Setări din fabrică la telefoanele Samsung: Care sunt paşii de urmat?

Setari din fabrica Samsung Care sunt paşii de urmat

18 Oct Setări din fabrică la telefoanele Samsung: Care sunt paşii de urmat?

Samsung este una dintre cele mai mari companii din lume din industria electronică. Aceasta pune la dispoziția clienților o serie întreagă atât de telefoane, cât și de produse electrocasnice. Cea mai apreciată gamă de telefoane este Galaxy. Ai și tu un telefon Samsung și vrei să îl resetezi la datele din fabrică? Vrei să îl vinzi sau să îl oferi altei persoane? Cel mai bine este să ștergi tot de pe telefon și asta poți face prin revenirea la datele din fabrică.

Revenire la setările din fabrică pentru Samsung: Ce înseamnă aceste configurări?

Revenirea la datele din fabrică, pe un device Samsung, presupune următoarele:
⁃ Ștergerea documentelor, datelor, aplicațiilor, pozelor, numerelor de telefon, jocurilor, melodiilor de pe telefon
⁃ Ștergerea conturilor și parolelor de pe respectivul device
⁃ Revenirea la versiunea inițială a sistemului de operare Android

Rezultatul final este un telefon ca nou, cu un software instalat. În momentul în care îl vei deschide, vei avea un device nou, iar acesta o să deschidă meniul pentru configurare, ca la unul nou. În momentul în care vrei să îți vinzi telefonul sau să îl dăruiești altcuiva, trebuie să te asiguri că viitorul proprietar nu va avea acces la datele din tale

Cum resetezi un telefon Samsung cu Android 5

Trebuie să începi prin a deschide telefonul, apoi apeși pe butonul “Personal” și îți va apărea “Backup și resetare”. Apasă pe “Resetarea configurării din fabrică”. Îți va apărea o căsuță care te va informa dacă îți dai acordul pentru ștergerea tuturor datelor și aplicațiilor de pe telefon. Pe lângă acestea, așa se va întâmpla și cu o listă cu toate conturile tale. Trebuie să apeși pe “Reinițializare dispozitiv”. Ți se va solicita acordul pentru resetarea telefonului și ștergerea tuturor datelor. Pentru a confirma, apasă pe “Ștergeți tot” și procesul de resetare va începe. Telefonul se va închide, datele se vor șterge, iar setările sistemului de operare vor reveni la cele inițiale. În momentul în care resetarea este încheiată, telefonul se va deschide cu expertul de configurare. Astfel, următorul utilizator va avea un dispozitiv pe care îl poate configura de la 0, ca pe unul nou.

Cum resetezi un telefon Samsung cu Android 5

Cum revii la setările inițiale dacă ai un smartphone Samsung cu Android 6

Pentru resetarea unui telefon Samsung care are Android 6, trebuie să urmezi următoarele instrucțiuni:
Începe prin a deschide setările, unde vei apăsa pe “Backup și resetare”. După ce vei apăsa. o să îți apară “Resetare configurări din fabrică”. Telefonul te va informa că toate datele se vor șterge, toate pozele, toate documentele, aplicațiile și îți va apărea și o listă cu toate conturile tale. Vei confirma și va apărea opțiunea “Resetați telefonul”. Ești informat iar și ți se cere acordul pentru resetare, vei confirma și vei apăsa pe “Ștergeți tot”. Telefonul se va închide, va șterge tot și odată finalizată operațiunea, dispozitivul va arăta ca nou. Acesta trebuie acum reconfigurat pentru folosire.

Ce trebuie să faci înainte de resetarea telefonului?

Resetarea totală va duce la ștergerea tuturor datelor și conținutului de pe telefonul tău, readucându-l la setările inițiale din fabrică. Înainte de a șterge datele și a începe procesul de resetare a telefonului, conectează-l la o sursă de alimentare. Bateria trebuie încărcată peste 50%.

 Ce trebuie să faci înainte de resetarea telefonului
Uneori, resetarea telefonului poate să îmbunătățească modul de funcționare a acestuia. Așa că este indicat să resetezi telefonul măcar odată pe an. Este ca și curățenia de primăvară. Cum în casa este nevoie uneori de o curățenie generală, așa are nevoie și telefonul tău când acesta nu mai rulează la fel de bine. Aplicații precum Instagram forțează telefonul. În acest caz, ea stochează duplicatele în memoria telefonului. Un număr mare de documente stocate pe telefon vor duce la scăderea rapidității de răspundere la comenzi a telefonului. Există foarte multe astfel de aplicații ce fac smartphone-ul tău să nu meargă așa cum trebuie. Asta nu se întâmplă doar la telefoanele vechi, ba chiar și la cele de top.

De ce trebuie să îți resetezi telefonul Samsung?

Dacă vei alege să iei toate folderele în parte pentru a elimina date, va dura o veșnicie. O modalitate mult mai ușoară este resetarea telefonului. Înainte de a începe acest proces, este necesar să faci un back-up al imaginilor, pentru că altfel, le vei pierde. Chiar și jocurile în care ai atins un anumit nivel, este necesar să le adaugi în Google Play Games pentru a-ți păstra progresul.

Resetarea telefonului te va face să simți că ai un telefon nou. Ba chiar de la început o să fie nevoie să urmezi pașii de configurare. Pe lângă acestea, trebuie să instalezi și aplicațiile. Ca ultim sfat, încearcă să nu descarci deodată toate aplicațiile. Așteaptă și încarcă-le pe rând.

Așa cum reinstalarea Windows-ului este necesară uneori pentru calculator, același lucru se întâmplă și în cazul resetării datelor unui telefon.
sursă foto: shutterstock.com