Iată câteva trucuri după care să îți dai seama dacă telefonul pe care îl cumperi a fost reparat

telefon iphone

02 Aug Iată câteva trucuri după care să îți dai seama dacă telefonul pe care îl cumperi a fost reparat

Se pare că în ultima perioadă telefoanele second hand sunt o alternativă mai bună pentru utilizatori. Asta în principiu datorită prețurilor care sunt mult mai accesibile în detrimentul celor noi. În plus, nu toată lumea este la curent cu noutățile de pe piață în materie de telefoane, pentru că nu toți sunt fani înrăiți telefoanelor.

Pentru aceștia contează ca respectivul smartphone să funcționeze bine, să poate avea conversații cu cei dragi, să facă poate câteva fotografii și să acceseze rețelele de socializare, nimic mai mult. Fapt pentru care nu sunt în căutarea unui telefon ultimul model de Samsung sau iPhone care a apărut pe piață. Preferă, deci, telefoanele la mâna a doua. Dacă și tu ai nevoie de un astfel de telefon, trebuie să fii atent totuși la câteva aspecte importante.

Trebuie să știi că nu toți retailerii care pun la vânzare dispozitive resigilate asigură garanție la telefonul pe care vrei să îl achiziționezi. Nu poți ști dacă telefonul este perfect funcțional, dacă a fost reparat vreodată sau nu. Asta înseamnă pentru tine deja un risc. Riscul de a pierde o sumă de bani, dar și riscul că probabil nu vei folosi telefonul pe o perioadă prea lungă de timp.

Astăzi ne-am gândit să vă dăm câteva metode prin care să vă puteți da seama dacă cineva a făcut modificări în telefon sau dacă a avut nevoie de anumite reparații.

Iată pașii pe care să îi faci pentru a afla dacă cineva a reparat telefonul în cauză

  • Deschide telefonul și selectează rubrica taste.
  • Formează ##786# (aka ##RTN#), iar telefonul ar trebui să îți deschidă automat ecranul RTN. În contextul în care codul de mai sus nu funcționează, apasă *#*#786#*#*.
  • Ultimul pas este să mergi în jos pe ecranul RTN la Reconditioned status, caz în care aici îți poate afișa 2 posibilități:
  • DA – telefonul este un model reparat.
  • NU – dispozitivul nu a fost reparat.

O altă metodă prin care îți poți testa telefonul, mai cu seamă telefoanele marca Samsung este de a tasta un alt cod pentru a vedea dacă smartphone-ul are anumite probleme, dacă funcționează sau nu corespunzător.

Așadar, deschide telefonul și apasă codul *#0*#. După ce ai tastat acest cod, apelează și imediat îți va apărea un meniu secret. Acesta reprezintă specificațiile pe care le vei putea tasta.

Spre exemplu, poți testa acuratețea touchscreen-ului. Apasă tasta Touch și vei putea trasa anumite linii pe ecran. Dacă nu rămâne niciun dreptunghi necompletat cu verde, asta înseamnă că touchscreen-ul funcționează perfect.

În contextul în care telefonul tău a fost desfăcut, asta înseamnă că a fost dus la un service pentru reparatii telefoane, acolo unde fost reparat, iar apoi beneficiarul a vândut telefonul ca și cum ar fi fost nou. Sau persoana care l-a utilizat, l-a stricat și l-a returnat la retailer unde, între timp a fost reparat și apoi vândut mai departe ca și resigilat.

Cu toate acestea, nu înseamnă că telefonul pe care l-ai achiziționat nu mai este funcționabil după, însă, de cele mai multe ori, pot apărea probleme de software.

Totuși este indicat să îl verifici înainte de a-l achiziționa pentru a fi sigur că acesta nu a suferit modificări și ai ocazia de a solicita unul cu adevărat nou.

De ce să mai ții cont atunci când vrei să cumperi un telefon second hand

Există acum pe piață foarte multe surse de unde poți achiziționa un telefon la mâna a doua. Important este să le alegi pe cele autorizate. Sunt site-uri online de unde poți achiziționa, iar acestea vin de multe ori și cu alte avantaje. Unele oferă chiar și o garanție la produsul achiziționat. Pentru a-ți face o idee, o influență puternică sunt și recenziile care te vor ajuta să iei o decizie înțeleaptă pentru tine. Asta pentru că indiferent de ce telefon vei achiziționa – nou sau second-hand – este o investiție financiară destul de mare.

Așadar, ține cont de magazinul de unde cumperi un telefon la mâna a doua. Au fost cazuri în care telefoanele puse la vânzare au fost furate, fapt pentru care noii proprietari au avut probleme cu autoritățile.

Pentru a evita acest lucru, fă o verificare IMEI care te va scuti de probleme. Așa îți vei da seama dacă telefonul pe care vrei să îl cumperi a fost sau nu furat. Dacă ai nevoie de o reparație pentru telefonul tău, echipa noastră MobileFix te poate ajuta.