Resetarea iPhone-ului: Cum se face CORECT?

15 Feb Resetarea iPhone-ului: Cum se face CORECT?

Desi iOS este un sistem de operare extrem de stabil si in ciuda faptului ca iPhone-urile sunt cunoscute pentru modul de utilizare friendly, chiar si aceste device-uri pot intampina, la un moment dat, anumite probleme. Mai precis, exista posibilitatea ca iPhone-ul pe care il detii sa se blocheze din senin, fie din cauza unor aplicatii gresit optimizate, fie din cauza unor defectiuni ale sistemului de operare. Pentru a rezolva o astfel de situatie, este necesar sa resetezi corect dispozitivul, iar acest lucru se poate exercita prin doua metode simple.

Iata care sunt cele mai simple 2 metode de a reseta CORECT un iPhone:

  • Metoda 1: Repornireaaceasta prima metoda duce la resetarea software-ului, permitand aplicatiilor sa ruleze chiar si in timpul procesului de repornire.

In cazul in care iPhone-ul tau se blocheaza, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici daca sistemul de operare raspunde la actionarea butonului Power. Daca acesta functioneaza, tine-l apasat pret de cateva secunde, pana cand pe ecran apare slide-ul pentru inchiderea dispozitivului, insotit de mesajul “Glisati pentru oprire”. In continuare, gliseaza din stanga spre dreapta, astfel incat iPhone-ul sa se inchida, iar dupa ce dispozitivul s-a inchis, tine apasat pe acelasi buton, pana cand apare logo-ul Apple pe ecran. Dupa cateva secunde, telefonul se va deschide, iar tu vei putea sa il folosesti in continuare, fara probleme.

Foarte important de retinut, in ceea ce priveste aceasta metoda, este faptul ca afisarea logo-ului Apple poate dura fie cateva secunde, fie cateva minute, in functie de modelul de iPhone pe care il detii. De asemenea, daca smartphone-ul tau este lansat inaintea terminalului iPhone 6, butonul Power va fi localizat in partea de sus, iar daca acesta a aparut dupa iPhone 6, butonul se va afla in partea dreapta a dispozitivului.

  • Metoda 2: Resetareaspre deosebire de prima metoda, resetarea opreste complet dispozitivul si goleste memoriile RAM si CACHE.

Daca prima metoda nu da rezultate si problema persista, in sensul ca dispozitivul ramane blocat si niciunul dintre butoanele acestuia nu reactioneaza cand sunt apasate, va trebui sa aplici cea de-a doua metoda. Astfel, pentru a reusi sa resetezi corect iPhone-ul, trebuie sa apesi simultan butoanele Power si Home, timp de aproximativ zece secunde. Apoi, pe ecranul device-ului va aparea logo-ul Apple, ceea ce inseamna ca resetarea a reusit, iar telefonul tau se va deschide si va functiona in parametri optimi.

Retine, in orice caz, faptul ca resetarea nu este acelasi lucru cu restaurarea. In timp ce prima goloseste memoriile RAM si CACHE, cea de-a doua implica stergerea tuturor datelor de pe dispozitiv. Altfel spus, resetarea este pur si simplu o oprire fortata, necesara doar in cazul in care metoda repornirii nu functioneaza.

Iata, deci, care sunt cele mai simple metode prin care poti reseta corect un iPhone, in cazul in care acesta se blocheaza, din diferite motive.