21 Sep Ce este LTE? Informatii de baza si comparatia cu conexiunile 4G
Suportul LTE vine la pachet cu majoritatea smartphone-urile din ziua de azi. Cu toate acestea, puțini utilizatori de smartphone știu ce este LTE și ce rol joacă în funcționarea optimă a telefonului. Prin urmare, există posibilitatea ca utilizatorii să nu poată pune în practică întreaga utilitate a conexiunii LTE.
De aceea, este important să știi care sunt avantajele asociate conexiunii LTE și care sunt diferențele dintre acest tip și altele similare. Astfel vei fi informat, cunoscând care sunt opțiunile potrivite atunci când achiziționezi un smartphone nou. Prin urmare, ia în considerare caracteristicile principale ale conexiunilor LTE pentru a determina măsura în care acestea te pot ajuta.
Cuprins
Informații de bază despre LTE
În primul rând, trebuie să știi ce înseamnă LTE în domeniul tehnic, cu privire la telefoane. Mai exact, este abrevierea termenului de Long-Term Evolution. Cu toate acestea, LTE are câteva caracteristici proprii și modalități de funcționare, dar și câteva aspecte comune cu conexiunea 4G.
Definiția LTE
Tehnologia LTE se poate defini că fiind un standard aplicat în cazul comunicațiilor wireless de mare viteză pentru smartphone-uri și alte terminale de date care se bazează pe tehnologiile GSM/EDGE și UMTS/HSPA.
Funcționarea LTE
Ceea ce deosebește LTE de 2G sau 3G îl reprezintă standardul wireless actualizat pe care îl utilizează operatorii de rețele GSM / HSPA și CDMA2000, ceea ce face ca LTE să nu fie compatibil cu 2G sau 3G. De asemenea, în cazul LTE, se folosesc alte frecvențe, precum și alte opțiuni pentru benzi, toate acestea depinzând de țara sau regiunea în care se utilizează conexiunea.
LTE și 4G
Este important de știut că LTE nu este același lucru 4G, deoarece nu îndeplinește aceleași criterii. Cu toate acestea, mulți comercianți prezintă opțiunea ca 4G LTE chiar dacă orice service GSM tratează în mod diferit aceste variante. De asemenea, se poate crea o confuzie suplimentară în rândul utilizatorilor de smartphone și datorită faptului că pictograma 4G LTE apare pe ecran atunci când conexiunea LTE este activată.
LTE și 4G
Chiar dacă LTE și 4G sunt conexiuni diferite, fiecare având caracteristici proprii, cele două au o serie de aspecte comune și influențează în mod direct conexiunea telefonului. De asemenea, vei vedea furnizorii serviciilor de telefonie că fac reclamă la tehnologii 4G LTE, ceea ce poate crea o confuzie. Cu toate acestea, noțiunea de 4G LTE nu este eronată, pentru că tehnologiile se leagă între ele din anumite puncte de vedere.
Viteza
Chiar dacă folosești 4G sau LTE, vei observa că vitezele de download și upload sunt similare. Foarte rar diferența dintre cele două va fi sesizabilă. În schimb, ambele funcționează mult mai rapid și mai eficient decât tehnologia 3G. În același timp, se poate sesiza o diferență de viteză în cazul tehnologiei 4G sau LTE atunci când comparăm una dintre acestea cu LTE-A, ultima având parte de o serie de îmbunătățiri tehnologice.
Resursele
În cazul conexiunilor de tip 4G sau LTE, există 2 componente esențiale:
– Rețeaua capabilă să funcționeze la astfel de viteze
– Dispozitiv corespunzător pentru a putea realiza o conexiune cu o astfel de rețea
Atenție la telefoanele care afișează conexiunea de tip 4G LTE, deoarece acest lucru nu este o garanție a faptului că viteza va fi cea mai bună. Ea este oferită de rețeaua activă din zona în care se va afla smartphone-ul.
Drumul spre 5G
În acest moment, industria telecomunicațiilor se îndreaptă cu pași rapizi spre tehnologia 5G. Chiar dacă se află în faza de început, sunt semnale destul de clare că aceasta va fi implementată în scurt timp și va fi adoptată de către majoritatea furnizorilor de servicii telecom. Totuși, se estimează că ar mai putea dura câțiva ani până când va fi disponibilă utilizatorilor de smartphone.
Concluzii
Este important de reținut că 4G și LTE sunt două tehnologii diferite care lucrează împreună. Mai exact, 4G este cea mai utilizată și eficientă tehnologie de date mobile din acest moment, în timp ce LTE este o tehnologie care o ajută pe cea menționată anterior să funcționeze la parametrii ceruți de către utilizatori.
sursă foto: envato.com
pinterest.com