Întreține smartphone-ul ca un pro – iată trucuri pe care poate nu ți le spune nimeni

smartphone

29 Nov Întreține smartphone-ul ca un pro – iată trucuri pe care poate nu ți le spune nimeni

Ai achiziționat un smartphone de ultimă generație. Ceea ce astăzi este la modă, mâine începe să își piardă din valoare și, în funcție de cum întreții acest bun, ai șanse să recuperezi o bună parte din investiția făcută inițial. Mulți utilizatori au tendința de a subestima rolul întreținerii unui smartphone. Iar astăzi am adunat câteva aspecte esențiale pentru asta, pe care nu vi le spune nimeni, însă contează foarte mult.

Husa de protecție pentru smartphone este sfântă

Mai ales că în ultima perioadă au apărut pe piață tot felul de modele care mai de care mai atractive, cu astfel de accesorii puteți da un alt stil smartphone-ului. Oricât de multă grijă ați avea cu el, suprafața să se va zgâria de la chei, de la ce aveți prin buzunare sau prin geantă. Iar dacă mai sunteți și genul neîndemânatic, atunci cu atât mai mult trebuie să vă luați măsuri de prevenire a accidentelor.

Un minus este că acestea adaugă greutate și grosime telefonului, însă nu se poate spune că nu aveți de unde alege. Preferați pe cele premium, căci dacă ați ales un iPhone, carcasa de protecție pentru acesta ar trebui să fie la înălțimea așteptărilor acestui model de smartphone.

Folia de protecție pentru ecran

De cum deschideți cutia cu noul telefon vă face o imensă plăcere să trageți de folia ce acoperă ecranul. Vă mai desparte o foiță de claritatea unui ecran care vă oferă o experiență vizuală aparte. Și totuși, ecranul acesta trebuie și el protejat. Preferați să aveți folie de protecție pe suprafața acestuia, mereu.

De altfel, este o mică investiție. Regăsiți astfel de accesorii în orice magazin gsm. Contează însă și cât de bine este aplicată această folie. Bulele de aer sunt semnul clar că folia nu a fost aplicată ca la carte.

Curățați smartphone-ul

Din păcate, unul dintre cele mai murdare lucruri, folosite zilnic, este telefonul. Cu sau fără folia de protecție, cu sau fără carcasă, telefonul adună destul de multe bacterii pe suprafața sa, particule de praf și nu numai. În fiecare portal al acestuia se adună mizerie. Ați fi surprinși cât de multă mizerie iese din telefonul pe care îl țineți la ureche.

Curățați smartphone-ul cu o cârpă specială. Ideal ar fi să utilizați și o perie mică, pentru a curăța micile orificii. Sau mai bine lăsăți totul în seama specialistului de la service gsm.

Mici eforturi în fiecare zi

Una din problemele frecvent întâlnite ca motiv să schimbați telefonul este faptul că bateria acestuia nu mai rezistă. Desigur, în timp, acesta nu va mai avea randament. Pentru a prelungi durata sa de viață, contează micile eforturi făcute de zi cu zi.

  • De preferat să încărcați telefonul nu când este deja cu bateria epuizată.
  • Lăsăți-l să se descarce complet rar. Iar dacă este închis complet, nu forțați deschiderea, până când nu este încărcat câte puțin. Pe ecran veți vedea ce procentaj are.
  • Restart din când în când și în plus, închideți complet aplicațiile. Acestea încă vor rula dacă nu închideți complet o acțiune. Deci, vor consuma resurse.
  • Închideți datele mobile când nu este chiar necesar să fiți conectați la internet, precum și wi-fi-ul când nu sunteți într-un punct fix. Telefonul va căuta constant rețea disponibilă la care să se conecteze și astfel consumă inutil din resurse.

Să ajungeți la service cu telefonul nu trebuie să însemne doar scenariul în care ceva nu funcționează bine. Poate fi la fel de bine și dorința de a curăța absolut tot telefonul. O curățare completă din când în când previne defecțiuni ulterioare. În plus, doar la service-ul gsm regăsiți produsele profesionale potrivite pentru a curăța fiecare componentă a telefonului.