Telefonul tau iPhone nu se mai deschide? Iata ce poti sa faci!

Telefon-iPhone-Inchis-Problema-Aprindere

25 Jan Telefonul tau iPhone nu se mai deschide? Iata ce poti sa faci!

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care o experimenteaza utilizatorii de smartphone-uri este aceea legata de imposibilitatea de a-si mai aprinde telefoane. Aceasta poate aparea si in cazul device-urilor mobile cu sistem de operare iOS si este legata de diferite defectiuni ale telefonului. Daca te confrunti cu aceasta problema, afla, in cele ce urmeaza, cum o poti rezolva rapid.

 

Iata ce sa faci daca iPhone-ul tau nu se mai aprinde:

  • Incarca-l 

Se poate intampla ca telefonul tau nu se aiba suficienta energie in acumulator, astfel incat sa se aprinda. Chiar daca stii ca este incarcat, este posibil sa fi avut loc o descarcare mai rapida decat de obicei a bateriei acestuia. Pentru a vedea daca aceasta este cu adevarat problema, conecteaza-ti device-ul la o priza sau un computer. Lasa-l la incarcat timp de 15-30 de minute si este posibil ca acesta sa porneasca automat. Daca nu, il poti aprinde cu ajutorul butonului destinat acestei functii. Daca aceasta metoda nu functioneaza, fie cablul acumulatorului are o problema, fie bateria telefonului nu se mai incarca asa cum ar trebui.


 

  • Restarteaza-l 

Daca prima metoda nu a functionat, urmatorul lucru pe care il poti face este sa iti restartezi telefonul. Pentru a face acest lucru, apasa butonul de pornire/oprire de pe partea laterala a acestuia timp de cateva secunde. In cazul in care s-a stins accidental, ar trebui sa porneasca si sa functioneze in parametri normali. De asemenea, ii mai poti face o restartare ulterior, pentru a te asigura ca este totul in regula.


 

  • Reseteaza-i hard-ul 

Un alt lucru pe care il poti face este sa ii resetezi hard-ul, daca primele metode nu s-au dovedit a fi eficiente. Acest procedeu este similar cu restartarea, cu mentiunea ca are rolul de a curata mai mult meoria telefonul, fara a sterge fisierele importante din el. Cum o poti efectua? Apasa simultan butonul Home si butonul de pornire/oprire. Continua sa faci acest lucru timp de cel putin 10 secunde. Elibereaza butoanele in momentul cand pe ecran apare logul Apple si lasa telefonul sa porneasca.


 

  • Foloseste modul DFU 

Exista situatii cand telefonul tau iPhone nu se mai aprinde din cauza ca sistemul sau se afla in imposibilitatea de a porni. Aceasta se intampla atunci cand sistemul iOS incearca sa isi faca anumite upadate-uri, insa nu are suficienta baterie.  Daca te confrunti cu aceasta problema, incearca sa il pui in modul DFU (Device Firmware Upgrade). Conecteaza-l la un computer, apasa butonul pornire/oprire timp de 3 secunde si apoi elibereaza-l. Apoi, apasa simultan butonul Home si butonul pornire/oprire pentru 10 secunde. Elibereaza butonul de pornire/oprire si continua sa tii apasat butonul Home, timp de 5 secunde. Daca ecranul telefonului ramane stins si nu apare nimic pe el, atunci ai intrat in modul DFU.


 

Ai incercat toate aceste metode, insa niciuna nu au functionat? Este posibil ca problema telefonului tau sa necesite interventia unor specialisti. Contacteaza-ne, daca ai o problema de orice fel cu device-ul tau iPhone, iar noi il vom repara!