Sedinta foto: Cum poti obtine portrete profesioniste cu iPhone-ul tau!

Poze Reusite cu iPhone

21 Nov Sedinta foto: Cum poti obtine portrete profesioniste cu iPhone-ul tau!

Camerele foto concepute de Apple au fost intotdeauna apreciate, atat de catre profesionistii in domeniu, cat si in randurile utilizatorilor. Mai mult, fotografiile de tip portret obtinute cu iPhone-ul au fost chiar comparate cu acelea efectuate de aparatele foto profesionale DSLR.

Pe masura ce modelele de smartphone Apple au evoluat, producatorii faimosului device electronic au integrat un mod special pentru portrete, care sa ajute detinatorii de iPhone sa obtina, cu usurinta, imagini clare, expresive si cu un aspect profesionist.

Modelele de iPhone 7 Plus, 8 Plus si iPhone X aduc cu sine Portrait mode, o optiune extrem de versatila si simplu de folosit, care te poate transforma in cel mai bun fotograf. Vezi, mai departe, cum o poti folosi pentru rezultate extraordinare!


 

Iata cum poti obtine PORTRETE fabuloase cu ajutorul telefonului Apple!

 

 1. Adancimea de camp

Atunci cand fotografiezi un subiect uman, farmecul unui portret consta in evidentierea siluetei, in raport cu fundalul. Efectul mult dorit, al persoanei aflate in prim plan, in timp ce decorul ramane blurrat, este obtinut cu ajutorul conceputul de profunzime a campului. Modul Portret al smartphone-ului creeaza o harta a acestor adancimi, apoi manipuleaza fundalul pentru a-i oferi acel aspect de blur. Rezultatul final poate fi observat cu ochiul liber: un portret expresiv, demn de un profesionist!


 

 

 1. Efectele de luminozitate

Cele mai noi modele de iPhone, 8 Plus si X, ofera posibilitatea de a adauga efecte suplimentare portretelor, in timp real sau prin procesarea ulterioara a fotografiilor. Prin reglarea luminozitatii, se pot obtine efecte speciale, punand accentul pe o anumita parte a subiectului.

In prezent, exista cinci tipuri de efecte:

 • lumina naturala, care mentine subiectul in prim plan, iar fundalul este blurrat;
 • lumina de studio, cu focalizare pe chipul subiectului;
 • lumina de contur, care creeaza umbre dramatice, punand in evidenta highlights si lowlights;
 • lumina de scena, care intuneca backgroundul si creeaza un efect contrastant intre subiect si fundal;
 • lumina de scena monocroma, asemanatoare cu cea precedenta, insa avand in plus aplicarea unul filtru alb-negru.

Asadar, in functie de atmosfera pe care doresti sa o obtii in fotografia ta, poti jongla cu aceste optiuni si sa o alegi pe cea potrivita.

 


 

 

 1. Incadrarea subiectului

Daca iti doresti sa profiti la maximum de performanta telefonului tau, este necesar ca, pe langa aplicarea optiunilor deja disponibile, sa inveti cateva reguli de incadrare a subiectului in imaginea de ansamblu:

 • In modul Portret, nu exista optiunea de zoom, astfel incat trebuie sa iei in considerare distanta la care te afli fata de subiect. In functie de efectul pe care doresti sa il obtii, apropie-te sau departeaza-te de model.
 • Unghiul din care declansezi conteaza extrem de mult. Evita sa folosesti un unghi drept, caci vei obtine o fotografie banala. Experimenteaza cu unghiuri inalte si joase, insa ai grija sa nu deformezi trasaturile si formele naturale ale subiectului.
 • Cand incadrezi persoana in fotografie, iar aceasta are o anumita pozitie, incearca sa nu „tai” parti ale corpului. Fii atent la brate, picioare, dar si la alte detalii, precum palariile si gentile.
 • Inainte sa apesi declansatorul, asigura-te ca nu creezi un efect nedorit. De exemplu, daca subiectul are, pe fundal, un stalp sau alt element de decor, ai grija ca acesta sa nu interfereze cu capul sau corpul persoanei pe care o fotografiezi.

 

Asadar, tine cont de toate aceste sfaturi, pentru a obtine fotografii demne de un profesionist, doar cu ajutorul propriului smartphone Apple!