Telefon pierdut sau furat – ajutor!

telefon pierdut in canapea

22 Mar Telefon pierdut sau furat – ajutor!

Telefoanele mobile sunt de preț, sunt etalonul posibilități financiare. Totodată vorbim despre acestea ca fiind cele care ne contactează la treburile zilnice. Ne simțim ca pierduți fără el. Ce faci dacă ți-ai pierdut telefonul sau mai rău, ți-a fost furat?

Daca iti este furat sau pierzi telefonul există câteva pași pe care ar trebui să îi urmezi imediat pentru a-ți proteja informațiile personale și pentru a încerca să recuperezi dispozitivul. Primul lucru pe care ar trebui să îl faci este să suni operatorul tău de telefonie mobilă și să le raportezi pierderea sau furtul. Operatorul poate bloca imediat numărul tău de telefon pentru a preveni utilizarea neautorizată și poate ajuta la localizarea dispozitivului.

Apoi, trebuie să începi să schimbi parolele pentru toate conturile tale online, în special cele care sunt asociate cu telefonul tău, cum ar fi contul Google sau contul Apple. În cele din urmă, dacă ai instalat o aplicație de urmărire pe telefonul tău, poți încerca să localizezi dispozitivul și să îl recuperezi. Dacă nu ai instalată o astfel de aplicație, poți să încerci să localizezi telefonul prin intermediul serviciilor de localizare online oferite de Google sau Apple. În orice caz, este important să raportezi pierderea sau furtul la poliție și să furnizezi toate informațiile disponibile despre telefon pentru a ajuta la recuperarea acestuia.

Localizează telefonul

Funcțiile de tip GPS sau simpla conectare la WIFI se pot dovedi a fi salvatoare în astfel de cazuri. Dacă telefonul rămâne conectat, cu ajutorul unor aplicații îl poți localiza.

Find my phone spre exemplu te ajută să găsești telefonul, să îl localizezi cu precizie și chiar mai mult decât atât. Poți face o copie a datelor din telefon, îl poți bloca de asemenea, setând un cod PIN și chiar optând pentru un mesaj afișat pe ecran.

Pe același principiu funcționează și alte tipuri de aplicații, precum Gadget Track sau FoneHome.

Ce poți face ulterior?

Dacă doar l-ai pierdut, uneori se întâmplă să fie prin casă și nu știi de el, poți apela. Ring este funcția care te ajută să reperezi mai ușor device-ul, chiar dacă acesta a rămas setat pe modul silent sau doar vibrații.

De asemenea, prin setare de la distanță prin aplicațiile dedicate, vei putea prelua apelurile. Sunt de asemenea funcții precum deblocare sau extindere durata baterie, setări tutori, printre altele.

Dacă este furat și nu ai șanse să îl recuperezi, anunță furtul. Sunt șanse ca în funcție de locația indicată, să îți poți recupera bunul.

Unele dintre cele mai ciudate locuri în care ai putea pierde un telefon

Pare că a deține un telefon se pare că înseamnă o aventură asumată, iată câteva dintre locurile nebunești în care ai putea să îți pierzi telefonul mobil:

  • În canapea. Îmbinările canapelei, de regulă sub șezut sau în laterale, sunt locuri misterioase care se transformă lejer în triunghiul Bermudelor!
  • În spațiile de joacă pentru copii.
  • Uitat într-un buzunar interior al hainelor.

Mergi cu telefonul în service

Din experiențele noastre știm că sunt utilizatori stresați de ideea că nu își vor recupera vreodată telefonul. Acesta va fi însă găsit, din fericire, când în prealabil și-au setat telefonul să se blocheze, protejându-se  astfel de potențiali hoți. Cum deblocați dacă ați uitat PIN-ul spre exemplu? Resetarea din fabrică nu vă ajută, ar putea fi necesară instalarea unui nou soft. Vă așteptăm cu telefonul Samsung sau iPhone în service pentru deblocare și recuperare date.