iPhone 11 vs. iPhone 11 Pro – care sunt diferențele principale?

iPhone 11 vs. iPhone 11 Pro - diferențe

04 Nov iPhone 11 vs. iPhone 11 Pro – care sunt diferențele principale?

Dacă ești în căutarea unui nou iPhone, atunci alegerea ta principală ar trebui să fie între modelele 11 și 11 Pro. Aceste două dispozitive sunt unele cu care se mândresc cei de la Apple, fiecare cu variantele sale de culori și dimensiuni. Cu siguranță, o diferență între device-uri este și investiția pe care trebuie să o faci, care, de obicei pentru acest producător, variază în funcție de capacitatea de stocare și de model (Pro, Max etc). Acesta este, desigur, doar începutul poveștii. Toate aceste telefoane sunt destul de diferite și, probabil, atrag audiențe distincte. Dacă nu știi ce să alegi, mai jos ai un scurt ghid ce prezintă cele mai importante diferențe între cele două.

iPhone 11 vs 11 Pro – Specificații procesor și cameră foto

În timp ce aceste telefoane nu par prea diferite de cele anterioare în ceea ce privește designul, există multe schimbări în interior. Toate cele trei modele de iPhone 11 (Pro, Max sau simplu) sunt dotate cu noul cip A13 de la Apple, vin cu iOS 13 instalat și au o mulțime de îmbunătățiri ale camerelor. Au, de asemenea, o memorie RAM de 4GB, pentru o performanță de top.

Chipsetul A13 oferă performanțe absolut fantastice. Totuși, nu există o diferență evidentă în ceea ce privește viteza și puterea grafică între modelele 11 și 11 Pro, așa că nu neapărat device-ul cel mai costisitor va rula jocuri mai repede.

Pe iPhone 11 Pro Max se regăsesc aceleași două camere ca și pe 11 Pro, însă are, în plus, un teleobiectiv. Ele sunt formate din trei senzori de 12 megapixeli: lățime (26mm, f / 1.8 OIS), ultra lată (13 mm distanță focală, FOV de 120 de grade, diafragmă f / 2.4) și teleobiectiv (52mm), f / 2.0, OIS).

Atât iPhone 11, cât și 11 Pro, fac fotografii excelente și reprezintă o actualizare serioasă față de versiunea XS. Recenziile de pe internet arată diferențe extraordinare și demo-uri video sau foto pentru a vedea îmbunătățirea calității. 

La fel ca Google Pixel 4 și Huawei P30 Pro, atât iPhone 11, cât și iPhone 11 Pro au noi moduri de noapte care îmbunătățesc impresionant fotografia slab luminată. Acesta funcționează prin îmbinarea unui număr de instantanee la diferite expuneri, pentru a oferi o imagine de ansamblu mai luminoasă.

Modul de noapte este declanșat automat atunci când telefonul detectează că există puțină lumină naturală și fotografia nu va fi expusă corect. Cu această opțiune, pozele pe întuneric vor ieși extraordinar și nu vor pierde din calitate.

Dimensiunea ecranului – Diferențe între iPhone 11 și 11 Pro

O altă diferență uriașă între aceste telefoane noi este ecranul. iPhone 11 Pro și Pro Max au afișaje XDR – de 5,8 inch și, respectiv, 6,5 inch – ceea ce înseamnă că pot atinge luminozitate 1200 nits și includ suport pentru Dolby Vision și HDR10. Display-ul iPhone 11 pare aproape slab în comparație cu acestea, beneficiind de tehnologia LCD și de o rezoluție de 1792 × 828.

Când cele două telefoane sunt unul lângă altul, se observă diferențe de dimensiune și de claritate destul de evidente. Modelele Pro au display-uri mai bine definite, datorită tehnologiei OLED, și sunt mult mai strălucitoare atunci când urmărești conținut HDR. Cu toate acestea, iPhone 11 nu primește review-uri proaste pentru ecranul său, însă Pro este ceea ce trebuie să alegi dacă vrei cea mai bună experiență grafică.

Ține cont că pentru a te bucura de oricare din ele cât mai mult timp, este important să îl protejezi cu o folie de sticlă sau să închei o poliță de asigurare. Dacă, totuși, se întâmplă un accident și ecranul se zgârie prea tare sau se sparge, există service-uri care pot înlocui display-ul iPhone-ului tău.

Durata de viață și încărcarea bateriei

Apple a îmbunătățit durata de viață a bateriei pe toate modelele din acest an, cu toate că cele mai mari avantaje sunt la variantele Pro.

Dacă optezi pentru iPhone 11, vei avea, probabil, o durată de viață optimă a bateriei, în timp ce versiunile Pro pot rezista mult mai mult decât o singură zi de utilizare. Deși a existat o controversă recentă cu privire la încetinirea intenționată a modelelor mai vechi, cele noi se comportă foarte bine chiar și după mai mult timp de folosire sau după un număr mare de reîncărcari.

Ambele telefoane acceptă și o încărcare mai rapidă, însă va trebui să plătești suplimentar pentru a profita de acest lucru cu iPhone 11, fiindcă nu are fast charger inclus. Modelele 11 Pro și Max vin cu un încărcător USB-C de 18w împreună cu un cablu USB-C pentru Lightning charge. Mai mult de atât, opțiunea wireless este disponibilă pe toate modelele.

Chiar dacă pentru majoritatea utilizatorilor bateria este un factor decisiv pentru alegerea unui telefon, poți înlocui oricând acumulatorul la mobilefix.ro și te poți asigura că acesta va dura suficient pentru a-ți desfășura toate activitățile. 

Concluzionând, iată câteva dintre cele mai importante diferențe dintre modelele iPhone 11. Indiferent de tipul de dispozitiv pentru care optezi, este bine să ții cont de aceste specificații, pentru a avea o experiență plăcută și pentru a face o investiție care să merite.

Sursă: pinterest.com