3 lucruri nestiute despre backup-ul la iPhone!

ce inseamna backup icloud

05 Feb 3 lucruri nestiute despre backup-ul la iPhone!

Unul dintre cele mai importante sfaturi pe care le poti primi, atunci cand vine vorba de utilizarea telefonului iPhone, este  legat de optiunea de backup a acestuia. In cazul in care nu stiai ce inseamna backup la Iphone, aceasta te poate scapa de multe probleme, cum ar fi pierderea unor informatii, documente si fisiere importante din telefonul tau. Afla, in cele ce urmeaza, cum sa ii faci backup device-ului tau marca Apple si de ce este acesta atat de important, pentru a nu avea neplaceri.

Iata ce trebuie sa stii despre back up in cazul telefoanelor iPhone:

 

  1. Poate fi facut manual sau automat

In functie de nevoile si de preferintele tale, dar si de frecventa cu care iti utilizezi telefonul, poti alege sa ii faci backup manual sau automat. In cazul celui manual, trebuie sa ai grija sa il faci la un interval de cel mult 180 de zile. Compania Apple a anuntat faptul ca vor sterge toate datele din iCloud-ul unui telefon, daca au trecut mai mult de 180 de zile de cand backup-ul acestuia a fost facut. Astfel, tot ce trebuie sa faci este sa te conectezi la wi-fi si sa apesi butonul Back Up Now.

Backup-ul automat este facut prin activarea acestei functii din setarile telefonului. Astfel, mergi la Settings-iCloud-Storage-Backup, si apasa butonul iCloud Backup. Device-ul tau va salva automat in iCloud toate pozele, documentele, setarile si conturile tale, astfel incat sa le poti recupera, daca se intampla sa ti se strice telefonul sau chiar sa il pierzi, atunci cand te astepti mai putin.

  1. iCloud salveaza doar fisierele importante

Dupa cum bine stii, memoria interna a telefoanelor este destul de limitata. La fel se intampla si in cazul device-urilor mobile iPhone si, de aceea, iCloud nu salveaza orice fisier sau document din telefonului tau. In schimb, acesta a fost creat sa faca backup pentru urmatoarele sectiuni: fotografiile si clipurile video, setarile device-ului, datele din anumite aplicatii, organizarea din telefon a aplicatiilor, mesagerie, tonuri de apel si apeluri. De asemenea, iCloud salveaza cele mai recente 1000 de fotografii din telefonul tau, daca are aceasta optiune setata. Acestea raman in iCloud 30 de zile, timp in care trebuie sa le muti pe un alt device, pentru a nu le pierde.

  1. Poti mari capacitatea de stocare a telefonului

Un alt lucru pe care trebuie sa il faci, in ceea ce priveste buna functionare a telefonului tau, este selectarea inteleapta a aplicatiilor de pe acesta. In mod sigur, ai ajuns la concluzia ca unele dintre acestea nu iti sunt de folos si iti incarca memoria telefonului inutil. Decide care sunt cele pe care le folosesti cu adevarat si sterge-le pe cele nefolositoare. Mai mult, pentru suma de 20 de dolari pe an, ai optiunea de a mari capacitatea de stocare a device-ului cu 10GB. Daca vei considera ca este necesar, poti face aceasta investitie avantajoasa, pentru a beneficia de mai mult spatiu pe telefon.

Ai un telefon iPhone care nu mai merge? Te asteptam la MobileFix si te vom intampina cu cele mai bune servicii de mentenanta pentru device-uri marca Apple! Nu ezita sa ne contactezi!