5 detalii despre inceputurile iPhone pe care NU le-ai stiut niciodata!

istoria-iPhone

07 Nov 5 detalii despre inceputurile iPhone pe care NU le-ai stiut niciodata!

iPhone-ul este unul dintre produsele revolutionare ale istoriei, care a capatat o popularitate incredibila, intr-un timp foarte scurt. In ciuda faptului ca, inca de la lansarea primului model, au exista o multime de zvonuri despre motivele pentru care a fost creat acest smartphone, dar si despre faptul ca nu Apple a inventat tehnologia touchscreen-ului, nu au existat, niciodata, dovezi concrete in acest sens. Insa, odata cu trecerea anilor si cu faima pe care a capatat-o compania, adevarul a iesit la iveala.

Afla cele mai INTERESANTE detalii despre inceputurile iPhone:

  1. Inversunarea lui Steve Jobs fata de produsele Microsoft a dat nastere iPhone-ului

In perioada in care touchscreen-ul inca se afla in etapa de planificare, Steve Jobs pastra legatura cu un angajat Microsoft. Acesta se lauda, cu fiecare ocazie, cu tableta-computer pe care firma la care lucra tocmai o lansase. Produsul Microsoft dispunea, pe vremea aceea, de un stylus – “stilou” pe care utilizatorii il foloseau pentru a accesa ecranele tactile. Considerand ca un astfel de instrument este inutil si ca oamenii isi pot folosi propriile degete pentru a manevra meniul si aplicatiile unui telefon, Steve Jobs si-a dorit sa le dea o lectie acestora, pentru a le arata cum ar fi trebuit sa isi faca treaba. Astfel, a luat nastere iPhone-ul, cel mai popular device pe care oamenii continua sa si-l achizitioneze si in ziua de azi.


  1. Cheia succesului acestui smartphone a fost secretomania

Pe langa faptul ca micile trucuri si iscusinta sunt doua dintre aspectele care l-au ajutat sa devina un antreprenor de succes, Steve Jobs a vrut sa pastreze tot procesul pentru dezvoltarea iPhone-ului in secret, tocmai pentru a demonstra companiei Microsoft ceea ce isi dorea. Mai precis, angajatii erau obligati sa vorbeasca despre activitatea lor folosind termenul “Proiectul Mov” si, mai mult decat atat, le era interzis sa imparataseasca detalii despre munca lor cu membrii familiilor lor. In plus, se pare ca Steve Jobs si-a dorit atat de mult discretia, incat o echipa care dezvolta o anumita componenta a produsului, nu avea nicio informatie in legatura cu progresul unei alte echipe, care se ocupa cu dezvoltarea unei alte componente.


  1. iPhone-ul a fost gandit, initial, ca o tableta

Desi iPad-ul a aparut abia in anul 2010, primul iPhone a fost gandit, initial, ca fiind o tableta. In ciuda acestui fapt, Jobs si apropiatii sai si-au dat seama ca aceasta ar fi la fel de greu de folosit, precum erau si telefoanele smart din acea perioada. In consecinta, acesta a luat decizia de a transfera toate ideile gandite pentru tableta pentru varianta de telefon mobil.


  1. Interfata pentru utilizator a primului iPhone a fost proiectata in Photoshop

Cu siguranta, unul dintre factorii care a atras si a convins atatia oameni sa intre in posesia primului iPhone lansat pe piata, a fost interfata cu utilizatorul pe care acesta o prezenta. Desi multi s-ar fi asteptat ca, in spatele realizarii acesteia, sa se ascunda un mare secret, potrivit directorului de design al Apple, din perioada 1995-2016, aceasta a fost proiectata in celebrul software Adobe Photoshop.


  1. Primele variante de design ale tastaturii au fost un esec

Tastatura software de pe iOS 1.0 a fost, probabil, prima care permitea utilizatorului sa o acceseze doar atunci cand avea nevoie de ea. Cu toate astea, aceasta nu a fost prima varianta la care s-au gandit inginerii software ai Apple din acea perioada. Se pare ca acestia au incercat o multime de metode pentru a face ca tastele sa fie mai mari si sa fie usor de accesat. Acestia au apelat chiar si la o tastatura asemanatoare cu clapele unui pian, insa niciuna dintre incercarile lor, nici macar aceasta, nu a prezentat rezultatul la care se asteptau.


Chiar daca in spatele acestui produs revolutionar zac o multime de secrete si incercari esuate, iPhone-ul va ramane, probabil, multa vreme de acum inainte, un smartphone de top pe piata telefoniei mobile.