Ce să faci atunci când bateria telefonului cedează

baterie telefon descarcata

30 Jun Ce să faci atunci când bateria telefonului cedează

Tocmai ți-ai achiziționat un telefon nou și ești tare mândru de acest lucru. Ți-ai instalat aplicațiile preferate, ai început să faci poze, să dai share prietenilor în stânga și în dreapta, ce mai, totul merge strună.

Doar că, după câteva luni telefonul începe să se descarce parcă din ce în ce mai repede, un lucru neobișnuit, care îți dă de gândit, mai ales dacă este unul de firmă. În specificații tehnice nu găsești nimic relevant care să te lămurească în acest sens.

Un specialist GSM îți poate spune în maxim câteva minute care e problema și ce anume nu ar trebui să faci dacă vrei ca să îi prelungești durata de viață.

Un control la sediul nostru MobileFix București sau dacă ești din Constanța, Brașov sau Cluj te va scuti de drumuri inutile și în doi timpi și trei mișcări vom lămuri dilema.

Concret, care ar putea fi cauza descărcării mai rapide a bateriei?

Ai încărcat telefonul cu prea multe aplicații 

Începem prin a elimina din ipotezele basic. Dacă ai încărcat telefonul cu mult prea multe aplicații, oricât ar fi el de performant începe încet încet să se blocheze, iar bateria să dea semne de oboseală și prin urmare să se descarce mai repede. Unele dintre aplicații rulează în mod automat în fundal și fără ca tu să sesizezi acest lucru, bateria începe să se consume mai repede decât era prevăzută să dureze.

Singura soluție în acest caz este să ștergi acele aplicații de care nu ai nevoie neapărat. Bateria telefonului îți va mulțumi.

Vibrațiile, un alt element inutil

Dacă nu este nevoie neapărată de ele, mai bine ar fi să le reglezi din setări. Consumă mult mai repede din baterie mai ales atunci când vibrează încontinuu și tu nu ești pe fază sau nu poți răspunde. Renunță pe cât posibil la ele, pentru binele telefonului tău.

Când telefonul este setat pe căutarea continuuă a rețelelor de wi-fi atunci avem din nou o problemă. Acesta este un alt factor care face ca bateria să se descarce mai repede și implicit, îi scade și durata de viață. Din nou, poți verifica la setări și poți debifa funcția de căutare wi-fi.

Gradul de luminozitate al ecranului este prea mare

Dacă nu este nevoie neapărat de luminozitate 100%, mai ales în plină zi, nu recomandăm ca gradul de luminozitate să fie la maxim. Sunt telefoane care își reglează singure acest grad de luminozitate, deci nu e cazul să umbli la setări doar dacă este absolut necesar. Lasă telefonul la luminozitatea pe care și-o alege singur.

Spune-mi cum îți încarci smartphone-ul 

Dacă și tu faci parte dintre acele persoane care își încarcă telefonul doar atunci când acesta te avertizează că e pe cale să se descarce, atunci află că acest obicei nu este deloc sănătos. Nici pentru telefon și nici pentru baterie. Mai bine ar fi să îl pui la încărcat atunci când bateria nu ajunge chiar în punctul de descărcare și să îi menții nivelul de încărcare între 40-90%. Ideal ar fi să folosești doar încărcătorul original.

Și încă un detaliu important pe care poate nu ți l-a zis nimeni până acum: sub nicio formă nu îl lăsa la încărcat peste noapte. Acest obicei îi va fi dăunător mai repede decât crezi.

Ce faci dacă telefonul refuză să se deschidă

În mod normal, dacă ai pus în aplicare toate sfaturile de mai sus acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Teoretic, dacă telefonul, indiferent de tipul lui începe să se închidă din ce în ce mai des noi recomandăm un control la unul dintre sediile noastre de service GSM autorizat din țară.

Specialiștii noștri îți pot pune un diagnostic corect pe loc și vor rezolva neajunsul într-un timp rezonabil, la un preț mai mult decât competitiv.

Însă, dacă telefonul chiar refuză să se deschidă, cel mai probabil bateria telefonului a cedat sub presiune și atunci singura soluție este serviciul de înlocuire baterie originală. Fii pe pace, de acest lucru se vor ocupa specialiștii noștri care îți vor oferi și garanție pentru înlocuirea bateriei.

Dacă ești din țară poți trimite telefonul prin servicii de curierat, fără grijă, datele tale sunt în siguranță. Ne poți contacta și prin serviciul nostru de relații cu clienții.