Siri: 3 cele mai importante tipuri de comenzi pe care trebuie sa le stii!

Siri Comenzi iPhone Exemple

20 Oct Siri: 3 cele mai importante tipuri de comenzi pe care trebuie sa le stii!

Atat posesorii de iPhone, cat si cei care folosesc alte sisteme de operare pentru smartphone, stiu despre ce este vorba atunci cand aud de Siri. Simpaticul (sau simpatica, in functie de preferintele tale) asistent personal inteligent a devenit faimos, inca de la aparitia sa din anul 2010.

Siri reprezinta o aplicatie unica, valabila doar pentru telefoanele mobile marca Apple, care te poate ajuta in mult mai multe moduri decat crezi. Se bazeaza pe comenzi vocale si poate usura semnificativ procesul de cautare a anumitor informatii sau de setare a anumitor optiuni. Tot ce trebuie sa faci este sa spui „Hei, Siri!”, ca apoi sa descoperi numeroasele variante ce iti stau la dispozitie.

Iata care sunt 3 dintre tipurile de comenzi pe care TREBUIE neaparat sa le stii!

  1. Comenzile de baza

Pentru inceput, daca doresti sa te familiarizezi cu aplicatia, o poti intreba chiar pe Siri ce stie sa faca, prin comanda What can you do? („Ce stii sa faci?”). Ti se va afisa un meniu ce cuprinde comenzile de baza pe care le poti da. Poti ruga asistentul virtual sa initieze un apel simplu sau prin FaceTime cu o anumita persoana din agenda (Call Maria!), sa deschida camera foto pentru a efectua un selfie (Take a selfie!), sa acceseze fotografiile (Launch Photos!) sau sa seteze alarma pentru a doua zi (Wake me up at 7am tomorrow!).

  1. Comenzi pentru organizare

Daca esti genul de persoana extrem de organizata, Siri iti va fi cea mai buna prietena! In caz contrar, ea poate deveni ajutorul tau de nadejde, pentur a deveni mai ordonat. Asistentul virtual te poate ajuta sa faci urmatoarele lucruri:

  • Sa pastrezi o informatie, un link sau o imagine pentru a le consulta mai tarziu – Remember this for later!
  • Sa creezi liste „to do” sau pentru cumparaturi – Create a new list called Groceries!
  • Sa tai anumite lucruri de pe lista – Mark the second one complete!
  • Sa iti amintesti o anumita informatie, la o anumita ora – Remind me about this e-mail Friday at noon!
  • Sa iti notezi intalnirile dintr-o anumita zi, pentru a te putea organiza eficient – Set up a meeting with X at 12:30!
  • Sa iti amintesti ceva atunci cand cand ajungi intr-un anumit loc, in masina, de exemplu – Remind me about this when I get in the car!

 

  1. Comenzi de entertainment

Pe langa comenzile elementare, Siri te poate ajuta si cu functia de entertainment. Daca doresti sa asculti o melodie, ii poti spune sa aleaga ceva ce ti-ar placea (Play a song I’d like!) sau sa dea play unui anumit album (Play X’s album!). In cazul in care auzi o melodie, intr-o cafenea sau intr-un magazin si ai dori sa stii cine este autorul, Siri te poate lamuri (Who sings this?).

De asemenea, o poti intreba pe Siri ce filme sunt disponibile la cinematografele din apropiere (What movies are playing today?) si, totodata, ce reviews exista pentru ele (How are the reviews for X movie?).

Asadar, daca te afli in posesia unui smartphone marca Apple, nu ezita sa incerci toate aceste comenzi. Cu siguranta, vei fi surprins de acuratetea rezultatelor si te vei imprieteni imediat cu Siri!