5 Sfaturi privind Blocarea ecranului pe iPhone!

13 Feb 5 Sfaturi privind Blocarea ecranului pe iPhone!

Aparitia Iphone-ului a revolutionat modalitatea in care folosim telefoanele mobile. De la aplicatiile personalizate care pot fi instalate si calitatea fotografiilor pe care le poate face, pana la siguranta datelor si a informatiilor personale stocate pe telefon, Iphone-ul garanteaza cele mai eficiente modalitati de lucru.

Pentru ca Apple vrea ca fisierele si informatiile tale sa fie in permanenta siguranta, a dezvoltat un sistem de blocare si deblocare a telefonului tau mobil pe care sa te bazezi in orice clipa. De-a lungul anilor, sistemul s-a imbunatatit constant, facand ca in 2017, odata cu aparitia editiei aniversare, sa beneficiezi de siguranta sporita.

Afla care sunt cele 5 modalitati pentru blocarea ecranului de Iphone:

  1. Toate modelele incepand cu Iphone 5S au beneficiat de sistemul pe baza de amprenta, ceea ce inseamna ca nimeni cu exceptia ta nu poate debloca telefonul. Acest sistem previne, de asemenea, activitatile neautorizate, precum plati, acces la date personale si altele, din iTunes, App Store sau Apple Pay. Cu toate acestea, Iphone iti ofera optiunea de a adauga multiple amprente, fie ale tale, fie ale unor persoane apropiate care sa aiba acces la informatiile tale, insa blocarea ecranului devine astfel mai vulnerabila.
  2. Setarea si folosirea unei parole numerice este sistemul clasic folosit de Apple. La inceput, codul de acces era format din 4 numere, insa pentru a spori siguranta informatiilor personale, ai acum posibilitatea de a crea o parola din 6 cifre ori chiar un cod alfanumeric, adica o combinatie mult mai sigura de litere si numere. Mai mult de 6 incercari esuate duc la blocarea ecranului si a intregului telefon. Pentru deblocare poti conecta device-ul la iTunes instalat deja pe un PC pe care Iphone-ul il recunoaste, iar dupa sincronizare va functiona din nou.
  3. Daca vrei ca nimeni sa nu aiba, totusi, posibilitatea de a vedea ori accesa informatii de pe telefonul tau, inculzand notificarile, alertele si aplicatiile folosite, ce apar pe ecranul blocat la un simplu slide dreapta, poti selecta in setarile telefonului ca niciuna dintre aceste informatii sa nu mai fie vizibila. Activarea si dezactivarea notificarilor si a optiunilor de personalizare a ecranelor de blocare a Iphone-ului tau se face din setarile generale ale device-ului (Settings > Notifications sau Settings > Touch ID & Passcode > Allow Access When Locked).
  4. Blocarea ecranului unui Iphone nu poate fi completa fara a dezactiva Siri. Acest sistem inteligent poate indeplini o serie de actiuni chiar si atunci cand telefonul tau este blocat, de aceea trebuie sa eviti ca o parte din informatiile tale sa fie dezvaluite de Siri. Acesta poate fi dezactivat din Settings > Siri debifand optiunea Access When Locked.
  5. Iphone X, ultimul model de telefon lansat de Apple in 2017, a adus o imbunatatire a sistemului de securitate al informatiilor si (de)blocarii ecranului. Scanarea trasaturilor tale faciale face ca telefonul sa se deblocheze doar cand te identifica. Desi nu este primul telefon de pe piata care a implementat acest sistem, Apple a garantat ca Iphone-ul tau este mereu in siguranta astfel. Functia Face ID nu ajuta doar la blocarea ecranului telefonului, ci protejeaza modul in care poti face achizitii online sau sa te autentifici in aplicatiile care permit acest lucru, de aceea este mai greu ca oricine altcineva sa patrunda neautorizat la aceste date.

Cum mare parte din informatiile ce te privesc se afla acum pe telefonul pe care il detii, asigura-te ca beneficiezi de siguranta sporita pe care ti-o poate oferi. Drept urmare, informeaza-te corespunzator cu privire la blocarea ecranului unui Iphone si a accesului la date si fisiere personale pentru a te bucura de o experienta completa.