Bateria iPhone-ului iti da batai de cap? Iata cum ii poti prelungi durata de viata

Incarcare Baterie la iPhone - Prelungirea Bateriei pe Apple

23 Nov Bateria iPhone-ului iti da batai de cap? Iata cum ii poti prelungi durata de viata

Daca ai un telefon iPhone, stii, cel mai probabil, ca este esential sa ai grija de el din toate punctele de vedere, astfel incat sa il poti folosi o perioada indelungata si in parametri optimi. Bateria este o componenta foarte importanta, asigurand o mare parte din buna functionare a acestuia. Afla, in cele ce urmeaza, ce trebuie sa faci pentru a o proteja.

Iata cum sa ai grija de bateria unui iPhone:

 

  • Nu permite aplicatiilor sa se actualizeze automat! 

Cele mai noi modele de telefoane cu sistem de operare iOS, incepand cu iOS 7 pana la cele mai recente, au inclusa functia de actualizare automata a tuturor aplicatiilor instalate pe telefon, utilizatorii nemaifiind nevoiti sa faca acest lucru manual. Desi poate parea o optiune utila, care te ajuta sa economisesti timp si iti permite sa ai ultimele versiuni ale aplicatiilor tale, aceasta consuma foarte mult din energia bateriei tale. Ce poti face in acest caz este sa opresti aceasta functie si sa iti actualizezi manual aplicatiile, atunci cand consideri ca este cazul.

 

  • Foloseste luminozitatea in modul automat!

Telefoanele iPhone sunt prevazute cu un senzor de ambient ce le permite sa isi ajusteze luminozitatea in functie de lumina din jur. Acest lucru inseamna ca ecranul telefonului tau va deveni si mai inchis in spatiile unde este intuneric, insa si mai luminos atunci cand lumina este mai mare. Astfel, folosind luminozitatea in modul automat vei economisi si din puterea bateriei, dar vei avea si posibilitatea de a vedea mult mai bine pe telefon, datorita faptului ca aceasta se schimba in functie de ambient.

 

  • Tine Wi-Fi-ul oprit!

Foarte multi utilizatori fac greseala de a lasa Wi-Fi-ul pornit in speranta ca, in locurile in care merg, telefonul lor se va conecta la o retea de internet deschisa. Acest lucru se justifica, avand in vedere ca Wi-Fi-ul are o putere mai mare decat internetul 3G si 4G, chiar daca este disponibil doar acolo unde este prezent un hotspot. Cu toate acestea, acesta influenteaza negativ puterea bateriei telefonului tau si este recomandat sa il opresti de fiecare data cand nu ai neaparata nevoie de el. Acest lucru se aplica si pentru internetul de tip 3G si 4G.

 

  • Detecteaza aplicatiile care consuma mult!

Sugestiile de pana acum s-au bazat pe lucrurile pe care le poti porni sau opri pentru a optimiza consumul de energie. Totusi, cele mai noi modele de telefoane cu sistem de operare iOS au incorporate o functie care iti permite sa descoperi aplicatiile care consuma mult. Incepand cu iOS 8, poti folosi functia Battery Usage, care iti arata aplicatiile ce au utilizat cea mai multa energie in ultimele 24 de ore si in ultimele 7 zile. Astfel, vei sti daca trebuie sa dezinstalezi ceva de pe telefon, astfel incat sa iti protejezi bateria.

 

Toate aceste masuri pe care le poti luat cu privire la telefonul tau iPhone te vor ajuta sa eficientizezi modul in care acesta functioneaza!

Te asteptam sa ne contactezi, daca ai o problema la telefonul tau marca Apple!