Iphone neverlocked: Cum se traduce si ce inseamna?

07 Mar Iphone neverlocked: Cum se traduce si ce inseamna?

Deseori auzi expresia iPhone neverlocked, iar daca tocmai ti-ai achizitionat ori urmaresti piata de telefoane mobile pentru a-ti cumpara unul, este cu atat mai important sa stii la ce se refera.

Ceea ce vei remarca este, insa, faptul ca operatorii de telefonie mobila nu vor mentiona acest aspect. Cu toate acestea, nu inseamna ca telefoanele pe care le cumperi din magazinele acestora sunt lipsite de caracteristici asemanatoare. Pentru a intelege ce implicatii are un iPhone neverlocked, trebuie sa intelegi ce inseamna, in primul rand, sa fie locked sau blocat.

Cum functioneaza telefoanele Apple locked:

ce inseamna neverlocked

Industria de telefonie mobila si vanzare de smartphone-uri tot mai sofisticate se bazeaza pe profitul obtinut de operatorii de telefonie. Acestia lanseaza oferte de pret pentru device-uri pe care le poti achizitiona cu anumite abonamente de voce si date (Internet) doar din magazinele lor. Semnand un contract cu operatorul, te obligi la plata unui pret scazut pe aparatul telefonului, insa si la un abonament de doi ani, in cele mai multe dintre cazuri.

Din suma lunara pe care o platesti pentru abonament, operatorul tau are un profit, la fel cum ar avea daca ai decide sa inchei contractul mai devreme de data limita si sa platesti, cumulat, diferenta pentru perioada ramasa. Pentru a se asigura ca telefonul pe care l-ai cumparat din magazin este folosit doar in reteaua sa, operatorul blocheaza device-ul pe intreaga perioada a contractului.

Acesta este un telefon locked, deci care functioneaza intr-o singura retea de telefonie pe durata contractuala.

Ce este un telefon neverlocked?

Un iPhone neverlocked este acela pe care il cumperi, de obicei, direct de la producator, adica din magazinele oficiale Apple sau de la distribuitorii acestora. Intrucat nu a fost niciodata inregistrat in sistemul vreunei retele de telefonie, acesta poate functiona cu orice operator din tara sau din strainatate pe o perioada nedeterminata.

iphone neverlocked

Din acest motiv, atunci cand cumperi un iPhone din orice alta sursa decat magazinele operatorilor de telefonie mobila, ti se precizeaza ca telefonul este neverlocked, pentru a-l putea folosi imediat. In caz contrar, numai specialistii se pot ocupa de deblocarea sistemului unui iPhone, pentru ca acesta sa functioneze cu cartelele oricaror operatori.

Cum poti afla daca iPhone-ul tau este locked sau unlocked:

Cea mai simpla modalitate este introducerea unei cartele SIM, alta decat cea pe care o folosesti de obicei. Atunci cand te pregatesti sa cumperi un iPhone, poti incerca mai multe cartele pentru a vedea daca telefonul prinde semnal si este functional. Daca functioneaza cu oricare dintre acestea, inseamna a este nevelocked si il poti folosi cu incredere.

Ai grija, deci, ca atunci cand iti achizitionezi un telefon, sa ai in vedere acest aspect important. Altfel, va trebui sa platesti pentru deblocare si sa astepti mult mai mult timp pentru a-l folosi.