Cum trebuie să fie un telefon bun pentru părinți și bunici?

telefon

21 Dec Cum trebuie să fie un telefon bun pentru părinți și bunici?

Poate că nu v-ați gândit vreodată la o limită de vârstă în privința smartphone-ului. Există poate mai degrabă o recomandare privind vârstă minimă de la care să începeți să butonați un astfel de gadget. Însă, generații de bunici și de părinți, să spunem de la 50 +, preferă mai degrabă un telefon simplu. Ce înseamnă, însă, ceva bun pentru ei?

Să înțelegem fenomenul smartphone-urilor

Majoritatea părinților noștri și a bunicilor mai ales nu au crescut având la îndemână astfel de gadget-uri. Le-au adoptat ulterior. Și da, schimbarea nu este atât de ușor de îmbrățișat. Să fie reticenți este poate o reacție pe care am putea să o înțelegem. Iar la cât sunt de avansate tehnologiile la ora actuală, nu poți trece prea ușor de la telefon cu rotiță, telefon fix, la un smartphone cu care să faci de toate: cumpărături, plata de utilități etc.

Ține cont în alegerea smartphone-ului pentru ei, de nevoile pe care le au. Degeaba le pui în mână un iPhone sau Huawei dacă nu sunt deloc convinși să le folosească funcțiile. De cele mai multe ori, astfel de utilizatori fac trecerea de la un telefon de tip smart la un altul doar pentru a putea comunica mai bine, eficient și cu claritate cu cei dragi.

De asemenea, nu puneți pe ei stres inutil, alegând un telefon mobil mai complex decât le place lor. Unii încă nu renunță la butoane, din simplul fapt că pot intuitiv să folosească tastatura. Le este frică că smartphone-ul cu ecran mare, tactil, trebuie păstrat mai ceva ca un bibelou.

Ce telefon alegem pentru părinți și bunici

Există un telefon bun pentru fiecare dintre noi și acela este potrivit în funcție de nevoile pe care le avem. Huawei este excelent mai ales privind fotografiile pe care le poți face cu un așa smartphone, însă nu aveți acces la serviciile și aplicațiile Google pe acesta. Pentru unii, asta chiar este o problemă. Și acesta este doar un exemplu despre ce înseamnă să alegi corect telefonul pentru tine, mai cu seamă ce înseamnă să alegi corect pentru părinții sau bunicii tăi.

O alegere bună poate fi un Samsung. Este ușor de folosit. Chiar și la mâna a doua sau puțin reparat este bun. Iar serviciile noastre de reparatii Samsung te vor ajuta să recondiționezi poate vechiul tău telefon, fără costuri exagerate. 

Interfață ușor de folosit – este poate una din regulile sfinte de la care trebuie să pleci. Iar aici nu putem nega faptul că iPhone-urile sunt câștigătoare detașate. Ușor de înțeles, ușor de folosit. Desigur că la prima utilizare a oricărui nou telefon pe care bătrânii tăi îl vor avea trebuie să le oferi un user manual.

Iar pe termen lung, ar fi bine să mențineți același brand. Apar versiuni noi de telefoane, însă în cazul celor de generația părinților și bunicilor noștri trecerea la altceva poate fi greu de dus. Noroc cu serviciile noastre de reparatii gsm, vom pune la punct un telefon ce părea că nu îi mai dați multe șanse.

Fără prea multe aplicații și cu limită de internet. Din necunoștință de cauză vor consuma mai mult decât e necesar sau vor cumpăra ce nu au nevoie, neștiind ce să facă într-o aplicație. Nu se gândește nimeni atât de departe încât dintr-o greșită apăsare pe display să cumpere un cal, dar totuși, limitați aplicațiile incluse.

Baterie rezistentă. Au trecut vremurile în care telefoanele mobile, cum era pe timpuri Nokia, rezistau zile în șir. Acum bateria își scade performanța destul de repede. Căutați un telefon optim și din acest punct de vedere și dacă întâmpinați probleme cu bateria acestuia, suntem aici să vă ajutăm! Telefon ideal poate că există și pentru ei, însă aveți de făcut ceva research pentru asta.