fbpx

Inlocuire display iPhone 6 – care sunt posibilitatile? Citeste ACUM!

inlocuire/schimbare display iphone 6

10 Aug Inlocuire display iPhone 6 – care sunt posibilitatile? Citeste ACUM!

IPhone 6 este confecționat din metal și sticlă – în mare parte din sticlă. Așadar, probabil că este doar o chestiune de timp înainte să îl scapi și să te alegi cu un ecran spulberat. Presupunând că nu ai asigurare pentru telefonul tău, care sunt posibilitățile? Iată opțiunile tale!

Cuprins

  1. Înlocuire display iPhone 6 la Apple
  2. Schimbare display iPhone 6

1. Înlocuire display iPhone 6 la Apple

Obținerea unui ecran de înlocuit prin service-ul Apple este ușor și surprinzător de ieftin – posibil chiar gratuit, în funcție de tipul de daune și dacă produsul este încă în garanție.

Dacă ai achiziționat garanția AppleCare+ (care de obicei durează timp de doi ani) pentru dispozitivul tău, va trebui să achiți o sumă modică pentru o reparație a ecranului atât pentru iPhone 6 cât și pentru 6S sau Plus. 

În sfârșit, dacă telefonul este încă în garanție și fisura din ecran este doar una minusculă care nu afectează display-ul, Apple poate înlocui ecranul gratuit, deoarece în anumite cazuri consideră crăpăturile sticlei (fără niciun semn evident de impact) să fie indicative pentru sticlă de calitate inferioară. Poți verifica starea garanției telefonului tău pe site-ul Apple. 

Dacă nu ai garanție, Apple este probabil cea mai bună alegere pentru reparația telefonului tău: reparația este ieftină și nu va anula garanția (de fapt, îți va extinde garanția cu 90 de zile, începând chiar cu acea zi). 

Principalul dezavantaj al serviciului de reparații Apple este că, dacă nu ești în apropierea unui magazin Apple, va trebui să îți trimiți telefonul în service, care va dura trei-cinci zile – deci cine ar vrea să stea atâtea zile fără telefon?

2. Schimbare display iPhone 6

Desigur, nu trebuie să mergi neapărat la Apple pentru a repara ecranul, mai ales dacă nu mai ai garanție. Serviciile de la mobilefix.ro sunt mai mult decât suficiente pentru repararea ecranului tău și vei avea telefonul la dispoziție în timp record. 

Atunci când deteriorarea ecranului nu ține de Apple, cel mai probabil va fi nevoie de o investiție destul de mare pentru schimbarea display-ului. Pentru a evita acest lucru, este mai înțelept să alegi o alternativă și să schimbi ecranul la un service GSM, costul fiind mai mic. 

Să-l înlocuiești singur? Mai gândește-te!

Poți găsi kituri de înlocuire a sticlei (atenție! – display-ul este diferit de sticlă, iar dacă acesta este deteriorat, costul va fi mult mai ridicat) între 10 și 25 euro online și include o sticlă nouă, un instrument tip ventuză pentru îndepărtarea ecranului, șurubelnițele cu cap special și restul instrumentelor necesare schimbului. 

Dacă acest lucru sună prea bine pentru a fi adevărat, trebuie să știi sigur de ce fel de înlocuire ai nevoie. Schimbarea sticlei este mult mai dificilă decât înlocuirea întregului ecran tactil, deoarece va trebui să separi sticla de ecran și apoi să lipești noua bucată de sticlă pe ecranul tactil vechi. Acest lucru, însă, ar trebui să lăsat pe mâna profesioniștilor.

Un kit de înlocuire a ecranului tactil – care nu include doar sticla – teoretic este mai ușor de instalat și are un preț cuprins între 100 și 150 de euro, un preț mult mai ridicat decât dacă l-ai duce la mobilefix.ro sau la un service autorizat Apple. Nu sunt recomandate piesele cumpărate online, pentru că nu poate garanta nimeni de calitatea lor sau de compatibilitatea lor.

În plus, odată cu abordarea do-it-yourself, îți vei anula garanția și nu vei avea pe nimeni în afară de tine de vină dacă ceva nu merge bine.

Doar pentru a avea o perspectivă, e bine de știut că la iPhone 6 componentele sunt minuscule, aproape de mărimea unui vârf de unghie, ceea ce face din schimbarea ecranului sau sticlei o sarcină extrem de dificilă pentru un amator. 

Înlocuirea ecranului la domiciliu va costa la fel de mult, dacă nu mai mult, decât să duci dispozitivul la un service GSM sau la unul Apple. 

Acceptă faptul că s-a spart ecranul

Dacă ești într-adevăr într-un impas financiar, și dacă achiziționarea unui nou display / o nouă sticlă nu este o soluție, atunci va trebui să accepți faptul că ai un ecran spart. 

Nu va arăta frumos, dar nu trebuie să înlocuiești ecranul atunci când acesta are o crăpătură, mai ales dacă fisurile se află în jurul marginilor ecranului și nu interferează cu utilizarea telefonului. Dacă ai una sau două fisuri mari care traversează ecranul, este recomandat să aplici un protector (folie) de ecran din sticlă, ceea ce va fi mai mult decât suficient pentru protejarea îndelungată a ecranului și pentru prevenirea distrugerii sale. Dacă ecranul este spulberat, un protector de ecran de sticlă va împiedica să te rănești când folosești telefonul, dar dispozitivul poate deveni, în timp, inutilizabil.

Acestea fiind spuse, iată câteva soluții pe care le poți lua în considerare atunci când ți-ai spart ecranul sau sticla display-ului telefonului tău. De recomandat este să nu încerci să schimbi ecranul de unul singur, ci mai degrabă să apelezi la ajutorul unui profesionist.

Sursă foto: pinterest.com