27 Jul Setări pentru o funcționare mai bună a telefoanelor Android
Din nevoia de a avea un telefon bun care răspunde rapid comenzilor ai ales un telefon Android. Dacă ți-ai dat seama că totuși nu funcționează așa cum ți-ai dori, ai ajuns unde trebuie! Îți precizăm în rândurile ce urmează ce setări poți face.
Una din schimbările remarcate ulterior este că telefonul nu va mai îngheța efectiv, nu se va mai bloca în loc să răspundă unei comenzi.
Cuprins
# Actualizează sistemul și aplicațiile
Oricât de banal ți se pare, actualizările fac diferența. Orice update vine să îmbunătățească o aplicație sau device-ul în sine. Așadar nu este de omis să verifici dacă aplicațiile instalate, dar și sistemul de operare sunt actualizate la zi. Telefoanele moderne au acum posibilitatea de a programa astfel de actualizări, deci nu vei bate pasul pe loc așteptând să se termine update-ul.
Dacă telefonul nu îți afișează un avertisment de acest gen, caută în setări și în lista de aplicații dacă sunt update-uri pe care le-ai omis.
# Renunță la unele aplicații
Există o limită a fiecărui dispozitiv mobil. Cele de clasa medie cum sunt unele telefoane Samsung sau Huawei nu pot fi comparate în funcționalitate și capacitate cu cele de top. Așadar, poate că ai depășit limita și ai prea multe aplicații care consumă exagerat de multe resurse.
Renunță la acele aplicații care nu îți folosesc. Poate că nu știai, dar unele dintre ele rămân în background și rulează, ceea ce îți afectează memoria telefonului.
# Setări minore pentru telefonul Android
Este cazul să mergi mai departe și să încerci și câteva setări. Nu sunt greu de realizat. Caută în secțiunea despre telefon sistem sau informații despre software. Apasă de 7 ori pe linia build number sau număr versiune. După 7 apăsări se va activa opțiunea de dezvoltator.
De aici mergi mai departe la setările despre animații și bifează toate la 0.
# Fără widget-uri sau wallpapere live
O altă recomandare este să renunți la widget-uri și wallpaper-urile live. Acestea sunt o mare fantezie, însă în egală măsură sunt mari consumatoare de resurse, iar performanța telefonului tău va fi foarte tare afectată din aceste cauze.
De asemenea, dacă vorbim de performanțe limitate ale telefonului tău, se prea poate că și sincronizarea automată să fie o problemă. Dacă ai notat adresa de email, poți să dezactivezi funcția.
Nu în cele din urmă, amintim despre nevoia de a curăța telefonul cu o aplicație dedicată. De fiecare dată când accesezi internetul, sunt descărcate în telefon date. Acestea la rândul lor pot fi motivul pentru care îți încarci memoria telefonului fără rost. Ori poate vorbim de un virus care îți poate afecta telefonul, acesta fiind unul din inamicii noștri din mediul online. Nu uită că ai versiuni gratuite de aplicații care pot proteja de virușii din online.
# Resetează telefonul Android
Calea extremă este să resetezi telefonul. Nu este neapărat ceea ce am recomanda sau cel puțin nu înainte de a te asigura că ai salvat și transferat toate datele pe care le aveai salvate. Resetarea șterge absolut tot, inclusiv setările pe care le-ai făcut. Vei avea telefonul ulterior că atunci când l-ai primit prima dată.
Cum poți reseta telefonul Android din fabrică
După ce te-ai asigurat că ai salvat datele, poți merge mai departe la a reveni la setările din fabrică pentru telefonul tău. Acest lucru se numește resetare hard sau master și va elimina toate informațiile personale, toate modificările și datele. Atenție! Recurgi la asta doar dacă sunt într-adevăr probleme la software care persistă.
Poți face asta din settings – setări sau să utilizezi butoanele speciale de pe dispozitiv ori a serviciului Find my mobile. Introduci parola contului tău sau reseteaz-o mai întâi, dacă nu o mai ții minte. De asemenea, asigură-te că ai conexiune la Wi-Fi înainte de a începe procedura.
Te descurci acasă sau mergi la service gsm? Îți recomandăm să mergi cu telefonul la service, evident. Ajutorul de specialitate va face diferența. Desigur, poți încerca și tu o resetare, însă nu îți poate garanta nimeni că te vei descurca realmente sau că nu vei întâmpina și alte probleme. Probabil există o asociere pe care o facem automat cu faptul că la service mergem doar pentru probleme majore ale dispozitivelor mobile. Însă și tu mergi la medic atât pentru lucruri complicate, precum operațiile, cât și pentru un control de rutină. Te așteptăm pe la noi!