fbpx

Cât de util este un antivirus pentru un telefon cu un sistem de operare Android?

securitate telefon android antivirus

09 Dec Cât de util este un antivirus pentru un telefon cu un sistem de operare Android?

Telefonul mobil este indispensabil în zilele noastre. Ne ajută să plătim facturile, să comandăm mâncare acasă sau la birou și să facem shopping când prindem acele reduceri de neratat. Dar, intrând atât de des pe site-uri, acesta este vulnerabil în fața virușilor. Unele adrese nu sunt atât de sigure pe cât ar trebuie să fie, de aceea este bine să fim atenți cui și la ce dăm permisiuni atunci când ne apar pe ecran.

Dintre toate aceste amenințări virușii sunt cei mai periculoși pentru întregul sistem al telefonului. Virusul este un program care de obicei se instalează singur, chiar dacă utilizatorul a refuzat acceptul. Unii chiar se ascund după anumite notificări care îl anunță pe acesta că a câștigat un premiu, iar dacă linkul este accesat utilizatorul se pricopsește cu un virus destul de serios.

Virușii pot provoca pagube serioase atât în sistemul de operare, cât și în componentele hardware ale dispozitivului. Pot ajunge chiar să fure date de pe cardurile persoanelor și chiar date confidențiale. Deși oamenii nu prea iau în serios aceste amenințări ele există și pot apărea când e lumea mai dragă.

O metodă sigură care te-ar putea ajuta să stai fără griji și să îi oferi telefonului o viață prelungită este instalarea unui antivirus. Desigur că există o multitudine de aplicații pentru telefon, dar în acest articol îți vom prezenta un top 3 al unora dintre cele mai cunoscute programe.

1. Avast Mobile Security & Antivirus

Este posibil să mai fi auzit de acest program. Acesta a putut fi folosit la început pentru protejarea computerelor. Între timp dezvoltatorii au creat și o variantă pentru telefonul mobil. De ce să o instalezi? În primul rând aceasta îți va arăta dacă ai în componența telefonului amenințări. Cu o simplă scanare vei afla dacă ești expus diferitelor amenințări și ce trebuie să faci pentru a scăpa de acestea.

În al doilea rând, aplicația are mai multe funcții printre care cea de curățare a ceea ce consideră aceasta că nu este necesar telefonului. Pe scurta a acelor “deșeuri” ce nu ajută cu nu nimic telefonul. Pe lângă această funcție vei putea avea arunca un ochi și pe starea de sănătate a bateriei și la ce anume să renunți pentru a avea telefonul încărcat mai mult timp.

2. Bitdefender Antivirus

La fel ca în cazul aplicației precedente, Bitdefender a putut fi folosită prima dată pe calculatoare. Dar cum oamenii folosesc telefoanele mai des decât computerele, creatorii au dezvoltat o versiune pentru mobil. Aceasta îți permite să descoperi probleme din componența telefonului și să le rectifici dacă este cazul. Totuși, dacă aceste defecțiuni persistă este bine să apelezi la un service GSM care îți poate spune mai sigur care este problema.

Aplicațiile de acest gen îți trimit notificări și te pun la curent dacă apar anumite schimbări la nivelul telefonului, deci este bine să le ai instalate. Sunt ușor de folosit, iar tu le poți seta pentru a-ți trimite alerte în fiecare zi sau o dată pe săptămână. Raportul va fi unul detaliat și tu vei știi exact ce ai de făcut.

3. ESET Mobile Security & Antivirus

A treia aplicație recomandată pentru telefonul tău Android este ESET Mobile Security & Antivirus. Acesta te pune în alertă de fiecare dată când intri pe un site cu viruși. La fel ca în cazul celorlalte, acesta te pune la curent cu starea de sănătate a telefonului prin rapoarte lunare, notificări și așa mai departe. Totuși, dacă observi anumite modificări mai grave la nivelul telefonului tău, este bine să vii cu el la un service specializat. Noi, la MobileFIX te ajutăm cu un control amănunțit și te informăm de fiecare dată despre starea telefonului tău.