19 Feb iPhone Dezactivat – Cauze, Solutii si Prevenire
Fie ca esti utilizator nou de Iphone sau ai deja experienta folosirii device-urilor Apple, cu sistem de procesare de tip iOS, se poate intampla oricand sa ai nevoie de putina indrumare sau de sfaturi pentru protejarea telefonului sau a informatiilor.
Pentru a spori sistemul de securitate a datelor de pe Iphone-ul tau, iOS a dezvoltat un proces de dubla verificare a persoanei care incearca utilizarea aparatului. Astfel, poti pentru o parola numerica sau alfanumerica (formata din cifre si litere deopotriva), pentru sistemul pe baza de amprente (Touch ID) ori pentru ambele. Atunci cand telefonul nu recunoaste amprenta din 3 incercari, va cere utilizatorului introducerea parolei. Mai mult de 6 incercari esuate vor declansa blocarea telefonului si aparitia mesajului Iphone Dezactivat.
Desigur, recomandarea tuturor specialistilor este sa nu impartasesti nimanui parola telefonului si nici sa nu adaugi amprentele altor persoane, prevenind astfel modificarea datelor de securizare si alterarea informatiilor stocate, dar si blocarea telefonului.
Cuprins
Afla care sunt cauzele blocarii unui Iphone:
In urma mai multor incercari esuate de introducere a parolei, un iPhone se poate dezactiva timp de 1 minut, 5 minute, 15 sau 60, lasandu-te sa incerci din nou dupa expirarea fiecarui interval. Dupa a 6-a incercare, telefonul Apple se va dezactiva complet, cerandu-ti sa te conectezi la iTunes pentru reactivare.
Daca ai ajuns la acest stadiu, va trebui sa elimini complet parola, ceea ce presupune stergerea completa si resetarea Iphone-ului. Daca nu ai un back-up facut in iCloud al fisierelelor si informatiilor din telefon, recuperarea acestora va fi imposibila.
Alte cauze ale blocarii telefonului pot fi:
- folosirea acestuia de catre persoane care doresc sa il deblocheze in mod voit ori neintentionat, asa cum pot face copiii cand se joaca;
- pastrarea device-ului in buzunare, unde poti introduce chiar tu, fara sa vrei, parola gresita.
Iata solutiile ideale pentru reactivarea unui iPhone:
- Prima si cea mai mai indicata metoda este sa lasi telefonul in asteptare pana iti reamintesti parola. Inchiderea si pornirea acestuia nu vor avea niciun efect asupra sistemului si, de asemenea, niciun service nu ti-l poate repara. Apple a creat un sistem foarte sigur, ce previne utilizarea oricaror dispozitive de catre necunoscuti si, in acest fel, furtul de date si informatii.
- O alta metoda, deja amintita, este conectarea la iTunes. Daca ti-ai sincronizat deja iPhone-ul cu un computer, ideal este sa il conectezi si de aceasta data la acelasi dispozitiv. iTunes va incerca sa efectueze un back-up si iti va cere sa confirmi resetarea si reactivarea telefonului, ceea ce iti ofera posibilitatea de a recupera o parte din datele salvate pe acest computer odata cu ultima sincronizare.
- Daca nu ti-ai sincronizat niciodata telefonul cu iTunes pe niciun un computer, il poti reactiva conectandu-l acum pentru prima data si restartandu-l. iPhone-ul iti va oferi optiunea Restore, pe care trebuie sa o alegi pentru reactivare. Dupa aceea, va porni automat odata cu instalarea unui nou sistem de operare, iar tu va trebui sa iti creezi o noua parola si sa-ti scanezi din nou amprenta. Ulterior, poti renunta la oricare dintre acestea, daca vrei sa eviti situatiile asemanatoare.
Cum sa previi dezactivarea unui iPhone:
- Daca parola din 6 cifre ti se pare prea complicata, poti opta pentru una din 4.
- Poti elimina una dintre masurile de securizare, fie parola numerica, fie deblocarea pe baza amprentei.
Tine, insa, cont de faptul ca orice schimbare poate slabi sistemul de protejare a informatiilor si fisierelor de pe telefonul tau.
Asadar, dezactivarea unui iPhone este o actiune pe care trebuie sa o eviti pe cat de mult posibil, intrucat duce la pierderea de date importante pentru tine. Asigura-te ca esti singurul care cunoaste codurile de acces si nu-ti lasa telefonul la indemana oricui.