De ce unele aplicații nu funcționează pe Android – care poate fi cauza principală

telefon android

06 Jan De ce unele aplicații nu funcționează pe Android – care poate fi cauza principală

Deoarece telefoanele mobile conțin diferite aplicații care mai de care mai diverse, uneori sistemul tinde să se blocheze. Nu este ceva cu care am vrea să ne confruntăm zilnic, deoarece telefonul este destul de important și îl folosim aproape tot timpul. Culmea este că tocmai aplicații des folosite sunt cele care întâmpină de multe ori erori. Gmail, Yahoo Mail și chiar browser-ul Google sunt greu de accesat, iar acest lucru îi nemulțumește pe mulți utilizatori Android.

Vom detalia în acest articol și îți vom expune pe larg principalele cauze și ce poți face tu pentru a nu mai intra în contact cu astfel de probleme.

Erori care se rezolvă rapid

O problemă destul de des întâlnită când erorile de acest gen apar o reprezintă WebView. Această funcție face parte din componența sistemului Android. WebView utilizează aplicații specifice pentru a afișa conținut web. De obicei este preinstalat pe toate telefoanele cu Android. 

Conform unor surse din interiorul Android Central, dezinstalarea actualizărilor din sistemul WebView ar trebuie să remedieze problema. Poți face acest lucru căutându-l în Magazin Play și selectând de acolo funcția de „dezinstalare”. După ce ai făcut acest lucru poți verifica să vezi dacă problema încă există.

Din varii motive s-ar putea că nu toți utilizatorii să aibă această funcție disponibilă, însă tu o poți face din „setările dispozitivului”. Indiferent de cum efectuezi această setare, ar trebui să nu mai întâmpini erori la accesarea aplicațiilor. Această remediere se poate face de pe orice smartphone sau dispozitiv care utilizează sistemul Android.

Trebuie de specificat totuși că indicat ar fi să dezinstalezi doar actualizările. Dacă elimini ceva ce nu ar trebuie atunci aceste aplicații vor fi eliminate cu totul, fiind necesară o instalare completă, ceea ce duce la pierderea datelor și a informațiilor personale.

Dacă aceste erori continuă să persiste este bine să apelezi la un service GSM

În cazul în care problemele continuă să apară chiar și după dezinstalarea aplicațiilor este bine să apelezi la un service GSM. Un specialist în domeniu îți poate verifică telefonul și te poate îndruma către variante alternative prin intermediul cărora să poți accesa aplicațiile în continuare.

Reprezentanții și cei care se ocupă cu funcționarea sistemului Android au spus că lucrează la remedierea acestor probleme și au recomandat că până la soluționarea lor să fie utilizată varianta desktop a acestor browsere. Această variantă este una accesibilă care poate fi utilă celor care au neapărat nevoie de informații.

Îți recomandăm totuși să nu accesezi anumite setări prin care să dai peste cap complet interfață telefonului. O problemă minoră poate duce la ștergerea completă a informațiilor, ceea ce nu e tocmai plăcut pentru tine. Nu vei mai putea să le recuperezi și va trebui să configurezi ulterior tot telefonului.

Un truc pe care alegem să ți-l spunem pentru a avea o experiență plăcută în aceste aplicații este să eliberezi din când în când memoria ei. În cazul aplicației Gmail, de exemplu, poți șterge mail-urile pe care nu le mai consideri folositoare. Acestea cu siguranță există și nu are rost să le păstrezi acolo mult timp.  Le selectezi pe cele care nu ți se mai par utile și apoi le ștergi fără complicații. În acest fel faci puțină curățenie prin mail-urile tale și ajuți aplicația să ruleze cum trebuie. Cu toate acestea fiind spuse, dacă întâmpini probleme cu telefonul de orice natură sau dorești să-i înlocuiești sticlă, noi te așteptăm în service-urile noastre. Alege locația cea mai apropiată de tine și adu-ți telefonul la un control. Prima verificare este gratuită. Mai multe detalii găsești pe site-ul nostru mobilefix.ro.