3 Metode de Deblocare a Codului de Siguranta de pe iPhone 5

iphone 5

27 Feb 3 Metode de Deblocare a Codului de Siguranta de pe iPhone 5

Folosirea unui Iphone poate avea avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste functionarea sistemului de operare, versatilitatea aplicatiilor sau functiile camerei de fotografiat, insa de necontestat este capacitatea acestui smartphone de a-ti pastra in siguranta datele si fisierele. Datorita unui sistem special conceput pentru blocarea si deblocarea telefonului, orice Iphone garanteaza protectia oricaror informatii personale stocate in memoria sa fizica sau in iCloud.

Daca esti proprietarului unui Iphone 5 si iti doresti sa descoperi secretele metodelor de deblocare a codului de siguranta, trebuie sa stii ca in multe dintre situatii, chiar informaticienii ce lucreaza la Apple sunt pusi in dificultate si nu reusesc sa sparga codurile de acces. De aceea, recomandarea este sa alegi o parola pe care sa o cunosti doar tu si sa feresti telefonul de ochii curiosilor de fiecare data cand il utilizezi.

Iata care sunt cele mai simple 3 metode de deblocare a ecranului unui iPhone 5:

  1. iPhone tastare cod pinUn prim lucru pe care sa il eviti atunci cand ai uitat sau, pur si simplu, ai introdus incorect parola telefonului tau de prea multe ori, este sa apelezi la software-uri si programe care iti garanteaza deblocarea automata a ecranului. Retine ca Apple a creat sistemul de parolare astfel incat sa nu ofere acces niciunei persoane care nu este detinatorul de drept al telefonului, iar astfel de aplicatii pot pune in pericol integritatea informatiilor tale. In cazul in care, dupa prea multe incercari nereusite de introducere a parolei numerice de 4 sau 6 cifre, pe ecranul iPhone-ului iti apare mesajul Telefon Dezactivat, conecteaza-te imediat la iTunes si reseteaza-ti deviceul. Daca nu ai informatiile stocate pe iCloud, odata cu resetarea completa a unui iPhone 5, vei pierde toate datele, insa vei putea sa-ti stabilesti o noua parola.

 

 

 

 

  1. In functie de tipul de iPhone 5 – simplu, 5S, 5C sau 5SE – telefonul tau poate avea incluse si alte posibilitati de deblocare a ecranului, precum sistemul pe baza de amprente. Apple a dezvoltat aceasta posibilitate, pentru a conferi dubla siguranta telefonului. De asemenea, din setari poti adauga sau schimba ampreuna cu ajutorul careia iti deblochezi iPhone-ul, iar in cazul in care telefonul nu ti-o recunoaste (fie ai mainile umede, proaspat date cu crema sau alte solutii), iti va cere sa introduci codul de acces. Poti stabili si schimba oricand numarul de cifre sau formatul parolei, ce poate fi numerica sau alfanumerica (formata din cifre si numere deopotriva), daca software-ul instalat iti permite aceasta optiune.

 

  1. O alta modalitate de deblocare a ecranului unui iPhone 5 este activarea sistemului voce Siri din meniul rapid al telefonului. Acesta iti va permite, insa, accesul la un numar foarte limitat de aplicatii, dar care iti pot fi folositoare pe moment. Apasa lung butonul de Home pentru a-l activa pe Siri și cere-i sa indeplineasca o serie de functii, precum activarea sau dezactivarea datelor de pe telefon, scrierea de raspunsuri pentru mesajele primite recent sau informarea cu privire la evenimentele programate curand. Desigur, Siri nu poate debloca automat ecranul telefonului si iti va cere parola pentru fiecare actiune ce dezvaluie informatii cu caracter personal. De aceea, recomandarea este sa nu folosesti sistemul in preajma strainilor si nici sa incerci sa activezi aplicatii ce cuprind date importante.

 

Intrucat deblocarea ecranului oricarui telefon iPhone 5 te poate costa scurgerea sau pierderea de informatii si fisiere importante, incearca sa memorezi o parola simpla, din 4 cifre. Evitand blocarea telefonului sau apelarea la trucuri si aplicatii neavizate, iti protejezi cel mai bine smarphone-ul si tot ceea ce este stocat pe acesta.