04 Oct Cum să îți dai seama că un telefon mobil este vândut la mâna a doua? Tips & tricks
Să reparați un telefon mobil pentru a nu mai fi nevoiți să reinvestiți într-o nouă achiziție gsm nu este o idee rea. V-am povestit de atât de multe ori aici pe blog despre avantajele reparațiilor gsm. Cu toate acestea, cum puteți depista cu ușurință faptul că un telefon a fost reparat? Să presupunem că veți dori să achiziționați un telefon mobil la mâna a doua. Sună tenant, având în vedere că suma de achiziție va fi mai mică față de cele din magazine.
Cu toate acestea, veți dori să știți că plătiți pentru calitatea reală a unui dispozitiv mobil. Așadar, în rândurile ce urmează vă ghidăm cum să descoperiți că un telefon mobil a fost reparat.
Cuprins
# Detalii de suprafață
O inspecție a aspectului telefonului în cauza poate fi relevantă. Chiar dacă nu sunteți neapărat omul detaliilor, unele aspecte vor ieși în evidență. De obicei spatele telefonului și sticla acestuia pot arăta urme de uzură, de la zgârieturi la crăpături. De asemenea, pot fi verificate și butoanele pe laterală, pentru a observa cât de ușor sunt acestea acționate sau ce viteză de reacție are telefonul.
# Bateria
Unele dintre cele mai uzate componente ale telefonului sunt bateria și porturile. În primul caz vorbim de cât de rapid se descarcă aceasta. Dacă a fost scăpat, dacă a ajuns scufundat în apă, bateria va da de gol aceste episoade. Dacă această este vizibilă, la vedere și poate fi analizată pot fi urmărite mici semne de uzură, poate chiar denivelări sub forma umflăturilor – semn că a cam atins apa.
Tip: dacă sunt urme de culoare roșie sau rozalie este semn că telefonul a fost deteriorat prin contactul cu apa, adică au avut loc episoade de coroziune lentă în interiorul telefonului.
Pentru un iPhone, spre exemplu, verificarea poate fi făcută diferit, prin indicatorul Liquid Contact. Acesta se află în spatele locului de introducere a cartelei SIM sau după caz verifică locul de amplasare în funcție de modelul deținut.
# Calitatea audio
Pentru a verifica calitatea audio a telefonului în cauză fiți atenți la microfon și difuzor. Este de preferat să sunați de pe un alt dispozitiv sau să inițiați apeluri de pe telefonul cu pricina.
# Porturile telefonului
Uzura acestora apare în timp, dar nu neapărat acest factor afectează calitatea porturilor și poate funcționalitatea acestora. În acestea de obicei se acumulează praf și particule diverse care pot duce la inutilitatea porturilor.
Așadar, înainte de a investi într-un telefon mobil la mâna a doua verificați și porturile. Spre exemplu cum se comportă telefonul când este conectat la cablu pentru încărcare. De asemenea, urmăriți dacă bateria se încinge când este la încărcat, cât de repede încarcă.
# Verificarea codului IMEI la un telefon
Una din regulile sfinte dacă putem spune astfel, este verificarea IMEI-ului, acel cod unic al telefonului. Este o simplă verificare care vă ajută să aflați dacă telefonul în cauză este unul furat. Datele de identificare ale unui telefon pot fi ușor obținute prin tastarea codului *#06#. Pe baza codului IMEI puteți verifica online dacă telefonul este declarat furat.
Dacă tot suntem la acest capitol recomandăm de asemenea să verificați ca telefonul să nu fie un fake veritabil. În acest sens verificați din setări datele de identificare, coduri și stickere ce se află și în interiorul telefonului. Desigur că în zilele noastre avem acces la tot felul de informații, platforme și online devine mai ușor să cumpărăm sau să vindem un telefon. Nu este absolut nicio problemă, dacă totul este asumat. Cu toate acestea, există și o piață neagră a telefoanelor mobile și nu veți dori să ajungeți să plătiți pentru unul mai mult decât face!