4 lucruri de avut in vedere cand iti cumperi un iPhone Second Hand

Sfat-Cumparare-iPhone-Second-Hand-Pareri-si-Discutii-Apple-la-mana-a-doua

05 Dec 4 lucruri de avut in vedere cand iti cumperi un iPhone Second Hand

In ziua de azi, iPhone-ul este unul dintre cele mai apreciate si dorite telefoane. Cu toate astea, nu oricine isi permite sa investeasca intr-un astfel de device, motiv pentru care, cei mai multi dintre cei care isi doresc sa isi achizitioneze un iPhone, apeleaza la unul second hand. Mai mult decat atat, chiar si pentru cei care au resursele financiare necesare pentru a-si cumpara un telefon nou poate fi tentant unul la mana a doua. Daca si tu planuiesti sa intrii in posesia unui smartphone Apple second hand, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri, pentru a te asigura ca nu vei avea parte de evenimente neplacute.

Afla la ce trebuie sa fii atent inainte de a-ti achizitiona un telefon Apple SH:

 

Camera si sunetul pe mobil

Indiferent de modelul pentru care ai optat, inainte de a-ti achizitiona un iPhone second hand este foarte important sa te asiguri ca acesta functioneaza in parametrii optimi. Printre primele lucruri la care trebuie sa fii atent se numara camera foto/video. Pentru a avea garantia ca aceasta se ridica la nivelul asteptarilor tale, incearca sa faci cateva fotografii si sa filmezi timp de un minut. Apoi, verifica-le si ai grija ca videoclipul sa redea nu doar imaginea, ci si sunetul la calitatea pe care ti-o doresti. De asemenea, acorda atentie si felului in care se aud alarma, ring tone-ul si muzica atat cu casti, cat si fara. In mod cert, daca vei avea in vedere aceste lucruri, iti vei putea cumpara un iPhone bun, chiar si la mana a doua.

 

Aspectul telefonului

Chiar daca este vorba despre un iPhone care a fost deja folosit, tot nu ar trebui ca acesta sa aiba un aspect degradat. In acest sens, verifica daca exista zgarieturi, urme sau sparturi pe carcasa si ecran. Poate ca vei gasi mici imperfectiuni pe ici, pe colo, ceea ce este acceptabil, dar nu ar trebui sa fii de acord, sub nicio forma, cu achizitionarea unui iPhone care a trecut, in mod evident, printr-o multime de socuri mecanice. In plus, asigura-te ca telefonul nu a fost deteriorat in urma contactului cu apa. Toate dispozitivele Apple dispun de un indicator care capata culoarea rosie dupa ce intra in contact cu lichidele. In consecinta, ai grija si la acest lucru si, fara doar si poate, te vei putea bucura mult timp de telefonul respectiv, in ciuda faptului ca a fost folosit inainte ca tu sa il cumperi.

 

Bateria smartphone-ului

Un alt lucru pe care trebuie sa il ai in vedere la achizitionarea unui telefon Apple second hand este acela ca device-ul sa nu fie inchis. De altfel, pentru a nu avea parte de surprize neplacute, ar fi bine sa verifici daca acesta dispune de baterie si incarcator. Ba, mai mult decat atat, ar fi ideal sa il testezi, conectand telefonul la incarcator si incarcatorul la o priza, astfel incat sa te asiguri ca acesta se incarca in conditii normale. Cu siguranta, daca vei tine cont de toate aceste aspecte, sansele sa achizitionezi un iPhone de calitate vor creste considerabil.

 

Provenienta dispozitivului mobil

Fara indoiala, nu iti doresti sa cumperi un smartphone cu iOS care nu dispune de un act ce dovedeste achizitia sa. In fond, una dintre cele mai neplacute situatii cu care te poti confrunta este aceea in care telefonul pe care il achizitionezi sa fi fost, de fapt, furat. Drept urmare, pentru a te asigura ca nu ramai si fara bani si fara smartphone, trebuie sa ai in vedere si verificarea codului IMEI, unic pentru fiecare telefon. Acesta poate fi gasit pe cutia telefonului, iar, in cazul unora dintre modele, chiar pe spatele telefonului . Asadar, ai grija si la acest aspect, daca iti doresti sa te bucuri o perioada indelungata de timp de un device mobil marca Apple cumparat la mana a doua.

Acestea fiind spuse, daca ai ocazia sa cumperi un iPhone second hand, nu ezita sa faci acest lucru. Insa,  pentru a avea garantia ca vei beneficia de un dispozitiv bun, pune in practica toate sfaturile enumerate mai sus!