Ce sa faci cand ti se blocheaza telefonul? Sfaturi bune de urmat inainte de a apela la specialisti.

telefon mobil blocat

07 Apr Ce sa faci cand ti se blocheaza telefonul? Sfaturi bune de urmat inainte de a apela la specialisti.

Este aproape de la sine înțeles că, în prezentul tot mai digitalizat, când viețile multora sunt aproape organic legate de existența unui smartphone, posibilitatea blocării terminalului poate părea un eveniment de proporții catastrofale. 

Orice forum online, care oferă posibile soluții la întrebările utilizatorilor, conține cel puțin o întrebare despre „Ce să fac când mi se blochează telefonul?” sau „Telefon Samsung blocat – cum deblochez?”. Aceste probleme par a fi destul de presante, mai ales dacă nu sunt găsite și răspunsurile sau dacă metoda de rezolvare propusă de ceilalți pare să nu dea rezultatul dorit.

Chiar dacă nu îți vine să crezi, ți se poate întâmpla chiar și ție și atunci când te aștepți mai puțin. Dar, din fericire, problemele tale nu vor persista, deoarece vei afla din acest articol calea spre resetarea device-ului tău blocat sau căruia pur și simplu i-ai uitat parola.

Mi s-a blocat telefonul Samsung – ce să fac ca să deblochez un telefon pe Android?

Deoarece Samsung funcționează pe un sistem de operare Android, metoda de deblocare descrisă în cele ce urmează poate fi aplicată și altor telefoane cu același program. Chiar dacă este imposibil să accesezi opțiunea de revenire la setările din fabrică, există o metodă de a accesa așa-numitul „recovery mode” al telefonului și de a ajunge, pe această cale, la resetarea acestuia. 

În cele ce urmează vei vedea care sunt pașii pe care trebuie să-i faci când ți se blochează telefonul și pe care îi poți încerca singur, dacă telefonul nu conține date sensibile a căror pierdere ar avea un impact negativ major. 

În toate celelalte cazuri este recomandat să apelezi la o firma dedicată de reparații telefoane Samsung sau, dacă ai un device de la Apple, la un service Iphone, unde vei beneficia de experiența și siguranța totală oferită de specialiști.

  • Pasul 1 

Primul lucru pe care îl ai de făcut este să apeși butonul de power și să închizi telefonul.

  • Pasul 2

Acum este momentul să accesezi opțiunea de Recovery Mode a modelului Samsung. În general, pentru telefoanele care au un buton de Home, va trebui să ții apăsat concomitent pe acesta împreună cu butoanele de Volum (cel pentru creștere – posibil notat cu semnul ”+”) și cel de deschidere/închidere.

Schematic spus, apasă în același timp și meține presiunea pe butoanele Volume Up + Home + Power timp de minim 10 secunde. Ai grijă să nu eliberezi nici una din aceste taste, chiar dacă vei simți că telefonul vibrează. 

Există posibilitatea ca să nu apară nimic pe ecran, în afara unui mesaj – „No command” -, chiar dacă faci acest lucru. În această situație, continuă să ții apăsate butoanele Volume Up + Home câteva secunde și ar trebui să intri în modul de recuperare – Recovery Mode.

  • Pasul 3

Odată ajuns în meniul Recovery Mode, poți naviga prin diferitele opțiuni listate cu ajutorul butoanelor de volum, în sus sau în jos. Alege opțiunea ”Ștergere/Revenire la setările din fabrică” și, odată selectată, confirmă prin apăsarea butonului Power. 

  • Pasul 4 

Tot ce va trebui să mai faci este să selectezi opțiunea ”Yes / Delete all user data”, prin care confirmi că vrei ca toate datele din telefon să fie șterse, iar setarile aparatului să revină la cele originale din fabrică. 

După ce procesul de resetare s-a terminat, va trebui să alegi opțiunea de „reboot”, care va restarta telefonul ce va porni fără sa-ți mai solicite PIN-ul.

Recuperarea datelor atunci când telefonul este blocat și nu răspunde la comenzi

Partea mai puțin bună a acestui proces de resetare și revenire la setările din fabrică este că vei pierde toate datele stocate în telefon.

Totuși, dacă ai salvat, anterior blocării, datele cu ajutorul unui cont de Google sau Google Cloud, în cazul telefoanelor cu Android sau iTunes pentru device-urile Apple, nu trebuie să-ți mai faci griji suplimentare. Acestea pot fi recuperate foarte simplu de unde sunt stocate.   

Desigur, dacă datele tale din telefon nu au un backup în cloud așa cum este menționat mai sus, va trebui să apelezi la soluții software externe pentru a încerca un by-pass al ecranului care solicita PIN-ul. 

Totuși, este mai sigur să apelezi la un service gsm specializat, așa cum este MobileFix, o firmă cu tradiție în reparațiile de orice tip ale terminalelor Samsung, Apple și nu numai și unde tehnicienii sunt la curent cu toate metodele moderne și eficiente de deblocare a terminalelor și de păstrare în siguranță a datelor.

Așadar, deblocarea unui telefon din cauza uitării codului de acces nu mai trebuie să ți se pară o catastrofă, deoarece ai la îndemână câteva variante de rezolvare a acestei probleme. Totuși, pe viitor, ar fi util să analizezi înlocuirea acestei metode de siguranță cu una mai ușor de administrat, așa cum este cazul amprentei digitale sau scanării faciale. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Întrebări și răspunsuri frecvente despre ce să faci când ți se blochează telefonul


1. Ce să faci dacă ți se blochează un telefon Apple codat?

Dacă deții un iPhone, este posibil ca acesta să fie codat în rețeaua inițială de telefonie. În acest caz, doar providerii respectivi îți pot permite accesul pentru a-l folosi și în altă rețea. Abia după ce solicitarea ta a fost aprobată și telefonul decodat, poți trece la următorii pașii pentru a debloca terminalul.


2. Telefonul nu răspunde la comenzi – este pur și simplu mort. Ce să fac?

În acest caz ai putea să scoți bateria din aparat și apoi să o montezi la loc și să-l pui la încărcat. Dacă telefonul tău are baterie încorporată și nu răspunde la nici una din combinațiil de tase specifice pentru resetare, singura soluție este să apelezi la un service GSM specializat. Este posibil ca bateria să nu mai funcționeze deloc sau să ai un încărcător defect.

3. De ce mi se blochează mereu ecranul telefonului Samsung?

Dacă ecranul telefonului tău „îngheață” și nu mai răspunde la comenzi, cel mai probabil este vorba despre o problema cu o aplicație, care, din cauza unor erori de programare, consumă mult mai multă memorie decât ar trebui. În acest caz, ai putea forța restartarea aparatului sau, în cel mai rău caz, o revenire la setările din fabrică. Aceste probleme apar frecvent în cazul smartphone-urilor mai vechi cu memorie RAM mai mică.