Metode eficiente prin care poți prelungi durata de viață a bateriei telefonului

baterie telefon Mobilefix

19 Apr Metode eficiente prin care poți prelungi durata de viață a bateriei telefonului

Cu toții am trecut prin momente în care bateria telefonului nostru se descarcă prea repede, ceea ce ne lăsa fără posibilitatea de a folosi telefonul. În aceste situații, ne putem întreba cum putem să ne revitalizăm bateria telefonului pentru a ne putea bucura de mai mult timp de el. Ce putem face în așa fel încât să păstrăm starea telefonului și implicit a bateriei într-o condiție optimă? Vedem în cele ce urmează.

Metoda 1. Încarcă-ți bateria telefonului la capacitatea maximă

Atunci când încarci bateria telefonului tău, este important să o încarci la capacitatea maximă. Lasă telefonul la încărcat până când indicatorul de încărcare indică faptul că bateria este complet încărcată. Dacă nu încarci bateria la capacitatea maximă, aceasta poate deveni neuniformă, ceea ce duce la o durată de viață mai scurtă a bateriei.

Metoda 2. Folosește un încărcător de calitate

Un alt factor important în întreținerea bateriei telefonului tău este utilizarea unui încărcător de calitate. Folosește un încărcător original sau unul de la un producător de încredere. Acest lucru va asigura că bateria telefonului tău este încărcată corect și va reduce riscul de supraîncărcare.

Metoda 3. Optează pentru funcții de economisire a bateriei

Majoritatea telefoanelor mobile au opțiuni de economisire a bateriei. Aceste opțiuni te ajută să-ți prelungești durata de viață a bateriei, limitând consumul de energie al telefonului. În general, aceste opțiuni includ reduceri ale luminozității ecranului, închiderea funcțiilor care nu sunt utilizate și limitarea accesului la rețelele Wi-Fi sau 3G/4G.

Metoda 4. Evită supraîncărcarea bateriei

Supraîncărcarea este un alt factor care poate afecta negativ durata de viață a bateriei telefonului tău. Evită încărcarea bateriei telefonului tău peste capacitatea maximă și încarcă telefonul într-un loc răcoros și uscat. De preferat să nu folosești telefonul atunci când este la încărcat. Utilizarea lui tinde să slăbească bateria, iar acest lucru dăunează în timp.

Metoda 5. Verifică setările aplicațiilor

Multe aplicații sunt consumatoare de energie și pot afecta negativ durata de viață a bateriei telefonului tău. Verifică setările aplicațiilor tale și oprește-le pe cele care nu sunt utilizate în mod regulat.

Metoda 6. Schimbă bateria telefonului tău

Dacă în cele din urmă bateria telefonului tău refuză să mai colaboreze cu tine atunci, poate e cazul să faci cunoștință cu una nouă. Dacă într-adevăr nu se mai poate face nimic pentru aceasta și nu poate fi revitalizată prin metodele de mai sus, poate a venit momentul să o schimbi. De obicei, acesta este un proces simplu și se poate face la un centru de reparații sau la un service GSM autorizat.

Nu uita că la MobileFix personalul nostru face toate eforturile pentru că atât tu, dar și telefonul tău să aveți parte de o experiență plăcută. Te invităm să citești și celelalte articole pe care le-am pregătit pentru tine și să te documentezi suficient în așa fel încât să ai parte de telefon o bună perioadă de timp.

Te așteptăm cu telefonul/ device-ul tău într-una dintre locațiile sau de ce nu trimite-l prin curier și nou ne ocupăm de el!