oameni detin un telefon Apple din aceste MOTIVE

Potrivit unui studiu realizat recent, numarul total de utilizatori iPhone de pe piata globala continua sa creasca si se pare ca in cele din urma ar putea ajunge chiar si la 1 miliard de dispozitive activate simultan, in urmatorii ani. Astfel, se poate deduce cu usurinta faptul ca cei mai multi dintre cei care detin un smartphone prefera telefoanele Apple, dar si ca acestia vor continua sa investeasca in aceasta marca. Totusi, care sunt motivele din spatele alegerilor lor si de ce utilizatorii mizeaza, in mod constant, pe aceste smartphone-uri?

Iata cateva motive pentru care utilizatorii prefera telefoanele Iphone:

 

  • Aplicatiile

Este un lucru cat se poate de cunoscut acela ca persoanele care detin un iPhone cumpara mai multe aplicatii, comparativ cu cei care detin alte marci de telefoane. Tocmai din acest motiv, sistemul de operare iOS se afla pe primul loc in preferintele utiliztorilor, intrucat acesta primeste cele mai bune si cele mai noi aplicatii inainte ca acest lucru sa se intample pe Android. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca cele mai multe aplicatii se lanseaza mai intai pe iOS, acestea functioneaza mult mai bine si sunt mai putin problematice decat cele Android. Asadar, acesta este unul dintre principalele motive pentru care oamenii prefera sa investeasca intr-un smartphone Apple.

 

  • Camera foto

In cele mai multe dintre cazuri, atunci cand aleg sa isi achizitioneze un smartphone, oamenii acorda o atentie deosebita si functiilor de care dispune camera foto. Astfel, avand in vedere ca utilizatorii iPhone se bucura de o calitate superioara a fotografiilor si a videoclipurilor, dar si de gestionarea rapida a pozelor, aceste lucruri reprezinta un alt motiv pentru care oamenii aleg sa investeasca intr-un astfel de telefon. In plus, setarile de tip timelapse si slow motion, deja celebre in toata lumea, reprezinta un plus, care ii influenteaza pe acestia sa faca aceasta alegere. In consecinta, camera foto joaca un rol important, care favorizeaza decizia oamenilor de a cumpara un telefon marca Apple.

 

  • Update-urile

Un alt motiv pentru care oamenii mizeaza pe telefoanele Apple este acela ca iOS este singura platforma care garanteaza actualizarile de software cu functii noi pe toata durata de viata a dispozitivului. Mai precis, in timp ce smartphone-urile Android nu se mai bucura de aceste update-uri dupa aproximativ un an, existand astfel posibilitatea ca utilizatorii sa nu poata beneficia de cele mai bune si recente functii, cele cu sistem de operare iOS garanteaza acest lucru chiar si o perioada indelungata dupa ce dispozitivul nu mai este folosit. Astfel, actualizarile celor mai importante functii software ale iPhone-ului este un alt factor care influenteaza decizia cumparatorilor.

 

  • Design-ul

Nu in ultimul rand, design-ul simplu si recognoscibil al telefoanelor Apple este cel care determina utilizatorii sa opteze pentru aceasta marca. Fie ca este vorba despre pasionatii de tehnologie sau despre oamenii care nu cunosc toate smartphone-urile si nu sunt la curent cu ultimele lansari, aspectul device-ului este esential. Avantajul unui iPhone este acela ca, pe langa design-ul simplu, acest dispozitiv este usor de recunoscut dintr-o gama coplesitoare de optiuni. In consecinta, nu exista niciun dubiu cu privire la faptul ca oamenii aleg telefoanele Apple si pentru ca acestea au un aspect familiar si se diferentiaza rapid de toate celelalte marci.

 

In concluzie, printre cele mai importante motive care stau in spatele alegerii utilizatorilor iPhone se afla si toate aceste aspecte enumerate anterior.