Blocarea unui număr privat pe iPhone – cum poți face asta în doar câteva minute

28 Apr Blocarea unui număr privat pe iPhone – cum poți face asta în doar câteva minute

blocarea unui numar de telefon pe iphone

Apelurile necunoscute pot fi enervante. Iată cum poți bloca numerele de pe un iPhone, inclusiv blocarea apelanților necunoscuți și a celor care și-au ascuns ID-ul de apelant.

 

Pe vremuri, blocarea unui număr pe un iPhone necesita setări complicate sau funcții speciale. Toate acestea s-au schimbat în 2013, odată cu introducerea iOS 7 și funcția sa de blocare a numerelor, ușor de utilizat. În acest ghid vei învăța cum să blochezi numărul de telefon al apelantului nedorit pe orice iPhone, rulând orice versiune de iOS, chiar dacă și-au ascuns ID-ul apelantului.

 

Cum se blochează numerele pe un iPhone?

Să începem cu sarcina mai ușoară. Blocarea unui număr de telefon pe un iPhone este simplă. Să presupunem că vrei să blochezi un număr care te-a tot sunat recent.

 

 1. Trebuie să începi accesând lista de apelanți recenți, așadar deschide aplicația Telefon.
 2. Atinge fila Recente din partea de jos a ecranului.
 3. Fă click pe simbolul „i” de lângă numărul nedorit.
 4. Derulează în jos și atinge Blocare acest apelant.
 5. Confirmă decizia ta. Nu vei mai primi niciun apel, mesaj text sau FaceTime de la acest număr.

lista numere blocate

Există și un alt mod de a bloca un apelant:

 

 1. Deschide aplicația Setări.
 2. Derulează în jos și atinge Telefon.
 3. Atinge Contacte blocate.
 4. Ve vedea lista de apelanți blocați. Dacă vrei să adaugi un nou număr, apasă Adăugare nouă.
 5. Va trebui să cauți în lista de contacte numărul pe care dorești să îl adaugi.

 

Cum se deblochează numere?

 

Dacă te răzgândești și decizi să deblochezi numărul, este ușor să-l elimini din lista de contacte blocate.

 

 1. Mergi la Setări.
 2. Atinge Telefon.
 3. Derulează în jos la Contacte blocate (Blocarea apelurilor și identificarea în versiunea iOS mai veche).
 4. Atinge Editare.
 5. Atinge cercul roșu de lângă numărul blocat pe care vrei să îl deblochezi.
 6. Se va afișa un buton de deblocare roșu. Atinge-l.

 

Alternativ – și mai util dacă te răzgândești imediat după ce blochezi – poți pur și simplu să atingi din nou opțiunea „Blocați acest apelant”, după ce faci click pe simbolul „i” de lângă un număr recent (butonul se schimbă în „Deblocați acest apelant”, atunci când blochezi).

 

Cum se blochează un număr ascuns?

Este destul de bine știut că dacă blochezi un număr care te agasează, acel apelant te poate suna de pe alt număr, care să nu îți apară pe ecran Fără ID de apelant, iPhone-ul nu știe cine apelează și, prin urmare, nu poate bloca apelul, deși va indica faptul că numărul a fost reținut, dar nu există un ID de apelant (număr de telefon).

numere necunoscute

Soluția la această problemă este de a folosi opțiunea de a bloca apelanții necunoscuți. Cu această funcție activată (conform pașilor de mai jos) nu vei mai fii deranjat de persoanele care își ascund numărul.

 1. Deschide aplicația Setări.
 2. Derulează în jos și atinge Telefon.
 3. Atinge butonul de blocare apelanți necunoscuți.

 

Dacă ești hărțuit de apelanți persistenți, abuzivi sau care spamează numărul tău, iată ce trebuie să știi pentru a bloca un număr necunoscut:

 

Cum se blochează apelurile necunoscute pe iPhone?

 

Numărul este ascuns sau pur și simplu necunoscut? Trebuie să știi diferența dintre un număr ascuns și un număr necunsocut.

 

Necunoscute sunt acele contacte pe care compania de telefonie nu le poate recunoaște. (apelurile de telemarketing tind să se încadreze în această categorie.). În timp ce un număr ascuns, numit și număr privat, este contactul cuiva care își ascunde numărul din proprie inițiativă.

 

Folosește opțiunea „Nu deranjați”

O altă opțiune este să personalizezi funcția „Nu deranjați” pentru a reduce apelurile din contactele pe care telefonul nu le știe.

 

 1. Accesează Setări și atinge Nu deranjați.
 2. Atinge „Permite apeluri”.
 3. Acum selectează opțiunea Toate contactele, ceea ce înseamnă că vei primi apeluri doar de la cei din lista de contacte.

 

Desigur, acest lucru nu va funcționa dacă vrei să permiteți apeluri de la persoane care ar putea să nu se afle în lista ta de contacte.

 

Contactează compania de telefonie

Poți încerca, de asemenea, să contactezi compania de telefonie și să vezi ce servicii oferă.

 

Unele firme s-ar putea să ofere un plan lunar care te scapă de apelurile de marketing sau să îți schimbe numărul dacă primești constant apeluri de telefon de acest tip (necunoscute). În unele cazuri, compania de telefonie ar putea, de asemenea, să poată identifica numărul din spatele apelurilor ascunse, dar atunci furnizorul de servicii mobile poate înainta numărul poliției doar dacă se efectuează o anchetă.

 

Acestea fiind spuse, mai sus este un ghid pentru abordarea situațiilor în care ești agasat de numere necunoscute sau apelanți cu număr privat. De cele mai multe ori, soluțiile de mai sus funcționează perfect, însă în cazul în care ai nevoie de ajutor, nu ezita să contactezi poliția sau organele specializate pentru aceste situații.

 

Sursă foto: pinterest.com